Esiak 21.02.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 a to tej nie znalazłam, nie pamiętasz ile płaciłeś? ceny były różne jak to w leroy - co tydzień inna cena... pamiętam, że płaciłem coś koło 140zł za 5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie wiem, na fakturze była wyszczególniona cena za impregnowanie. Chyba z 8 raz liczyliśmy i rysowalismy, żeby nam w miarę równe wyszły i jeszcze musieliśmy w to dwie furtki wpasowac. Esiak to chyba rzeczywiście się uśmiechnę do Twojej Jo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ok, Esiak znalazłam na allegro tą twoją - za 0,75 - 38zl, za 2,5l - 110zl, wydajność 1ktorne malowanie 6m2 z 0,75l Ardea a dlaczego 2 furtki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No śmietnikowa jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 aaa bo my to w takim wygwizdowie mieszkamy, że śmietnikowych się nie robi. Po prostu kubeł się wystawia za ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Daj spokój z tymi altankami śmietnikowymi;) Ja myślałam, żeby jakieś cisy posadzic i wśród nich ukryc kubły, ale mąż się uparł i u nas taki zwyczaj. I tak je zakryję roślinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No i chyba to jednak sporo koszty podniosło tegoż ogrodzenia. Całość zadaszoną robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.02.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Cześć Ardea, mąż mnie nasłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.02.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Prawda jest taka, że i tak będziesz musiała wypróbować to co kupisz na jakieś belce. Lakiero-bejce są dobrym rozwiązaniem, z uwagi na 2 w 1. Nie będziesz musiała już lakierować. Są matowe lakiery, ale i tak będzie widać ten lakier. My ostatnio w LM znaleźliśmy naprawdę świetne V33 - była próba na drewnie i właśnie był ten efekt wybielonego drewna. Tylko przyznam że się nie wczytywałam, bo i tak na razie nie mogę się bawić z farbami. Przejedź się do jakiegoś marketu budowlanego pewnie uda się coś znaleźć. Ja zawsze próbuję na jakieś desce, żeby nie sfajczyć sobie roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Droga Jo, mąż mówił, że masz doświadczenie w malowaniu mebli, więc Cię pomęczę Chcę pomalowac skrzynię do pokoju córki, będzie to taki stoliko-schowek na kółkach. Ma byc bielone, ale z widocznym rysunkiem słojów, dośc surowe w wyglądzie, ale żeby brud się nie wżerał. Doradzisz? Pumpaluna, może tą blachę, którą kupiliśmy na komin wykorzystamy do jakiegoś daszku jednospadowego, murki z tego samego co ogrodzenie i drewniane sztachety - nie jestem fanką monumentalnych śmietników;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.02.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ardea, ja do tej pory tylko malowałam zwykłą farbą, a następnie lakierowałam lakierem wodnym ( bo nie śmierdzi). Do wybielenia mam bieliźniarkę i stoi już prawie rok. Ja chciałam ją wybielić przy pomocy rozcięczonej białej farby, a następnie polakierować. Ale chyba kupię te V33, bo na próbie w sklepie świetnie wyszło. No ale zabiorę się dopiero latem za te sprawy. Za bardzo Tobie nie pomogłam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ja też dopiero jak sie ciepło zrobi. Jakoś przekonuje mnie ta bejca pastelowa, mam sporo dech po budowie to zrobie próbę. Jak będziesz pierwsza to daj znac jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.02.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jak będziemy LM to postaram się spisać i zrobić zdjęcie tej próbki - wówczas zobaczysz czy o teki efekt chodzi. Ja chyba za tą bieliźniarkę wezmę się pod koniec lata, bo muszę ją najpierw oczyścić do drewna i dorobić nóżki. Na szczęście już ją mam odrobaczoną, a to świństwo przeciw kornikom śmierdzi okrutnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Lubię meble z tzw. drugim życiem - mam nadzieję, że pokażecie bieliźniarkę. To jeszcze poczekam z tą bejcą i kupię dopiero w kwietniu-maju. A jak pokryję ją woskiem to nadal będzie efekt surowosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 a ja to zazdroszczę wam bliskości marketów budowlanych, u nas taka sama drabina jak w LM kosztuje 2x tyle :/ szkoda że my do najbliższego LM mamy 100km a do obi czy praktikera już 150 no nic na dzisiaj się odmeldowuję, może w końcu uda mi się pospać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pumpaluna, my tez spacerkiem do marketu nie pójdziemy, ale w 20min. da się dojechac (oczywiście przestrzegając prędkości, bo i szybciej sie da;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 21.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ardea, z woskiem się nigdy nie bawiłam, dlatego nie chcę się wypowiadać, żeby w błąd nie wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki bardzo, chyba wszystko spróbuję na jakiejś desce najpierw. A efekty postarzania robiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki bardzo, chyba wszystko spróbuję na jakiejś desce najpierw. A efekty postarzania robiłaś? poszła spać... i znów 0.5kg na wadze więcej, mały rośnie... pewnie, że robiła efekty postarzania na tym polega decoupage... może jutro wkleimy jakieś fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.02.2012 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Takie tycie nie frustruje;) Dobrej nocki i czekam na fotki. Decoupage kojarzy mi się najbardziej z szafką mojej kumpeli w maki - rewelacja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts