Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

jakie macie lub planujecie kupić odkurzacze? co możecie polecić?

Nasza cobra już ledwo ciągnie i chcemy do domu go wywieźć ale tu nie możemy zostać bez sprzętu sprzątającego więc zakup nas czeka lada dzień. Chcemy żeby była w zestawie turboszczotka, filtrem hepa też bym nie pogardziła. Najlepiej żeby był cenowo przystępny no tak z 400zł a już nasz max 600zł

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja w sprawie odkurzacza nie pomogę, bo to nie moja działka, ostatnio odkurzałam 2 lata temu;) Mam całkiem spoko Rainbowa, ale on raczej drogi. Osobiście używałam raz i dla mnie dośc ciężki, ale super oczyszcza powietrze, nie rozdmuchuje kurzu, ma dysze do mycia okien i prania tapicerki, no kawy tylko nie robi;)

Myślimy o kupnie drugiego, żeby na każdym piętrze był, ale to na pewno nie teraz.

PCV pod kolor dachu. Co do producenta to jeszcze się nie zdecydowaliśmy, jutro panowie może coś podpowiedzą. Nasza ekipa robi nam kompleksowo - ocieplenie, tynki, balustrady, izolację balkonów, parapety i podbitkę - wtedy dają gwarancję, że nie będzie zacieków, pęknięc itp.

My patrzyliśmy na gamrat i vox i jeszcze coś. Cenowo to i złoty dąb (pod kolor okien) i grafit (pod kolor dachu) drogie są więc decyzja nie podjęta :( Robociznę za podbitkę masz od metra czy całości? U nas 35-40zł od m2 wychodzi. A powiedz, będziecie kłaść równolegle do dachu czy prostopadle do elewacji

U nas 35-40zł od m2 wychodzi.

Nasz wykonawca liczy robociznę od m2 ale słyszałam, że niektórzy liczą za metr bieżący. Podbitkę kupujesz na metry bieżące

Jak to przeczytałam to pomyślałam że dobrze że się na nadbitkę zdecydowałam bo nie dość że podoba mi się to jeszcze duzo taniej mnie wyszło;)

Ale zaraz sobie przypomniałam ile impregnatu poszło na malowanie tych hektarów boazerii to mi sie przestało usmiechac;)

U nas robociznę liczą od metra. Chciałabym układac podbitkę prostopadle do dachu.

to ja chyba wyjdę na blondynkę (chociaż nie jestem) i zapytam jak to jest prostopadle do dachu??

ja znam tylko 2 opcje (zaraz skasuję foty)

1) równolegle do dachu

http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SfAeqqfkgwI/AAAAAAAAAwM/-mxcPXgLgrw/s400/as6301602.jpg

2) prostopadle do elewacji

http://technologie.kreodom.pl/data/pages/941/static/czerpnia_powietrza_w_podbitce_dachowej.jpg