Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawda jest taka, że i tak będziesz musiała wypróbować to co kupisz na jakieś belce. Lakiero-bejce są dobrym rozwiązaniem, z uwagi na 2 w 1. Nie będziesz musiała już lakierować. Są matowe lakiery, ale i tak będzie widać ten lakier. My ostatnio w LM znaleźliśmy naprawdę świetne V33 - była próba na drewnie i właśnie był ten efekt wybielonego drewna. Tylko przyznam że się nie wczytywałam, bo i tak na razie nie mogę się bawić z farbami. Przejedź się do jakiegoś marketu budowlanego pewnie uda się coś znaleźć. Ja zawsze próbuję na jakieś desce, żeby nie sfajczyć sobie roboty.

Droga Jo, mąż mówił, że masz doświadczenie w malowaniu mebli, więc Cię pomęczę:) Chcę pomalowac skrzynię do pokoju córki, będzie to taki stoliko-schowek na kółkach. Ma byc bielone, ale z widocznym rysunkiem słojów, dośc surowe w wyglądzie, ale żeby brud się nie wżerał. Doradzisz?:)

Pumpaluna, może tą blachę, którą kupiliśmy na komin wykorzystamy do jakiegoś daszku jednospadowego, murki z tego samego co ogrodzenie i drewniane sztachety - nie jestem fanką monumentalnych śmietników;)

Ardea, ja do tej pory tylko malowałam zwykłą farbą, a następnie lakierowałam lakierem wodnym ( bo nie śmierdzi). Do wybielenia mam bieliźniarkę i stoi już prawie rok. Ja chciałam ją wybielić przy pomocy rozcięczonej białej farby, a następnie polakierować. Ale chyba kupię te V33, bo na próbie w sklepie świetnie wyszło. No ale zabiorę się dopiero latem za te sprawy. Za bardzo Tobie nie pomogłam:(

Jak będziemy LM to postaram się spisać i zrobić zdjęcie tej próbki - wówczas zobaczysz czy o teki efekt chodzi. Ja chyba za tą bieliźniarkę wezmę się pod koniec lata, bo muszę ją najpierw oczyścić do drewna i dorobić nóżki. Na szczęście już ją mam odrobaczoną, a to świństwo przeciw kornikom śmierdzi okrutnie:)