Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czytam o tych Waszych drewbetach i czytam i coraz bardziej mi się podobają:)

Muszę powoli zacząć mężowi podtykać pod nos - jak się opatrzy to może też mu się spodoba, nie??:) U nas będzie około 14-15mb ogrodzenia frontowego to może cena mnie nie zabije... (robimy ogrodzenie tylko częściowo do wysokości wejścia do domu, brama garażowa będzie niezapłotowana:) nie wiem czy to jasno napisałam:))

edit: niestety będzie więcej bo 15m wzdłuż drogi i potem jeszcze muszę "zakręcić" w strone domu a to tez jakieś 6,5m:/

Edytowane przez Lukarna

Myszonik, dzięki:), ja nie mam talentu plastycznego, malować będę tylko tę skrzynię i może jeszcze stolik, chociaż gdy oglądam rzeczy Lutajki to jeszcze coś bym chciała zrobić... Zobaczymy jak mi wyjdzie debiut;)

Pumpaluna, wiedziałam, ze Ci wymienią:) Nie chcę się narzucać, ale dawno nie było aktualizacji postępów w postaci fotek;)

Lukarna, to co ja mam powiedzieć - bite 50m:cool:

Jakieś plusy tego są;) Z boków pozwala się odsunąć od sąsiadów, spokojnie można zrobić i bramę i furtkę i śmietnik nie musi być przy wejściu;) Jak będzie potrzeba to garaż się zaadaptuje na pokoje, a jest miejsce na wolno stojący ze swobodnym wjazdem i mogę mieć dwa tarasy z różnych stron świata - ładnie sobie wytłumaczyłam taki kształt działki?;):D

U was to będą całe ogrody i miejsce do relaksu, zabaw etc a przy tych naszych 459m całości i zajęciu 1/4 przez dom to zostaje całe nic

Ardea fot na razie nie będzie bo mój ślubny z reguły stuka się w głowę jak każę coś obcykać w celach pokazowych ;) Ja aparatu nie utrzymam, mam rozharataną prawą rękę i kilka szwów i tylko lewa funkcjonuje ale nie do końca ogarniam wszystko co trzeba.

Święte słowa Lukarno. Biorąc pod uwagę moją niechęć do wszelkiego zielska i grzebania się w ziemi i mega alergię na trawy i drzewa taka działka nie w polach tylko w dość ścisłej zabudowie jest moim zbawieniem

Ardea powinno się wygoić, na razie w piątek idę na zdjęcie szwów to zobaczę co chirurg powie. Niefortunnie mi szklanka pękła, że ciachnęła mi przy kciuku aż do kości. Marnie wygląda i boli jak diabli.

Ardea to idealnie - do pracy bliziutko a na uboczu...

Ja do pracy będę miała 1900m - tak samo jak teraz;)

Zobaczcie jakie nam się idealne dla nad działki trafiły:)

Ja do dziś nie mogę uwierzyć że w takim miejscu będziemy mieszkać - dostać tam działkę to normalnie cud, zostały może 2 jeszcze alr ktoś je kupił i czeka nie wiem na co, może na kasę może traktuje jako inwestycję.

Moja działka to raczej dla koneserów;) na forum wyczytałam, ze to wada jak jest blisko torów (zdziwko mnie ogarnęło, bo dla mnie to magia - stukot kół, od razu skojarzenie z wyprawą, przygodą...) nawet mnie ktoś pytał czy szyby wyciszające wstawiłam - a ja pierwsze co po wstawieniu okien to rozpacz, ze pociągów nie słychać;) Dziwactwa są rózne - ja uwielbiam pociągi. (pierwszy raz w życiu jechałam pociągiem, gdy miałam 14lat, samolot był dużo wcześniej niż pociąg)

Te nasze też dość drogie, bo dobry dojazd, regularny kształt, dobre warunki glebowe, media w działce i na razie nie ma chętnych na następną.