myszonik 22.02.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ardeo mistrzynią w takich cudach z meblami jest forumowa Lutajka. Jak znajdę jej dziennik to zalinkuję - tam jest mnóstwo fajnych rzeczy, linki do bloga gdzie pokazuje swoje dzieła i pewnie też gdzieś pisze co czym i jak, a jeśli nie to możesz zapytać. Zaraz poszukam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tu zajrzyjcie dziewczynyhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?148261-Home-Sweet-Home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Uuuuuuffffffffffffff, kolega powiedział, że nie ma problemu i zlew nam wymienią, dzisiaj od razu zamawia ten właściwy z literką a tamten odbiorą jak z nowym przyjadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Czytam o tych Waszych drewbetach i czytam i coraz bardziej mi się podobają Muszę powoli zacząć mężowi podtykać pod nos - jak się opatrzy to może też mu się spodoba, nie?? U nas będzie około 14-15mb ogrodzenia frontowego to może cena mnie nie zabije... (robimy ogrodzenie tylko częściowo do wysokości wejścia do domu, brama garażowa będzie niezapłotowana:) nie wiem czy to jasno napisałam:)) edit: niestety będzie więcej bo 15m wzdłuż drogi i potem jeszcze muszę "zakręcić" w strone domu a to tez jakieś 6,5m:/ Edytowane 22 Lutego 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Myszonik, dzięki:), ja nie mam talentu plastycznego, malować będę tylko tę skrzynię i może jeszcze stolik, chociaż gdy oglądam rzeczy Lutajki to jeszcze coś bym chciała zrobić... Zobaczymy jak mi wyjdzie debiut;) Pumpaluna, wiedziałam, ze Ci wymienią Nie chcę się narzucać, ale dawno nie było aktualizacji postępów w postaci fotek;) Lukarna, to co ja mam powiedzieć - bite 50m:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No wymiatasz tą długością;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jakieś plusy tego są Z boków pozwala się odsunąć od sąsiadów, spokojnie można zrobić i bramę i furtkę i śmietnik nie musi być przy wejściu;) Jak będzie potrzeba to garaż się zaadaptuje na pokoje, a jest miejsce na wolno stojący ze swobodnym wjazdem i mogę mieć dwa tarasy z różnych stron świata - ładnie sobie wytłumaczyłam taki kształt działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Wytłumaczyłas pięknie a na dodatek to najprawdziwsza prawda:) U nas był problem ze zmieszczeniem domu na szerokość - z jednej strony mamy "luzu" 4 cm a z drugiego 10:) Czyli działka od frontu 50 a z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 AZ tyłu będziemy mieć łąkę niczyją (pas ziemi jeszcze w naszej gminie a reszta już w innej, więc nic z tym nie zrobią , może odkupimy) Boki to granice z sąsiadami (jeden się buduje równo z nami, a druga działka ciągle do sprzedania) Wymiary to 48,5x26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 U was to będą całe ogrody i miejsce do relaksu, zabaw etc a przy tych naszych 459m całości i zajęciu 1/4 przez dom to zostaje całe nic Ardea fot na razie nie będzie bo mój ślubny z reguły stuka się w głowę jak każę coś obcykać w celach pokazowych Ja aparatu nie utrzymam, mam rozharataną prawą rękę i kilka szwów i tylko lewa funkcjonuje ale nie do końca ogarniam wszystko co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Fajnie że z tyłu nikogo już... Taki bardziej intymny będzie ogród... U nas niestety od tyłu mamy inna działkę - na razie rośnie stary sad i jest OK ale wiem że podobno ma tam ktoś budowac...Cóż - uroki mieszkania w (prawie) centrum;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Co Ci się stało? Wygoi się do czasu wielkiej przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Pumpaluna ale przynajmniej będziesz miała spokój z koszeniem;)A sama mówisz że ogródka nie cierpisz - czyli działkę masz IDEALNĄ dla Was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 U nas to centru na pewno nie jest, chociaż do pracy będę miała 1100m. mam dość bliskości sąsiedzkiej w blokach i chętnie bym sie na typową wieś wyniosła, ale nie zrobię nigdy prawa jazdy, więc pozostają peryferie miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Święte słowa Lukarno. Biorąc pod uwagę moją niechęć do wszelkiego zielska i grzebania się w ziemi i mega alergię na trawy i drzewa taka działka nie w polach tylko w dość ścisłej zabudowie jest moim zbawieniem Ardea powinno się wygoić, na razie w piątek idę na zdjęcie szwów to zobaczę co chirurg powie. Niefortunnie mi szklanka pękła, że ciachnęła mi przy kciuku aż do kości. Marnie wygląda i boli jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Pumpaluna, miałam podobnie do dziś mam bliznę. Wygoi się tylko nie nadwyrężaj ręki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ardea to idealnie - do pracy bliziutko a na uboczu...Ja do pracy będę miała 1900m - tak samo jak teraz;) Zobaczcie jakie nam się idealne dla nad działki trafiły:)Ja do dziś nie mogę uwierzyć że w takim miejscu będziemy mieszkać - dostać tam działkę to normalnie cud, zostały może 2 jeszcze alr ktoś je kupił i czeka nie wiem na co, może na kasę może traktuje jako inwestycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Moja działka to raczej dla koneserów;) na forum wyczytałam, ze to wada jak jest blisko torów (zdziwko mnie ogarnęło, bo dla mnie to magia - stukot kół, od razu skojarzenie z wyprawą, przygodą...) nawet mnie ktoś pytał czy szyby wyciszające wstawiłam - a ja pierwsze co po wstawieniu okien to rozpacz, ze pociągów nie słychać Dziwactwa są rózne - ja uwielbiam pociągi. (pierwszy raz w życiu jechałam pociągiem, gdy miałam 14lat, samolot był dużo wcześniej niż pociąg) Te nasze też dość drogie, bo dobry dojazd, regularny kształt, dobre warunki glebowe, media w działce i na razie nie ma chętnych na następną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ardea a długo Ci się goiło? Jestem ciekawa czy dostanę dalsze zwolnienie, na razie nie wyobrażam sobie powrotu do pracy bo nijak nie idzie pisać, ba nawet z ubieraniem się mam problem :/ Lukarna wygląda na to, że z nas niezłe farciary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ja mimo głębokiej rany nie miałam szwów, wiec goiło się dużej i blizna bardziej widoczna. Nie pamiętam dokładnie, bo było to dawno, ale ok. 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts