Esiak 21.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pytałaś o bramę, będzie taka jak u Majkiego - nie wstawię linka, bo nie;) no nie! Wstyd normalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czyli Esiak jak ja będę miała impregnowane to sama bejca to za mało? Kurde nie znam się na tym a już nie chcę naszego wykonawcy męczyć Ardea nam w drewbecie za ogrodzenie żaluzjowe dali wycenę od przęsła 325zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 O kompleksach się nie rozmawia, wiec nie kontynuuję tematu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czyli Esiak jak ja będę miała impregnowane to sama bejca to za mało? Kurde nie znam się na tym a już nie chcę naszego wykonawcy męczyć Ardea nam w drewbecie za ogrodzenie żaluzjowe dali wycenę od przęsła 325zł lazury barwią i zabezpieczają równocześnie... innym rozwiązaniem jest lakiero-bejca, która również jednocześnie barwi i zabezpiecza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jeżeli zależy mi na surowym wyglądzie to jakiś wosk dac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 O kompleksach się nie rozmawia, wiec nie kontynuuję tematu;) Ardea, a Ty po malowaniu mebelków bejcą, polakieruj je sobie bezbarwnym lakierem wodnym (akrylowym), moja Żonka stosuje takie do decoupage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czyli Esiak jak ja będę miała impregnowane to sama bejca to za mało? Kurde nie znam się na tym a już nie chcę naszego wykonawcy męczyć Ardea nam w drewbecie za ogrodzenie żaluzjowe dali wycenę od przęsła 325zł My mamy ten model Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ardea, a Ty po malowaniu mebelków bejcą, polakieruj je sobie bezbarwnym lakierem wodnym (akrylowym), moja Żonka stosuje takie do decoupage... Chcę osiągnąc efekt surowych, białawych dech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A jeżeli zależy mi na surowym wyglądzie to jakiś wosk dac? wosk jak najbardziej... można by jeszcze zrobić próbę z olejem... te bejce są na bazie rozpuszczalnikowej więc o wiele lepiej wchłaniają się i barwią drewno niż bejce wodne, ale nie wiem jak później jest z olejowaniem, dlatego proponują lakier lub wosk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Esiak a te v33 to już wszystko daje czy jeszcze trzeba czymś utrwalać? sorry za namolne pytania ale po dzisiejszej dawce prochów nie mam najwyraźniej dostatecznie świeżego umysłu. Ardea no my takie same przęsła wybrałyśmy dlatego mnie zaskoczyłaś z tym liczeniem ceny od metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No tak, przecież przęsła mogą miec i 120 i 250, więc logiczne, że liczą od metra. Esiak, chyba zawoskuję, ale z bejcą pastelową to mi spadłeś z nieba, bo wszystkie które ja znalazłam były mocno kryjące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 tam gdzie nie będzie drewno narażone na wilgoć możesz tylko zabejcować...woskibejcewoskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Ardea dotarłam do dziennika Majkiego, Twoja brama będzie przesuwna a nie uchylna, tak? Kurcze drewbet robi tylko uchylne a ja przesuwną chciałam U nas przęsła wychodzą akurat standardowe 2metrowe więc i cena bez dopłat. Przy innych wymiarach pan mówił że będzie ileś tam % dopłaty i że na przęsła dłuższe niż 2m nie dają gwarancji. Edytowane 21 Lutego 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Esiak a te v33 to już wszystko daje czy jeszcze trzeba czymś utrwalać? sorry za namolne pytania ale po dzisiejszej dawce prochów nie mam najwyraźniej dostatecznie świeżego umysłu. ja malowałem lazurą ochronną http://www.v33.pl/produkty-do-drewna/gallery_images/site/7/1665/8220/8234/15669.jpg Lazura ochronna to produkt o 3 właściwościach: impregnuje wnikając w głąb drewna, dekoruje (barwi je) i chroni drewno przed promieniowaniem UV. Utworzona powłoka chroni przed wilgocią, równocześnie podkreślając naturalny rysunek słojów drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No tak, przecież przęsła mogą miec i 120 i 250, więc logiczne, że liczą od metra. Esiak, chyba zawoskuję, ale z bejcą pastelową to mi spadłeś z nieba, bo wszystkie które ja znalazłam były mocno kryjące. tylko zawsze wpierw zrób próbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jesteś dobry w każdej dziedzinie? Z mebli to chcę skrzynię do pokoju córki pobielic, ale też nie chcę żeby się tak brudziła, więc chyba dam wosk.Pumpaluna, jeszcze sprawdź, bo te ceny są podawane za przęsło standardowe, a potem dochodzi wiele ukrytych dopłat, za malowanie i impregnację liczą jeszcze raz tyle co za surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jesteś dobry w każdej dziedzinie? Z mebli to chcę skrzynię do pokoju córki pobielic, ale też nie chcę żeby się tak brudziła, więc chyba dam wosk. nie, nie jestem co do obróbki mebli to pogadaj z moją Żonką, ona Ci podpowie co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 a to tej nie znalazłam, nie pamiętasz ile płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie bierzemy od nich bramy, moja będzie dwuskrzydłowa zintegrowana z bramą garażową. Tylko wzór taki jak ma Majki. Nam te przęsła wychodziły w cały świat, żeby brama była idealnie na wprost wjazdu do garażu i furtka na wprost drzwi i jeszcze, żeby względna symetria była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ardea a nam pan powiedział, że te przęsła są już zaimpregnowane i tylko malować sami musimy.Nasze przęsła, tak jak pisałam, ma rozmiar standardowy - 2m; niestety jeśli idzie o ogrodzenie to ogólnie jest niewypał, był podjazd nie vis a vis bramy i teraz trzeba by za same papierki ponad 1,5tys zapłacić w UM a gdzie jeszcze robocizna i materiał za przełożenie wjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts