Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech ja właśnie usłyszałam od męża że po co nam taki duzy dom:( I że mogliśmy zrobić 3 sypialnie: dla Wiki, dla małych i dla nas... I w podtekście: to wszytsko Twoja wina że tyle nas to kosztuje:(

W końcu obydwoje byliśmy obecni przy projektowaniu:(

Powiedziałam mu że przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby jak się dzieci wyprowadzą to sprzedac go i kupic 2-pokojowe mieszkanie w bloku na parterze...

Wcale nie macie dużego domu, macie taki, jakiego potrzebujecie, żeby wygodnie mieszkac. Dzieciaki raczej nie chciałyby miec wspólnego pokoju. Ja ciągle słyszę, że nasz za mały i życzliwi martwią się jak ja go urządzę, bo taki mały, że nic sie nie da;) Twój robi wrażenie dużego, ale jest taki w sam raz.

Wiesz co Ardea, dzięki że tak piszesz... czasami mnie trochę wątpliwości nachodzą...

Oczywiście że ten dom będzie dla nas idealny i nie ma innej opcji!

A tak po cichutku: jak tylko zamieszkamy i trochę się otrząśniemy finansowo;) to zaczynam szukać małej działki na której MOŻE w przyszłości zbudujemy mały, parterowy domek z jedną sypialnia - taki na emeryturę;)

Tylko nie mogę mówić tego przy P. bo chyba by mnie udusił:D

Ja zaczęłam o tym mysleć pod wpływem zewsząd płynących opinii i zapytań "Po co Wam taki duży dom???"

Prawda jest taka, że dzieci są na tyle małe że jeszcze kilkanaście/dziesiąt lat będzie nam służył dom idealnie. Jak dorosną, to są 3 opcje:

- przenosimy się na parter (mamy tam pokój i łazienkę więc spoko), górę zamykamy:D

- jedno dziecko wyraża chęć mieszkania z nami (nie wiem czy bym chciała), robi na górze zupełnie niezależne mieszkanie a my j.w

- sprzedajemy:)

I dlatego tłumaczę Piotrowi że nie ma sytuacji bez wyjscia - teraz się cieszmy tym co mamy (bo to dla mnie spełnienie marzen i ogromne szczęście) a później - przyjdzie czas będzie rada, jak mawiała moja znajoma:)

Otóż to - przyjdzie czas, będzie rada:) Mieszkanie z dziecmi ma swoje plusy, oni pomogą ogarnąc ogród, odśnieżyc..., Wy popilnujecie wnuków. Jest jeszcze opcja, że jedno z dzieci Wam kupi mieszkanie, spłaci resztę rodzeństwa i zaopiekuje się domem, który wybudowali rodzice, jako spełnienie marzeń:)

Murek kuchenno -jadalniany ma odgrodzić szafki od jadalni, jesli dobrze pamiętam?? Będzie dużo wyższy od szafek kuchennych?

Murek jadalniano-salonowy będzie na granicy jadalni i salonu i pewnie mniej więcej do wysokości kanapy? (tak mi się kojarzy z Twoich wizualek)