Lukarna 14.02.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Najbardziej spodobał mi się ten fragment: jutro jestem na dyskotece :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pumpaluna, Cały dom masz już urządzony? Pewnie teraz macie mnóstwo spraw do załatwienia, bo przeprowadzka zbliża się duzymi krokami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.02.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Aga mebli jeszcze wszystkich nie kupiliśmy ale mamy już upatrzone bądź zamówione. Najgorzej będzie z salonem bo może nam kasy nie starczyć. Trochę popłynęliśmy z kosztami kotłowni, wszystkie pompy były razem z piecem kupione, a tu jeszcze na rurki, rureczki, zawory etc prawie 5tys poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.02.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 To może szarpniecie coś ze sprzedaży mieszkania? Chociaż pewnie wolelibyście całość przeznaczyć na spłatę kredytu...Ja ciągle czekam na swój piec, bo defro w tym miesiącu ma mieć takie z górnym przyłączem a to idealne do naszej kotłowni ustawienie.Aga, Ciebie też tyle wyniosły te rurki i zawory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.02.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Szczerze mówiąc, to nie wiem ile to wyszło. Kotłownia to dla mnie czarna magia, więc nawet cen nie starałam się zapamietać |Poszukam oferty i dam Ci znać jak ja rozszyfruję A teraz lece na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.02.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Końcówka ze sprzedaży mieszkania idzie na elewację a więcej nie ma opcji żebyśmy ruszyli. Prędzej pomieszkamy na kartonach i zaczekamy na zwrot podatku za kolejną turę robót niż ruszymy kasę przewidzianą do spłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.02.2012 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pumpaluna, do czego te rurki i zawory? Do rozdzielnic, czy jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.02.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Razem z piecem kupiliśmy rozdzielacze szafki i pompy, teraz doszły rurki te co są rozprowadzone w kotłowni plus zawory. Nie mam jeszcze faktury w domu więc Ci nie rozpiszę dokładnie ale koszt mnie powalił. Myślałam że to połowę będzie kosztowało a tu po rabacie niemałym cena nas z nóg zbiła. Zresztą naszego wykonawcę też, jego hydraulik powiedział że jakieś tam badziewie w ciągu kilku miesięcy podrożało prawie 3krotnie :/ Może u nas ta cena dlatego, że mamy 4 obiegi zrobione? Nie mam pojęcia, ale z pewnością to wyjaśnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.02.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Masakra, nam wykonawca powiedział, że oprócz tego co już mamy założone jeszcze dojdą głupotki na kwotę do 2 tys. Jestem na etapie wyliczania niemal co do tysiąca i jakoś te 3 więcej na kotłownię mi się nie uśmiechają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.02.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 No nam też mówili o jakiś 2,5tys na "głupoty" a tu taki zonk Pocieszam się, że za podłączenie pieca i grzejników oraz podłączenie rurek w rozdzielniach (plus podkucie szafek) nas mocno nie skasował. Mojemu bratu powiedzieli .... 3tys za sam piec :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.02.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pumpaluna ja czytam jak Ty masz logistycznie dograne to chylę czoła... Moja kumpela (buduje śliczna parterówkę Domów z Wizją) sprzedała mieszkanie podobnie jak ty - za pierwszym strzałem i teraz ma problem:/ Termin opuszczenia blokowego ma na koniec maja, a stan aktualny SSO ale zadeskowany tylko, bez dachówki.I wszystko byłoby dobrze gdyby nie aktualna pogoda... Działaja na razie z projektantką, dogadują wnętrza, zakupy itd ale fizycznie wszytsko stoi w miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.02.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 No dobra, wykonawca dowiózł mi fakturę, uwaga uwaga.... 165 pozycji!!! z czego niektóre rzeczy były brane po 2-6szt czyli jakby na sztuki wszystko zliczyć to wyszłoby pewnie z 300 'głupotek' - wśród których są zawory, śrubunki, redukcje, kolanka, złączki, trójniki, obejmy, korki, rury, uszczelki, manometry i inne nyple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.02.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 mam nadzieję, że nasz nie pomylił się o 3tys. Pumpaluna, nie tylko logistycznie jest dobra, ale jeszcze wszystko ma tanio, mimo że nie schodzi poniżej jakości i do tego wszystko, co widziałam jest ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pumpaluna jest dla mnie wzorem oszczędności z zachowaniem jakości i wyglądu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Taaaa, jasne, oszczędność - zwłaszcza w świetle ustrojstwa dodatkowego do kotłowni trochę dziwnie do brzmi A poważnie mówiąc to ratują nas znajomości i rabaty oraz nasz kolega budowlaniec, bez niego dawno byśmy przepadli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.02.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Ardea - dzisiaj był u nas polecany przez Ciebie stolarz, po niedzieli będe miała wstępna wycenę - jestem jej bardzo ciekawa; gośc w lot chwyta o co chodzi i preferuje nowoczesne rozwiązania - co sobie chwalę, ale co trochę musiałam mu przypominac, ze muszę pilnować kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.02.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ardea, utwór z najnowszej płyty Anathemy, która ukaże się 16 kwietnia - ZAPRASZAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.02.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ardea mąż mi dzisiaj z budowy przyniósł baterię bidetową żebym w końcu obejrzała. No i wrażenia pozytywne, nie dość że wygląda fajnie to i dość porządna się wydaje. Wagowo bez porównania z deante, ciężka po diable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.02.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Pumpaluna, co to za bateria (firma)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Wszystkie baterie (oprócz tej pod prysznic) wzięliśmy PAFFONI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts