Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widac artysta trzeba byc w każdym fachu

Przyglądałam sie troche tej mojej ekipie i jestem pod wrażeniem ich dokładności. Nie mówiąc o tym, ze ja bym nie wpadła na to, zeby sprawdzać czy da sie cos ułożyć. A tamten rozpakował wszystkie paczki i zaczął układać.

EDIT: Tak naprawdę to chodzi o jedną ścianę (z geberitem), bo się rzuca w oczy. Płytki pod prysznicem nawet nie ułożone zgodnie z rysunkiem nie bedą tak razić.

Ja tylko w prysznicu mam wysoko płytki. W sumie nigdzie nie wymagają specjalnego układania. Jeszcze muszę zamówic te betonowe płyty, ale nie wiem jak to zgrac, bo będą sąsiadowały z futryną drzwi i nie wiem na jaką szerokośc je zrobic, a może przykręcic dopiero po drzwiach?

Hurrraa!!! Znalazłam parkieciarza:):):) Po miesiącach poszukiwań, rozpytywaniach - mam od razu dwóch. Nasunął mi się wniosek, ze mało ludzi robi prawdziwe drewniane podłogi, pewnie ze względu na ogrzewanie podłogowe. Kogo pytałam, zawsze słyszałam, po co mi to, uciążliwe, drogie i najlepszy argument - przecież panele są prawie jak drewno;)

Teraz muszę umówić się z panami na rozmowę i pomiar wilgotności wylewek, gdy przeschną tynki kupimy drewno i będziemy je klimatyzować. Zobaczymy, który z fachowców mnie do siebie przekona.

U mnie też drewno tylko w salonie i jadalni. Płyty są impregnowane, nadają się do pryszniców, na blaty kuchenne, czyli teoretycznie do mokrych i narażonych miejsc, ale muszą być dobrze zaimpregnowane. Bałabym sie na blat kuchenny, bo soki, buraki itp., ale nad wanną to tylko woda, więc nie powinno być kłopotu, zresztą tych płyt będzie tylko kilka.

Nie wiem jakiej grubości są te betonowe ale z naszym woodenticiem był problem z nawiercaniem, niestety pękał. Także ostatecznie jest wycinka pod te pierdoły wystające ze stelaża na których montuje się kibelek. Nasza płytka ma 1,15 cm grubości co wg naszego wykonawcy i kafelkarza są grubsze niż przeciętnie stosowane.