agalind 05.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 To lecicie jak burza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.03.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Odezwała się ta co nie idzie piorunem Aaaa chyba się wam nie chwaliłam na jaki cudny pomysł wpadliśmy z naszym stolarzem meblowym. Nie mogłam się zdecydować na boki szafek, nic mi się nie widziało, wszystko odpadało w przedbiegach aż ten obejrzawszy naszą łazienkę i zasłyszawszy o naszym planie schodowo-pokojowo-kuchennym stwierdził, że boki zrobi w kolorze aluminium. Podchodziłam do tego mocno sceptycznie aż dzisiaj nie zobaczyłam tego połączenia - aluminiowe cokoły i pionowe elementy, ciemny a'la betonowy blat i białe lakierowane fronty. Zważywszy, że piekarnik mamy z aluminiową wstawką, takiż okap no i gigant lodówkę to chyba wszystko ładnie powinno się zgrać. Mam przynajmniej taką nadzieję, bo jak nie to się zapłaczę chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Pumpaluna, ja to widzę oczyma wyobraźni i bardzo mi się podoba:) Koleżanko żarówkowa, jak znajdziesz coś fajnego to się podziel namiarami - ja chcę gołą żarówkę do wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ardea, np taka...? http://asperatus.pl/userdata/gfx/4150178b7b13f30119a51ebe2f7a5a15.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A da się zrobić by dyndała z kabla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A da się zrobić by dyndała z kabla? znaczy się bez oprawki w którą się ją wkręca..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 loftowo: http://blog.zdobi.pl/wp-content/uploads/2010/09/plumen001_01.jpg http://chodnik.ncse.pl/impreza/jozef1/zarowka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Znalazłam gotowe lampy-żarówki (najtańsze po 130zł) ale jestem ciekawa czy da się tak przerobić zwykłą żarówkę, żeby właśnie nie była wkręcana w oprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Znalazłam gotowe lampy-żarówki (najtańsze po 130zł) ale jestem ciekawa czy da się tak przerobić zwykłą żarówkę, żeby właśnie nie była wkręcana w oprawę da się, trzeba przylutować kabelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 tylko aby było to bezpieczne, trzeba by dać żarówkę niskonapięciową, np taką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Esiak, a tąkie lutowane to będzie bezpieczne? Mój mąż jest sceptyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Esiak, a tąkie lutowane to będzie bezpieczne? Mój mąż jest sceptyczny. no na 230V to niezbyt bezpieczne, dlatego dałem Ci link do żarówek 24V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A może w ogóle nie będę eksperymentowała tylko kupię tę lampkę za 130zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 kupujesz żarówkę 24V za 3 zł do tego transformator toroidalny 24V za 48zł + darmowe lutowanie... ile wychodzi razem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 sorry, żarówka kosztuje 1,72 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Pumpaluna, ja to widzę oczyma wyobraźni i bardzo mi się podoba:) Koleżanko żarówkowa, jak znajdziesz coś fajnego to się podziel namiarami - ja chcę gołą żarówkę do wc. My gołą chcemy na schody, a do łazienki dolnej zdecydowaliśmy się na takie cuś http://salonoswietleniowy.pl/image_func.php?img=gfx/c65db82fcf20854fd93a07c28f1f5cb9.jpg&maxwidth=300 na schody brałam pod uwagę jeszcze taką jak niżej ale w sumie się nie zdecydowałam bo większej szukam i najlepiej przezroczystej (taka fajna z siankiem kosztuje 700zł brrrrr) http://salonoswietleniowy.pl/image_func.php?img=gfx/60b161a526440b40a23431ac51470577.jpg&maxwidth=300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.03.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Esiak nie wiem czy mąż się podejmie, ciągle ma obiekcje o jakieś przebicia, ale ponieważ chcę dwie takie żarówki to oszczędnośc byłaby spora - moze pod koniec budowy nie będzie miał wyjścia i będzie musiał zrobic lampę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.03.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Odezwała się ta co nie idzie piorunem Aaaa chyba się wam nie chwaliłam na jaki cudny pomysł wpadliśmy z naszym stolarzem meblowym. Nie mogłam się zdecydować na boki szafek, nic mi się nie widziało, wszystko odpadało w przedbiegach aż ten obejrzawszy naszą łazienkę i zasłyszawszy o naszym planie schodowo-pokojowo-kuchennym stwierdził, że boki zrobi w kolorze aluminium. Podchodziłam do tego mocno sceptycznie aż dzisiaj nie zobaczyłam tego połączenia - aluminiowe cokoły i pionowe elementy, ciemny a'la betonowy blat i białe lakierowane fronty. Zważywszy, że piekarnik mamy z aluminiową wstawką, takiż okap no i gigant lodówkę to chyba wszystko ładnie powinno się zgrać. Mam przynajmniej taką nadzieję, bo jak nie to się zapłaczę chyba Przy Tobie to blado wypadam, bo nie wybrałam jeszcze wszystkich mebli;) Połączenie z aluminium bardzo trafne. Sama myśle o czymś podobnym, bo u mnie fronty białe, blat szarawy i aluminiowe korpusy byłyby jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Esiak nie wiem czy mąż się podejmie, ciągle ma obiekcje o jakieś przebicia, ale ponieważ chcę dwie takie żarówki to oszczędnośc byłaby spora - moze pod koniec budowy nie będzie miał wyjścia i będzie musiał zrobic lampę jakie przebicia przy 24V? to napięcie tzw. "bezpieczne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.03.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 a od kwietnia zaczyna się drugi sezon... zapraszam do obejrzenia trailera... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UV3RflsNxak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts