agalind 11.02.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 na samym dole suszarka To chyba nie bedzie zbyt wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Masz inny sposób? Nie ma opcji z suszeniem na ociekaczu;) Chodzi tylko o kubki czy talerzyki, sztucce umyte w ciągu dnia, bo wieczorem włączymy zmywarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Oczywiscie chodzi o suszenie podręcznych naczyń a nie robienie wystawy. Schylanie się na dół szafki żeby odłożyć naczynia na suszarkę wg. mnie odpada. Jak miałoby to wyglądac? Wysuwana? Mimo wszytsko wg. mnie ociekacz bedzie lepszym rozwiązaniem. Chodzi o krótkie i okazjonalne suszenie, większość laduje w zmywarce;) Edytowane 11 Lutego 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 A ja to robię teraz tak: wyjmuję suszarkę stawiam obok zlewu, zmywam i odkładam na nią naczynia potem się schylam i chowam całośc do szafki. Jeśli wpadniesz na coś wygodniejszego to się podziel, z ociekacza korzystam tylko podczas gotowania, np odkładam opłukany nóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 W mojej blokowej małej kuchnia nie mam ociekacza i bardzo mi go brakuje na odkładanie opłukanego garnka, noża czy kubka. Stojącej na blacie suszarki nie mam, bo nie podoba mi się takie rozwiązanie. Z kolei Twój patent trochę pracochłonny się wydaje;) Teraz mam zmywarkę, ale maleńką i niektóre rzeczy się zwyczajnie nie mieszczą. Kolejna zmywarka ma być duża i pojemna, więc może ten problem sam zniknie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Mój patent u mnie się sprawdza, jest mniej pracochłonny niż opłukanie, schylenie się i schowanie do zmywarki;) Chyba nie ma zmywarek większych niż 60? Moja nowa jeszcze zapakowana i zmagazynowana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Większych nie, ale moja obecna ma 40cm (najmniejsza z możliwych), więc standardowa 60-tka to będzie olbrzym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Nawet nie wiedziałam, że są 40. W nowych domkach będzie dobrze i każdy znajdzie jakieś rozwiązanie dla siebie:) Kiedy planujesz przeprowadzkę, bo już mi się poplątało, Pumpaluna w kwietniu, Ewanz w wakacje, Esiak chyba też, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Do wakacji powinniśmy już być w nowym domu. Mam pytanie o Twój sprzęt AGD. Masz piekarnik i mikrofalę Samsunga z jednej linii? Wybrałam serię Prezio i na stronie oba sprzęty mają niebieskie wyświetlacze, ale wiem, że u Ciebie to się nie zgrało, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Dzisiaj będąc u znajomych świeżo po przeprowadzce pomyslałam, że jeszcze 2 m-ce temu ich dom był w podobnym stanie jak nasz teraz i zobaczyłam światełko w tunelu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Zgrało się kolorami wyświetlaczy, tylko wielkością wyswietlaczy nie, bo piekarnik ma podwójny, ma to znaczenie przy zabudowie poziomej. Też mam Perezio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Całe szczęście, bo coś mi się przywidziało, że wyświetlacze były w różnych kolorach. O wysokości pamiętałam, ale widać za dużo wątków czytam naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Trzeba byc wszędzie i pilnowac wszystkiego;) Ja jeszcze nie widzę światełka w tunelu i pewnie nie zobaczę do wakacji.Aga, zmieniła sie Twoja koncepcja kuchni? Miałaś miec piekarnik kompaktowy pod blatem, wiec teraz musi byc inny układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 (edytowane) Kompakt brałam przez chwilę pod uwagę, bo wydawało mi się, ze mikrofali nigdzie nie wpasuje. Ostatecznie chcę miec je osobno, bo Twin Convection nie odpuszczę Piekarnik będzie i tak pod płytą, bo jestem ograniczona wystającym kominem, a jest to jedyne miejsce, gdzie AGD mogłoby być w słupku. Pytanie tylko, czy jesli piekarnik jest do zabudowy w słupku to może być montowany pod płytą? Edytowane 11 Lutego 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Może byc pod płytą, mam tak w bloku, pod płytą gazową mam elektryczny piekarnik przeznaczony do zabudowy słupkowej. Teraz bedę miała w poziomie to co jest przeznaczone do pionu Sprzęty też mamy takie same;) to gdzie umieścisz mikro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Mikrofala będzie w wysokiej zabudowie na ścianie z kominem, bo jest płytsza niż piekarnik, więc sie zmieści. Na przeciwko pod płytą będzie piekarnik. Inaczej niestety się nie da w takiej dużej kuchni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Moja mniejsza;) ale już ja lubię i nawet nie liczę, że będzie idealna (zwłaszcza z tym szkłem maskującym niewymiarowośc mikro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Szkło jak sama nazwa wskazuje załatwi cały problem;) Lubię kuchnię, zresztą jak całą resztę. Teraz gdy już prawie cały parter w bieli (podkład, ale zawsze biały;)) jest jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2012 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Proszę Cię, ja mam ciągle pomarańcz i ciut bieli. jedyna fajna rzecz, że mam wylewki i okna się obniżyły i wreszcie mam murki dzielące jadalnię od kuchni i od salonu. Teraz czekam z utęsknieniem na tynki i będę się rozkoszowac Waszymi wnętrzami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.02.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 u nas też się biało robi od szpachli... ale z tym, że macie już wymyślone gdzie co ma stać w kuchni, to mnie zaginacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts