Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli Esiak jak ja będę miała impregnowane to sama bejca to za mało? Kurde nie znam się na tym a już nie chcę naszego wykonawcy męczyć

Ardea nam w drewbecie za ogrodzenie żaluzjowe dali wycenę od przęsła 325zł

lazury barwią i zabezpieczają równocześnie... innym rozwiązaniem jest lakiero-bejca, która również jednocześnie barwi i zabezpiecza...

A jeżeli zależy mi na surowym wyglądzie to jakiś wosk dac?

wosk jak najbardziej... można by jeszcze zrobić próbę z olejem...

te bejce są na bazie rozpuszczalnikowej więc o wiele lepiej wchłaniają się i barwią drewno niż bejce wodne, ale nie wiem jak później jest z olejowaniem, dlatego proponują lakier lub wosk...

Ardea dotarłam do dziennika Majkiego, Twoja brama będzie przesuwna a nie uchylna, tak? Kurcze drewbet robi tylko uchylne a ja przesuwną chciałam :(

U nas przęsła wychodzą akurat standardowe 2metrowe więc i cena bez dopłat. Przy innych wymiarach pan mówił że będzie ileś tam % dopłaty i że na przęsła dłuższe niż 2m nie dają gwarancji.

Edytowane przez pumpaluna

Esiak a te v33 to już wszystko daje czy jeszcze trzeba czymś utrwalać? sorry za namolne pytania ale po dzisiejszej dawce prochów nie mam najwyraźniej dostatecznie świeżego umysłu.

ja malowałem lazurą ochronną

http://www.v33.pl/produkty-do-drewna/gallery_images/site/7/1665/8220/8234/15669.jpg

Lazura ochronna to produkt o 3 właściwościach: impregnuje wnikając w głąb drewna, dekoruje (barwi je) i chroni drewno przed promieniowaniem UV.

Utworzona powłoka chroni przed wilgocią, równocześnie podkreślając naturalny rysunek słojów drewna.

Jesteś dobry w każdej dziedzinie? Z mebli to chcę skrzynię do pokoju córki pobielic, ale też nie chcę żeby się tak brudziła, więc chyba dam wosk.

Pumpaluna, jeszcze sprawdź, bo te ceny są podawane za przęsło standardowe, a potem dochodzi wiele ukrytych dopłat, za malowanie i impregnację liczą jeszcze raz tyle co za surowe.

Nie bierzemy od nich bramy, moja będzie dwuskrzydłowa zintegrowana z bramą garażową. Tylko wzór taki jak ma Majki. Nam te przęsła wychodziły w cały świat, żeby brama była idealnie na wprost wjazdu do garażu i furtka na wprost drzwi i jeszcze, żeby względna symetria była.

Ardea a nam pan powiedział, że te przęsła są już zaimpregnowane i tylko malować sami musimy.

Nasze przęsła, tak jak pisałam, ma rozmiar standardowy - 2m; niestety jeśli idzie o ogrodzenie to ogólnie jest niewypał, był podjazd nie vis a vis bramy i teraz trzeba by za same papierki ponad 1,5tys zapłacić w UM a gdzie jeszcze robocizna i materiał za przełożenie wjazdu