Ardea 27.02.2012 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Widac artysta trzeba byc w każdym fachu:) Widziałam tylko antracyt i jakoś mi pasuje, więc chyba go wezmę, nigdzie nie ma onyxu, a w ciemno sie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 No własnie ja też widziałam antracyt i byłam ciekawa opinii o onyksie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Widac artysta trzeba byc w każdym fachu Przyglądałam sie troche tej mojej ekipie i jestem pod wrażeniem ich dokładności. Nie mówiąc o tym, ze ja bym nie wpadła na to, zeby sprawdzać czy da sie cos ułożyć. A tamten rozpakował wszystkie paczki i zaczął układać. EDIT: Tak naprawdę to chodzi o jedną ścianę (z geberitem), bo się rzuca w oczy. Płytki pod prysznicem nawet nie ułożone zgodnie z rysunkiem nie bedą tak razić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ja tylko w prysznicu mam wysoko płytki. W sumie nigdzie nie wymagają specjalnego układania. Jeszcze muszę zamówic te betonowe płyty, ale nie wiem jak to zgrac, bo będą sąsiadowały z futryną drzwi i nie wiem na jaką szerokośc je zrobic, a może przykręcic dopiero po drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Musiałbyś przynajmniej znać szerokość ościeżnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.02.2012 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 na dziś koniec, idę snic o ptakach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.02.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dobrej nocy i ptasich snów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Hurrraa!!! Znalazłam parkieciarza:):) Po miesiącach poszukiwań, rozpytywaniach - mam od razu dwóch. Nasunął mi się wniosek, ze mało ludzi robi prawdziwe drewniane podłogi, pewnie ze względu na ogrzewanie podłogowe. Kogo pytałam, zawsze słyszałam, po co mi to, uciążliwe, drogie i najlepszy argument - przecież panele są prawie jak drewno;) Teraz muszę umówić się z panami na rozmowę i pomiar wilgotności wylewek, gdy przeschną tynki kupimy drewno i będziemy je klimatyzować. Zobaczymy, który z fachowców mnie do siebie przekona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ardea - a mam pytanie dot. tych płyt betonowych do łazienki - jak one się sprawdzają w takich pomieszczeniach? Podłoga z drewna u nas tylko na parterze, ale też się na nią cieszymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 U mnie też drewno tylko w salonie i jadalni. Płyty są impregnowane, nadają się do pryszniców, na blaty kuchenne, czyli teoretycznie do mokrych i narażonych miejsc, ale muszą być dobrze zaimpregnowane. Bałabym sie na blat kuchenny, bo soki, buraki itp., ale nad wanną to tylko woda, więc nie powinno być kłopotu, zresztą tych płyt będzie tylko kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja myślałam o naszej górnej łazience, bo tam takie mogłabym ulokować. Oglądałam sobie jedynie na allegro, a Ty skąd zamawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Firma sie nazywa Contractors(chyba, że coś przekręciłam) robią nawet biały beton, w róznych stopniach połysku i na pewno dobrze impregnują. Mają standardowe wymiary (różne) ale mogą zrobić na specjalne zamówienie. Nie są tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Fajne te płyty, a bierzesz takie z dziurami czy całkowicie gładkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja biorę te z dziurami i chciałabym je przykręcane, a nie klejone, ale podobno mogą pękać podczas nawiercania, więc trochę się obawiam A już wiem, Tobie chodziło o typ powierzchni - to wolę gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Mi te z dziurami też się bardziej podobają, takie industrialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Te porowate, to chyba do suchych miejsc, boję się, że mogłyby być w tych dziurkach gorzej zaimpregnowane i jakieś grzybki by mi tam wyrosły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie wiem jakiej grubości są te betonowe ale z naszym woodenticiem był problem z nawiercaniem, niestety pękał. Także ostatecznie jest wycinka pod te pierdoły wystające ze stelaża na których montuje się kibelek. Nasza płytka ma 1,15 cm grubości co wg naszego wykonawcy i kafelkarza są grubsze niż przeciętnie stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Fakt, po paru latach - kto wie co by tam mogło się zagnieździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.02.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Z tego co wiem płyty mają 1cm grubości i lekko nawiercone juz miejsca do kotwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Gratuluję znalezienia parkieciarza. Nie ma to jak prawdziwe drewno pod stopą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts