Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz Lukarna i to jest sposób, wtedy pewnie nie trzeba podwieszać sufitu.

U mnie dziś tynkarze wyprowadzają kąty:) Z tynkowaniem jeszcze trochę się wstrzymujemy, ale i tak sezon budowlany 2012 uważam za otwarty:wave:

Ardea rewelacja nie??:D

Cieszę się razem z Tobą:)

Właśnie za Esiakiem miałam pytać czy nie wieje a tu proszę:)

Ale co masz normalnie dziurę w ścianie i kominek taki wystawiony??

No mam dziurę w ścianie. Od wewnątrz jest okap i taka maskująca rura, więc nic nie widać. Od zewnątrz mam kratkę taką jak wentylacyjna. A w środku tej rury jest taka klapka uchylna w jedną stronę - uchyla się jak okap działa i wypuszcza powietrze na zewnątrz - jak ktoś przechodzi obok może wyczuć, że rybę smażę:) W drugą stronę klapka się nie otwiera, więc powietrze z zewnątrz nie wlatuje. Tak jak pisałam czasem jak jest baaardzo silny wiatr słychać jak ta klapka się lekko rusza.

No mam dziurę w ścianie. Od wewnątrz jest okap i taka maskująca rura, więc nic nie widać. Od zewnątrz mam kratkę taką jak wentylacyjna. A w środku tej rury jest taka klapka uchylna w jedną stronę - uchyla się jak okap działa i wypuszcza powietrze na zewnątrz - jak ktoś przechodzi obok może wyczuć, że rybę smażę:) W drugą stronę klapka się nie otwiera, więc powietrze z zewnątrz nie wlatuje. Tak jak pisałam czasem jak jest baaardzo silny wiatr słychać jak ta klapka się lekko rusza.

a powiedz mi, nie skrapla Ci się na zewnątrz wilgoć...?

bo później może zaciekać po tynku...