Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ogarnęłam się z pracą lekko, ale oczywiście na jutro tez została porcyjka;)

Ze spraw budowlanych: w sobotę mąż był przewodnikiem po naszej budowie;) licznie odwiedzili nas członkowie rodziny i chętni do budowania Bławatka. Nasz domek mało przypomina ten z oryginalnego projektu. Mamy płytki na podłodze kotłowni, od jutra będą układane w garażu. Grafitowy gres wygląda bardzo ładnie i bardzo widać na nim brud;) Ale czy chodzi o to, żeby było czysto, czy żeby było brudno, ale żeby nie było widać?! No właśnie, dlatego akceptuję taki stan rzeczy - zawsze będzie wiadomo kiedy posprzątać, a porządek nie będzie tylko pozorny;)

Jutro zamierzam zamówić okap i lampy do kuchni.

Ogarnęłam się z pracą lekko, ale oczywiście na jutro tez została porcyjka;)

Ze spraw budowlanych: w sobotę mąż był przewodnikiem po naszej budowie;) licznie odwiedzili nas członkowie rodziny i chętni do budowania Bławatka. Nasz domek mało przypomina ten z oryginalnego projektu. Mamy płytki na podłodze kotłowni, od jutra będą układane w garażu. Grafitowy gres wygląda bardzo ładnie i bardzo widać na nim brud;) Ale czy chodzi o to, żeby było czysto, czy żeby było brudno, ale żeby nie było widać?! No właśnie, dlatego akceptuję taki stan rzeczy - zawsze będzie wiadomo kiedy posprzątać, a porządek nie będzie tylko pozorny;)

Jutro zamierzam zamówić okap i lampy do kuchni.

No to sie w Bławatku dzieje, tylko dokumentacji fotograficznej brak.

My wczoraj postanowiliśmy, że czas na decyzje oświetleniowe nadszedł najwyższy. W lokalnych sklepach nic nie znaleźliśmy więc postanowiliśmy po obrazkach z netu zamawiać. Ostatecznie nie kupiliśmy tylko czegoś do hallu na dół i na schody bo na schody chcę zwisającą żarówkę (mój mąż twierdzi że jestem nienormalna że zmienię żarówkę za złotówkę na taką za 150zl i wszyscy będą się w głowę stukali) a na korytarzu nie pamiętam jakiej zwis może być wysokości i czy drzwi tam nie nachodzą. Biorąc pod uwagę co już zamówione to brakuje nam tylko narożnika i mebli+stołu do salonu oraz komody i szafek nocnych do nas do sypialni. Oczywiście jeszcze rolety ale te to już na ostatni dzwonek będą o ile w ogóle (no poza naszą sypialnią od ulicy) będą na teraz.

Dokładnie, panele na podłogę i można się wprowadzać i malować w między czasie ;) A poważnie mówiąc, to chcemy poczekać, żeby ściany dobrze przeschły w rogach. U nas niestety ciągle mrozy atakują i np dzisiaj w nocy -10stopni było. Wygląda to więc tak, że grzejemy i wietrzymy i sprawdzamy wilgotność pomieszczeń. W pierwszym tygodniu kwietnia będziemy mieli zamontowane schody, a na kuchnię jesteśmy na 20kwietnia umówieni