pumpaluna 20.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A czemu ja żadnej wizualki nie widziałam? albo skleroza nie boli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Pumpaluna wizualki były bardzo poglądowe (chciałam się upewnić czy to co widzę w głowie, jest tym co wyjdzie w realu;)) pomogła mi Karola, ale tam murków nie było, tylko meble. Aga, sam murek nie będzie wysoki, bo z blatem na 120, a blat mebli na 90 i nie będzie pełnił funkcji barku. Ten jadalniano-salonowy jest fundamentem ścianki, która będzie do sufitu. Ja to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie moge z Wami:lol2: Ty się nie śmiej, ja dopiero co pod namiot na biwaki jeździłam jako nastolatka a już mam prawie pełnoletnia córkę Ale tak szczerze to sobie siebie na emeryturze nie wyobrażam więc spoko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Aga, sam murek nie będzie wysoki, bo z blatem na 120, a blat mebli na 90 i nie będzie pełnił funkcji barku. Ten jadalniano-salonowy jest fundamentem ścianki, która będzie do sufitu. Ja to widzę Coś kiedyś mówiłaś o jakiejś ażurowej ściance?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ten fundamencik jest pod ażurową ściankę. Ja sobie siebie na emeryturze wyobrażam, jeśli tylko lunetę udźwignę to mam co robić i będzie cudownie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A pokażesz gdzieś z sieci taką ściankę? Nie wiem czy dobrze to sobie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie widziałam tego w sieci, zobaczysz u mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czyli wizja własna znikąd nie zgapiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie lubię ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Też bym pokombinowała, ale obawiam się że moje wizje mogą w rzeczywistości wyglądać marnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nikt nie twierdzi, że moje pomysły wypadną świetnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 A propos ogrodzenia, zadzwoniłam do drewbetu i odesłali mnie do lokalnego dystrybutora, który najwyraźniej nas olał. Już 2 tygodnie czekamy na wycenę słupków. Ceny dech to nawet nie znali i mieli się dowiedzieć i cisza. Pan się miał odezwać i nic, ma nr tel i adres @ i nawet nie raczy poinformować przez prawie 2tyg że szukają, wyceniają, no cokolwiek :/ Jutro zadzwonię ale chyba do samego kierownika tutejszego składu bo ile można czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Drewbet sprzedaje wyłącznie za pośrednictwem hurtowni i składów. My poprosiliśmy naszą hurtownie o pośrednictwo i się udało, chociaż Drewbet nie trzymał terminów. Przęsła dostaliśmy już wybarwione na wybrany przez nas kolor. Za malowanie trzeba oczywiście dodatkowo płacić. Pustaki na słupki były niemal od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tyle że ja dopiero z drewbetu się dowiedziałam kto jest ich lokalnym dystrybutorem, akurat ten pan był bardzo miły w odróżnieniu od tego zozola co nas obsługiwał już na miejscu tutaj. Ogólnie mam złe doświadczenia z tą hurtownią, przychodzi klient i czeka bo pan albo się przekomarza z jakąś lalką przez telefon albo je albo jeszcze coś innego. Gdyby nie to, że są jedynymi drewbetowcami w promieniu kilkudziesięciu km to bym się u nich nawet nie zjawiła z zapytaniem A za malowanie na kolor duża jest dopłata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nasza hurtownia dopiero dzięki nam zaczęła współpracę z drewbetem. Dopłata spora, na pewno lepiej malować samemu, jeśli się ma czas. Musisz zapytać, nas to ogrodzenie wyniosło drożej niż planowaliśmy, stąd wszystko co z nim związane wydaje mi się drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 U nas w grę wchodzą tylko 3 przęsła, brama i furtka, i jak się nie mylę 6 słupków. Chociaż jedna zaleta działki-kiszki. Jak malowanie drogie to zrobimy sami, zwłaszcza że jeszcze nie zdecydowałam na jaki kolor wybarwiamy balustradę tarasową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 My prawie wszystko drewniane machnęliśmy pod kolor okien (najlepiej z ich palety pasował teak)tylko jętki odkryte będa szare. Elementy stalowe: brama, furtka i balustrady - czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.02.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czytałam też u Ciebie, że chcecie SBS - sprawdź konkretne modele, bo niektóre tylko pozornie są pakowne Wczoraj oglądaliśmy lodówki ( przeważnie te z zamrażalnikiem na dole)w EuroAgd i Saturnie no i masakra - nic nie wybralismy Jakios mało pakowne sa te nowoczesne lodówki. Mój Polar ma niecałe 140cm i 4 półki w chłodziarce, a lodówka o wysokości 180cm ma tylko 3 półki... I jak tu wszystko pomieścić? Może podrzucilibyście jakiś fajny model ??? Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie znam się na SBS, ale powtarzam radę Pumpaluny, obejrzyj 4 drzwiowe, zamiast dwudrzwiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ardea i to jest myśl!!! W sumie okno mamy wielkie na tarasie i pod nie dobierana była brama i drzwi więc idealnie będzie dopasować też balustradę tarasową. A ja się zastanawiałam jak ja wytłumaczę stolarzowi jaki to ma być kolor Ewanz my kupiliśmy BEKO , nie zależało nam na kostkarce ani dystrybutorze wody ani barku więc ten model okazał się naszym ideałem. Jest duża w środku i dość wygodna jeśli idzie o zamrażalkę. Fajny był też sharp ale ponad 1,5tys drożej, nie na naszą kieszonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts