Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak to zapotrzebowanie wyliczali mi spece na FM i BD na podstawie tego co pisałam o zastosowanych materiałach powierzchni i przewidywanym ociepleniu. Ale fakt na bd proponowali mi żebym 12 wzięła. Nasz instalator powiedział że 15 będzie ideałem i na tym stanęło.

Kurcze a ja nawet nie wiem jaki mamy zasobnik. Na str sprawdziłam że jednorazowy zasyp paliwa to ok 105kg chociaż mi się coś zdawało że mąż mówił o zasypywaniu max 3 worków

W garażu to mąż chce trzymać narzędzia i jakieś graty ogrodowe. Opał i meble tarasowe pójdą do blaszaka, a blaszak za świerkiem blisko kotłowni. Kotłownię mam 8,5m - ale dwie pary drzwi i okno oraz komin i wcale nie jest tak dużo miejsca, opał tylko na jednej ścianie będzie.

A ile u was kosztuje tona eko? Ci nasi wspomniani znajomi brali ostatnio po 750złi psioczyli bo namaczany wodą był. Pellet chodzi lokalnie po 950-1000zł ale my bierzemy transport razem ze znajomymi i wtedy mamy po 800zł pellet dobrej jakości z określonego źródła

Kupowaliśmy w różnej cenie i z różnych miejsc, ale wyszło, że 950zł trzeba zapłacić, zeby był dobrej jakości. Bo co z tego, że za 800 kupiliśmy jak najpierw trzeba było go wysuszyć a potem wiecej wrzucac, bo mało kaloryczny był.

Jak to mówią - darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, a że my działkę mieliśmy (ojcowizna mojej mamy) to nie było co kombinować i wybrzydzać. Gdyby przyszło nam coś kupić to byśmy do końca życia w bloku pewnie tkwili. U mnie w mieście za m2 trzeba zapłacić 250-300zł a wyniesienie się pod miasto nie wchodziło w grę (tam ceny w zależności od odległości 100-170zł)

musiałabym poszukać zdjęć od brata z ogródka bo on właśnie ma taką grillo-wędzarkę wymurowaną na podwórku, sam robił - z kamienia z drewnianymi drzwiczkami. Tyle, że z wygody przertrzucił się teraz na grill gazowy a tamtego paktycznie nie rozpala.

Na mazurach u sąsiadów siostry jedliśmy wędzone i grillowane w czymś takim, fajna rzecz i nie zajmuje dużo miejsca ale kilka tysięcy kosztuje

http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_grill-wedzarnia-290336.jpg