pumpaluna 13.08.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No niestety te NAJ domy to są z górnej półki cenowej, takich dogranych co do joty ze średniej półki to ze świecą szukać. Płytki łazienkowe które mnie urzekły kosztują 280zł/m2 a nas nawet na takie za 100zł stać nie będzie także wykończeniówka będzie sztuką kompromisów, duuuużych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.08.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 a ja myślałam, że płytki za 100zł są już z górnej półki widzę, że wykonczeniówka będzie dla mnie nie lada wyzwaniem, bo podoba mi się wszystko co drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 a ja od pewnego czasu (i to nie od czasu budowy) mam dewizę - podoba mi się to na co mnie stać ale zachwyca to co poza zasięgiem; powiem tylko że łatwiej się żyje z takim podejściem do zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.08.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ten sąsiad to pracownik Tubądzina, pracuje w dziwnym systemie, więc może jutro go zobaczę i zapytam. Co różni te panele od tuneli? Domyślam się ewanz, że to pilne, więc się postaram - najpóźniej na wtorek:) Moja przyjaciółka wydała na samo urządzenie domu tyle ile będzie kosztowała budowa mojego domku+działka+urządzenie+++ Raczej cenowo już mnie nic nie szokuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.08.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 nie jest aż tak pilne, ale będę wdzięczna za info ( no i przypominam się, żeby w natłoku ważniejszych spraw nie umknęło Ci z pamięci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.08.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 ewanz, potrafisz wyjaśnic tak łopatologicznie czym się różnią te pakiety, tunele, drenaże? Czytałam i poza tym, że rozsączjące zajmują więcej miejsca i sieją spustoszenie podczas montażu nie wychwyciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.08.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 wiesz, ja też zaczynam sie w tym gubić - szczególnie po dzisiejszej rozmowie z przedstawicielem, który skrytykował pakiety rozsączające a wychwalał oczyszczalnię biologiczną, której w ogóle nie braliśmy pod uwagę. Dobrze jest samemu obejrzeć poszczególne typy, np. w pobliskiej firmie Wobet -Hydret koło Aleksandrowa Ł. ale tak krótko drenażowa - rury drenażowe muszą mieć określona długość, np. dla 4 mieszkańców 40m ułożone równolegle w dwóch lub trzech rzędach; podczyszczone w osadniku gnilnym ścieki rozprowadzane są w ten sposób na teren działki. na pakietach drenażowych - rury mogą byc krótsze, ponieważ ścieki podczyszczane są w ułożonej w czymś na kształt plastra miodu geowłókninie. tunelowej - jeszcze nie zgłębiłam - wiem tylko że zamiast rur czy pakietów są tunele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 piszę na lapku i znów mi ci z kreską nie wchodzi, nie wiecie dlaczego? Wiemy ALT+C zostało przypisane do innej aplikacji. Najprawdopodobniej masz kartę graficzną ATI, a ona ma piękne hotkejsy. Albo w ustawieniach należy to wyłączyć, albo zmienić. Wybór należy do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.08.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzięki, powiem mężowi może zrozumie, bo ja mogę powiedziec, że hotkejsy to ładna nazwa;) Jak mu się będzie chciało to mi zmieni, a jak nie to będę tak sep:)leniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.08.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Hotkeys, poszukaj w start/ati/hotkeys lub coś takiego. Ewentualnie jak rozwiniesz to powinien być koło zegarka w prawym dolnym rogu ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i stasiu 15.08.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witaj Ardea Kilka dni temu ktoś podsunął mi Twój dziennik. Dzisiaj czytałam, a to z tego powodu, że budujemy domek z tego samego projektu. Jesteśmy na etapie stawiania murów, a dokładnie 5 warstwa pustaka Budujemy we trójkę; mąż, syn i ja. Mam kilka pytań, jeśli mogłabyś mi odpowiedzieć, to byłabym wdzięczna. Jaka wyszła cena okien ? Okna będziemy wstwiać takiego samego koloru. Aha, zewnętrznie mamy chyba takie same zmiany. Jaka cena stropu, mam na myśli terive, bez betonu. Jeśli miałabyś kosztorys, tzn. rozmiary, ilości belek, pustaków. To chyba na razie na tyle pytań Piękny dach Ci wyszedł i komin bardzo mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.08.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Hej Ardea, nigdy w życiu by mi nie przyszło do głowy, że nie mam ć na laptopie pracowym bo mam hotkejsy nie wyłączone:D:D:D:D:D:D Jednak forum Muratora to kopalnia wiedzy wszelakiej:):) Dzięki Klaudiusz;) ps. cholera mi też płytki za 100 już się lekko drogawe wydają. Takich za ponad 100 nawet nie oglądam:) Chyba że oglądam w błogiej nieświadomości... Macie może upatrzone jakieś szare, w półpolerze, mogą być duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.08.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Monia i Stasiu - wiem czytam o Was i dlatego pomogę w czym się da, szacuneczek za to, że sami budujecie:) Na jutro znajdę zestawienie terivy i koszt okien - wyślę wszystko na priv. Dobry gust macie, bo wybraliście świetny projekt;) Lukarna, ja wnętrzarsko mało pomocna jestem, na projektanta się nie nadaję W przyzwoitej cenie to jest Nowa Gala (Signum i Orientale) i Paradyż (Arkesia) odkrywcza nie jeste, bo to popularne płytki, my pewnie skupimy się na Tubądzinie (mieszkamy kilometr, może dwa od fabryki i magazynów). A za ponad stówkę na pewno znasz Perondę, Zirconio itp. (ja znam, ale wymazuję z pamięci) Sama wiem czego chcę, ale innym nie potrafię doradzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.08.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Sama wiem czego chcę, ale innym nie potrafię doradzać czego chcieć więcej? Ależ znasz nazwy płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 wyczytałam na forum, że tęsknisz jednak za jakimś spotkaniem w realu Jutro od rana będziemy na działce, to może wpadniecie na mały rekonesans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.08.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Lubię urządzanie wnętrz:) dom ma być miejscem, w którym dobrze czuje się cała rodzina, a to przy naszych skrajnie różnych gustach będzie nie lada wyzwaniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.08.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Jutro mamy cd. akcji okna i nie wiem o której montaż, ale pewnie kiedyś podjedziemy licząc, że będziecie:) My jesteśmy zawsze, gdy widać autko z drogi i też zapraszamy. (Teraz nasz salon jest składowiskiem styro pod wylewki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.08.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 mojego M. trudno wyciągnąć na taką nie/zapowiedzianą wizytę. Prędzej będzie to moja samotna eskapada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.08.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Widać, że nasi mężowie to kumple, mojego gdzieś zaciągnąć to masakra;) ale jak już dojdzie do spotkania to jest niezwykle towarzyski:) To wpadaj sama:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.08.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 mój też jest towarzyski, tylko musi się "troszku oswoić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts