Ardea 26.02.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Esiak, nie tylko Tobie, ja mam i okap i kanał wywiewny dodatkowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 26.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Esiak, nie tylko Tobie, ja mam i okap i kanał wywiewny dodatkowo:) no ja już nie kombinowałem z dwoma kominkami wentylacyjnymi, a do komina mam za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ja tez ma wszystko tylko, że okap po drugiej stronie kuchni:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.02.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Esiak ale ja mam jak zrobić kratkę bo są pustaki wentylacyjne jak trzeba zrobione tylko ja na tej ścianie mam mieć szafki jak to mawia mój mąż 'po same zęby' i jakoś mi wizualnie wstawianie kratki wentylacyjnej nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 No, ja mam 3 komina a i tak problem z podłaczeniem wyciagu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.02.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A ja mam okap podłączony do ściany zewnętrznej budynku i wyprowadzony na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Widzisz Lukarna i to jest sposób, wtedy pewnie nie trzeba podwieszać sufitu. U mnie dziś tynkarze wyprowadzają kąty:) Z tynkowaniem jeszcze trochę się wstrzymujemy, ale i tak sezon budowlany 2012 uważam za otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A ja mam okap podłączony do ściany zewnętrznej budynku i wyprowadzony na zewnątrz. i nie wieje...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 i nie wieje...? Zmajstrowali mi tam jakąś taką magiczną klapkę i nie wieje. Czasem przy naprawdę dużym wietrze ta klapka sobie stuka (tak kilka razy w ciągu dnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Właśnie za Esiakiem miałam pytać czy nie wieje a tu proszę Ale co masz normalnie dziurę w ścianie i kominek taki wystawiony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Widzisz Lukarna i to jest sposób, wtedy pewnie nie trzeba podwieszać sufitu. U mnie dziś tynkarze wyprowadzają kąty:) Z tynkowaniem jeszcze trochę się wstrzymujemy, ale i tak sezon budowlany 2012 uważam za otwarty Ardea rewelacja nie?? Cieszę się razem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 U mnie dziś tynkarze wyprowadzają kąty:) Z tynkowaniem jeszcze trochę się wstrzymujemy, ale i tak sezon budowlany 2012 uważam za otwarty No to teraz czekamy na efekty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.02.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Teraz to dopiero zacznie się dziać Obyś była zadowolona z wybranych tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.02.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Właśnie za Esiakiem miałam pytać czy nie wieje a tu proszę Ale co masz normalnie dziurę w ścianie i kominek taki wystawiony?? No mam dziurę w ścianie. Od wewnątrz jest okap i taka maskująca rura, więc nic nie widać. Od zewnątrz mam kratkę taką jak wentylacyjna. A w środku tej rury jest taka klapka uchylna w jedną stronę - uchyla się jak okap działa i wypuszcza powietrze na zewnątrz - jak ktoś przechodzi obok może wyczuć, że rybę smażę W drugą stronę klapka się nie otwiera, więc powietrze z zewnątrz nie wlatuje. Tak jak pisałam czasem jak jest baaardzo silny wiatr słychać jak ta klapka się lekko rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.02.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 No mam dziurę w ścianie. Od wewnątrz jest okap i taka maskująca rura, więc nic nie widać. Od zewnątrz mam kratkę taką jak wentylacyjna. A w środku tej rury jest taka klapka uchylna w jedną stronę - uchyla się jak okap działa i wypuszcza powietrze na zewnątrz - jak ktoś przechodzi obok może wyczuć, że rybę smażę W drugą stronę klapka się nie otwiera, więc powietrze z zewnątrz nie wlatuje. Tak jak pisałam czasem jak jest baaardzo silny wiatr słychać jak ta klapka się lekko rusza. a powiedz mi, nie skrapla Ci się na zewnątrz wilgoć...? bo później może zaciekać po tynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.02.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 a powiedz mi, nie skrapla Ci się na zewnątrz wilgoć...? bo później może zaciekać po tynku... Nie zauważyłam. Pójdę dziś popatrzeć czy widać jakieś ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Tynki? Kiedy to u Was było:) Efekty na razie mizerne, dużo drzwi bez futryn, więc trzeba obrobić, okna też niemałe, sporo pracy przed panami tynkarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Zobaczysz, ze pójdzie im jak burza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nie liczę na efekt burzy, teraz będzie dużo dłubaniny bez szybkich efektów:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 To tez prawda, ale sa jeszcze prace, jak tynki czy wylewki, które sprawnie ida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts