Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj oglądaliśmy lodówki ( przeważnie te z zamrażalnikiem na dole)w EuroAgd i Saturnie no i masakra - nic nie wybralismy

Jakios mało pakowne sa te nowoczesne lodówki. Mój Polar ma niecałe 140cm i 4 półki w chłodziarce, a lodówka o wysokości 180cm ma tylko 3 półki... :( I jak tu wszystko pomieścić?

Może podrzucilibyście jakiś fajny model ??? Please :D

a to ma byś SBS..?

o lodówce, do zamrażarki takich rzeczy nie wstawiam (nie widziałam Twojego dopisku na co zwracałeś uwagę, edit się u mnie nei pojawił)

Myślę, że Ewienz nie chodziło tylko o pojemność litrową ale o ogólną pojemność i "ustawność" sprzętu. Tak żeby nie tylko mrożonki się pomieściły jak należy, ale też codzienne bieżące produkty

Edytowane przez pumpaluna

Ardea - ten mój model ma kostkarkę ale taką minimalną wbudowaną w zamrażarkę, żadne tam dozowanie kosteczek przez drzwiczki

Hotpoint odpadł z 2 względów - najpierw miał duży minus za zamrażarkę - że szuflady zamiast drzwiczek a potem jeszcze przedyskutowaliśmy opinie o sprzęcie z naszym świadkiem od lat kierownikiem sklepu PartnerAgd

Esiak - może firma na L to super klasa tylko nie każdego stać żeby wydać na lodówkę 6,5tys. W tej cenie to ja mam lodówkę, piekarnik, okap i jeszcze mi zostaje

Ewanz - Ewa no wrzuciłam ci przecież na poprzedniej stronie link do mojej BEKO - ona ma 4 drzwiczki - 2 na górze i 2 na dole

Edytowane przez pumpaluna

ważne jest jak pisze Ardea - żeby nie wydać fortuny

sbs są poza tym bardzo głośne i energożarłoczne

wolałabym tradycyjny układ z zamrażalnikiem na dole

w necie mnóstwo samsungów i lg

z wyposażenia dodatkowego chciałabym kostkarkę - wystarczy ręczna (twist to chyba się nazywa)

Esiak - może firma na L to super klasa tylko nie każdego stać żeby wydać na lodówkę 6,5tys. W tej cenie to ja mam lodówkę, piekarnik, okap i jeszcze mi zostaje

mnie też nie stać, ale firma na L ma lodówki i za 14 tys :)

chodziło mi, że są też takie duże, że wszystko się pomieści, tamta SBS miała 120cm szerokości...

pumpaluna - no ta BEKO wygląda odjazdowo :)

oglądalismy podobne SHARPY, ale były jeszcze droższe

szczerze Wam się przyznam, że w kosztorysie nie przeznaczałam takiej kwoty na lodówkę, raczej 2-2,5 tys :(

dzisiaj byłam w naszym miejscowym sklepie, a tam z wysokich lodówek sprzedawca polecił mi Elektroluxa bez zadnych bajerów - no frostów itp. ( bo się szybko psują a naprawa jest bardzo droga) za jedyne 1500zł :D

Edytowane przez ewanz

pumpaluna - no ta BEKO wygląda odjazdowo :)

oglądalismy podobne SHARPY, ale były jeszcze droższe

szczerze Wam się przyznam, że w kosztorysie nie przeznaczałam takiej kwoty na lodówkę, raczej 2-2,5 tys :(

dzisiaj byłam w naszym miejscowym sklepie, a tam z wysokich lodówek sprzedawca polecił mi Elektroluxa bez zadnych bajerów - no frostów itp. ( bo się szybko psują a naprawa jest bardzo droga) za jedyne 1500zł

poza tym te z nofrost są głośniejsze i mają mniejszą przestrzeń przy tych samych wymiarach...

Esiak tylko szukając wiele z nasz szuka żeby była TA właściwa i jeszcze ze stosunkowo dobrą ceną. Tylko wszystko zależy co dla kogo jest "dobrą ceną". Dla mnie nasze 3400 za lodówkę to już bardzo dużo, podobnie jak 1,6tys za piekarnik to też był już max maxów, wybierałam jednak stosunek jakości do ceny i względem cech dla mnie niezbędnych

Ewanz jeśli dla ciebie sbs nie jest koniecznością to możesz jeszcze kombinować. My od początku na sbs byliśmy zdecydowani i względem jej wymiarów mamy rozprowadzoną elektrykę w kuchni. Do najbliższego skelpu mamy kawał drogi a że u nas idzie sporo jogurtów, serków a ja wypiekam w weekendy mięsiwo także potrzebowałam dużej przestrzeni.

oglądałam już Boscha - są cichutkie ale i nieprzeładowane nowoczesnymi systemami

brakuje mi w nich kostkarki :(

ideałem byłaby TA

ale, jak juz napisałam, nie ma nietety kostkarki ( bardzo chcemy ) i systemu no frost - a teraz to podobno mus jest mieć no frosta ;)

Edytowane przez ewanz