pumpaluna 25.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 jakie macie lub planujecie kupić odkurzacze? co możecie polecić? Nasza cobra już ledwo ciągnie i chcemy do domu go wywieźć ale tu nie możemy zostać bez sprzętu sprzątającego więc zakup nas czeka lada dzień. Chcemy żeby była w zestawie turboszczotka, filtrem hepa też bym nie pogardziła. Najlepiej żeby był cenowo przystępny no tak z 400zł a już nasz max 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 My mamy Zelmera - z filtrem hepa już chyba z 4 lata. Całkiem dobrze się sprawuje. Moc z tego co pamiętam (aktualnie jest w piwnicy) 1700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja w sprawie odkurzacza nie pomogę, bo to nie moja działka, ostatnio odkurzałam 2 lata temu;) Mam całkiem spoko Rainbowa, ale on raczej drogi. Osobiście używałam raz i dla mnie dośc ciężki, ale super oczyszcza powietrze, nie rozdmuchuje kurzu, ma dysze do mycia okien i prania tapicerki, no kawy tylko nie robi;) Myślimy o kupnie drugiego, żeby na każdym piętrze był, ale to na pewno nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Zastanawiam się czy pozostać wierna marce i kupić zelmera, bo cobra niezawodnie nam służy od ponad 10lat czy go zdradzić z MPM Bora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Zelmera też mam stary, prosty, tani, ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.03.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 MPM Bora - bardzo fajny, i dużo pozytywnych komentarzy. A Zelmera masz jakiś model na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Oglądałam ZELMER VOYAGER TWIX, ma filtr hepa i turboszczotkę a cenowo też bardzo przystępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 25.03.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Wizualnie ten Bora jest ciekawszy, ale cena jeszcze raz tyle no i ma większą moc. Hmm, wybór ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Tego Bora nie znam. Mnie w "zwykłych" odkurzaczach przeszkadza rozdmuchiwanie kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Weekend miałam niebudowlany, ale jutro:1) spotkanie z ekipą od elewacji w celu dogrania szczegółów i ostatecznego terminu rozpoczęcia prac2)pierwsze spotkanie ze ślusarzem w sprawie balustrad i paru innych rzeczy3)cd tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 My elewację zostawiamy na "po wprowadzeniu się" i wakacje. W tym tygodniu idę do banku uruchamiać ostatnią elewacyjną transzę bo na dniach kupujemy styro. Nie jestem pewna czy od 1 czy 10kwietnia spora podwyżka ma być :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja mam styro i wszystko inne na elewację też (z wyjątkiem parapetów i podbitki). Z ciekawości sprawdziłam ceny np. AGD i od listopada zdrożały o 5-10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A jaką podbitkę planujesz? Kurcze ceny tejże trochę porażają, i jeszcze robocizna też drożyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 PCV pod kolor dachu. Co do producenta to jeszcze się nie zdecydowaliśmy, jutro panowie może coś podpowiedzą. Nasza ekipa robi nam kompleksowo - ocieplenie, tynki, balustrady, izolację balkonów, parapety i podbitkę - wtedy dają gwarancję, że nie będzie zacieków, pęknięc itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 My patrzyliśmy na gamrat i vox i jeszcze coś. Cenowo to i złoty dąb (pod kolor okien) i grafit (pod kolor dachu) drogie są więc decyzja nie podjęta Robociznę za podbitkę masz od metra czy całości? U nas 35-40zł od m2 wychodzi. A powiedz, będziecie kłaść równolegle do dachu czy prostopadle do elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Cześć A taka podbitkę to od metra liczą czy jak?? ps. chociaz jedno mam z głowy, uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Nasz wykonawca liczy robociznę od m2 ale słyszałam, że niektórzy liczą za metr bieżący. Podbitkę kupujesz na metry bieżące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.03.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 U nas robociznę liczą od metra. Chciałabym układac podbitkę prostopadle do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.03.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 U nas 35-40zł od m2 wychodzi. Nasz wykonawca liczy robociznę od m2 ale słyszałam, że niektórzy liczą za metr bieżący. Podbitkę kupujesz na metry bieżące Jak to przeczytałam to pomyślałam że dobrze że się na nadbitkę zdecydowałam bo nie dość że podoba mi się to jeszcze duzo taniej mnie wyszło;) Ale zaraz sobie przypomniałam ile impregnatu poszło na malowanie tych hektarów boazerii to mi sie przestało usmiechac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.03.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 U nas robociznę liczą od metra. Chciałabym układac podbitkę prostopadle do dachu. to ja chyba wyjdę na blondynkę (chociaż nie jestem) i zapytam jak to jest prostopadle do dachu?? ja znam tylko 2 opcje (zaraz skasuję foty) 1) równolegle do dachu http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SfAeqqfkgwI/AAAAAAAAAwM/-mxcPXgLgrw/s400/as6301602.jpg 2) prostopadle do elewacji http://technologie.kreodom.pl/data/pages/941/static/czerpnia_powietrza_w_podbitce_dachowej.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts