Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna wizualki były bardzo poglądowe (chciałam się upewnić czy to co widzę w głowie, jest tym co wyjdzie w realu;)) pomogła mi Karola, ale tam murków nie było, tylko meble.

Aga, sam murek nie będzie wysoki, bo z blatem na 120, a blat mebli na 90 i nie będzie pełnił funkcji barku. Ten jadalniano-salonowy jest fundamentem ścianki, która będzie do sufitu. Ja to widzę;)

A propos ogrodzenia, zadzwoniłam do drewbetu i odesłali mnie do lokalnego dystrybutora, który najwyraźniej nas olał. Już 2 tygodnie czekamy na wycenę słupków. Ceny dech to nawet nie znali i mieli się dowiedzieć i cisza. Pan się miał odezwać i nic, ma nr tel i adres @ i nawet nie raczy poinformować przez prawie 2tyg że szukają, wyceniają, no cokolwiek :/ Jutro zadzwonię ale chyba do samego kierownika tutejszego składu bo ile można czekać.

Drewbet sprzedaje wyłącznie za pośrednictwem hurtowni i składów. My poprosiliśmy naszą hurtownie o pośrednictwo i się udało, chociaż Drewbet nie trzymał terminów. Przęsła dostaliśmy już wybarwione na wybrany przez nas kolor. Za malowanie trzeba oczywiście dodatkowo płacić. Pustaki na słupki były niemal od ręki.

Tyle że ja dopiero z drewbetu się dowiedziałam kto jest ich lokalnym dystrybutorem, akurat ten pan był bardzo miły w odróżnieniu od tego zozola co nas obsługiwał już na miejscu tutaj. Ogólnie mam złe doświadczenia z tą hurtownią, przychodzi klient i czeka bo pan albo się przekomarza z jakąś lalką przez telefon albo je albo jeszcze coś innego. Gdyby nie to, że są jedynymi drewbetowcami w promieniu kilkudziesięciu km to bym się u nich nawet nie zjawiła z zapytaniem

A za malowanie na kolor duża jest dopłata?

Czytałam też u Ciebie, że chcecie SBS - sprawdź konkretne modele, bo niektóre tylko pozornie są pakowne

Wczoraj oglądaliśmy lodówki ( przeważnie te z zamrażalnikiem na dole)w EuroAgd i Saturnie no i masakra - nic nie wybralismy

Jakios mało pakowne sa te nowoczesne lodówki. Mój Polar ma niecałe 140cm i 4 półki w chłodziarce, a lodówka o wysokości 180cm ma tylko 3 półki... :( I jak tu wszystko pomieścić?

Może podrzucilibyście jakiś fajny model ??? Please :D

Ardea i to jest myśl!!! W sumie okno mamy wielkie na tarasie i pod nie dobierana była brama i drzwi więc idealnie będzie dopasować też balustradę tarasową. A ja się zastanawiałam jak ja wytłumaczę stolarzowi jaki to ma być kolor :D

Ewanz my kupiliśmy BEKO , nie zależało nam na kostkarce ani dystrybutorze wody ani barku więc ten model okazał się naszym ideałem. Jest duża w środku i dość wygodna jeśli idzie o zamrażalkę. Fajny był też sharp ale ponad 1,5tys drożej, nie na naszą kieszonkę.