Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga mebli jeszcze wszystkich nie kupiliśmy ale mamy już upatrzone bądź zamówione. Najgorzej będzie z salonem bo może nam kasy nie starczyć. Trochę popłynęliśmy z kosztami kotłowni, wszystkie pompy były razem z piecem kupione, a tu jeszcze na rurki, rureczki, zawory etc prawie 5tys poszło :(

To może szarpniecie coś ze sprzedaży mieszkania? Chociaż pewnie wolelibyście całość przeznaczyć na spłatę kredytu...

Ja ciągle czekam na swój piec, bo defro w tym miesiącu ma mieć takie z górnym przyłączem a to idealne do naszej kotłowni ustawienie.

Aga, Ciebie też tyle wyniosły te rurki i zawory?

Razem z piecem kupiliśmy rozdzielacze szafki i pompy, teraz doszły rurki te co są rozprowadzone w kotłowni plus zawory. Nie mam jeszcze faktury w domu więc Ci nie rozpiszę dokładnie ale koszt mnie powalił. Myślałam że to połowę będzie kosztowało a tu po rabacie niemałym cena nas z nóg zbiła. Zresztą naszego wykonawcę też, jego hydraulik powiedział że jakieś tam badziewie w ciągu kilku miesięcy podrożało prawie 3krotnie :/ Może u nas ta cena dlatego, że mamy 4 obiegi zrobione? Nie mam pojęcia, ale z pewnością to wyjaśnię.

Pumpaluna ja czytam jak Ty masz logistycznie dograne to chylę czoła...

Moja kumpela (buduje śliczna parterówkę Domów z Wizją) sprzedała mieszkanie podobnie jak ty - za pierwszym strzałem i teraz ma problem:/ Termin opuszczenia blokowego ma na koniec maja, a stan aktualny SSO ale zadeskowany tylko, bez dachówki.

I wszystko byłoby dobrze gdyby nie aktualna pogoda...

Działaja na razie z projektantką, dogadują wnętrza, zakupy itd ale fizycznie wszytsko stoi w miejscu...

No dobra, wykonawca dowiózł mi fakturę, uwaga uwaga.... 165 pozycji!!! z czego niektóre rzeczy były brane po 2-6szt czyli jakby na sztuki wszystko zliczyć to wyszłoby pewnie z 300 'głupotek' - wśród których są zawory, śrubunki, redukcje, kolanka, złączki, trójniki, obejmy, korki, rury, uszczelki, manometry i inne nyple.