Ardea 25.03.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Nie kasuj, poglądowe są. Ja myślałam o ułożeniu prostopadłym do budynku na każdej połaci, ale nie wiem czy przy dwuspadówce tak się da. Jeżeli się nie da to będzie tak jak na fotce nr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.03.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Pumpaluna, w sprawie odkurzacza nie pomogę, bo teraz mam taki zwykły a w domu centralny będzie. Weekend miałam niebudowlany, ale jutro: 1) spotkanie z ekipą od elewacji w celu dogrania szczegółów i ostatecznego terminu rozpoczęcia prac 2)pierwsze spotkanie ze ślusarzem w sprawie balustrad i paru innych rzeczy 3)cd tynków To sie zacznie przemiana Bławatka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.03.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Opowiem Wam moje rozczarowanie OC;) Dawno temu, gdy moja przyjaciółka montowała OC pomyślałam, że to cudowne urządzenie, tylko, że ja je sobie wyobrażałam: jakieś maleńkie czujniki rozmieszczone w całym domu + centralka z przyciskiem - włączam i te czujniki dostosowując siłę wyciągają mi kurz z wszystkich zakamarków (z półek, książek, spod mebli itp.) Jaka ja byłam zawiedziona, gdy mi wytłumaczyli na czym to polega;) Czekam jak ktoś opatentuje mój pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Ardea, jak ktoś coś takiego wymyśli zarobi kupę kasy:) Może powinnaś o tym pomyśleć? PS. Za mały procencik mogę napisać Ci wniosek patentowy;) Tzn. na wspólniczkę się wpraszam;) Edytowane 26 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 26.03.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ardea - tak może będą miały nasze dzieci - jeśli chodzi o odkurzacz:) Ale koncepcja jest świetna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.03.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 A ja zapytam inaczej: Kupiłam sobie... ... te perfumy ... ten perfum ... tą perfumę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 26.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Lukarna - zadanie domowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Słuchając ostatnich zmagań językowych polityków to "tą perfumę";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.03.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Lukarna - zadanie domowe? Nie, sprawdzam teściową I siebie trochę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.03.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Perfumy są rzeczownikiem, który nie ma liczby pojedynczej (tak samo jak: nożyce, spodnie, sanie, jasełka itp.) są więc te perfumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 ja ostatnio słyszałam określenie "tę kafelkę" w odniesieniu do płytek na ściany w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 26.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ardea mamy zadanie bojowe z przedszkola wykonanie zdjęcia ptaka jako zwiastuna wiosny mamy zdjęcie, oceń swoim fachowym okiem; http://images37.fotosik.pl/1421/72e33dab55e06b20med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.03.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Pumpalunko, no jasne, że kafelek jest tylko ten:D Khb - fachowo o ptaku czy o zdjęciu;) Nie napinałabym się na jakieś cudo przecież to ma byc zabawa przedszkolna:) Bażant (chyba srebrzysty) jest ptakiem Azji, a pewnie chodzi o zwiastuna polskiej wiosny, wiec polecam żurawia, skowronka, bociana, możecie cyknąc też srokę z gałązką w dzióbku to też symbol wiosny:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.03.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Z dzisiejszych planów udało się dograc elewację. Nie doszło do spotkania ze ślusarzem - jutro drugie podejście. Tynki zapewne skończą się kłaśc pod koniec tygodnia. Z tego co wiem nasze grzejniki są do odbioru, ale jeszcze ich nie widziałam. Pieca nadal nie ma. Do końca kwietnia wietrzymy i suszymy tynki, potem przywozimy wełnę i pewnie w maju ruszymy z ociepleniem poddasza. Od czerwca ocieplenie zewnętrzne. W międzyczasie upomnimy się o ostatnią transzę. Po świętach sprzątanie i zamawiamy gres. Jak nie było parkieciarza, tak teraz do wyboru do koloru - z którymś trzeba podpisac umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 27.03.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Pumpalunko, no jasne, że kafelek jest tylko ten:D Khb - fachowo o ptaku czy o zdjęciu;) Nie napinałabym się na jakieś cudo przecież to ma byc zabawa przedszkolna:) Bażant (chyba srebrzysty) jest ptakiem Azji, a pewnie chodzi o zwiastuna polskiej wiosny, wiec polecam żurawia, skowronka, bociana, możecie cyknąc też srokę z gałązką w dzióbku to też symbol wiosny:):) na żurawia chciałabym trafić...ale w naszej okolicy to raczej będzie problem; dzięki Ardea tak właśnie myślałam, że że ten bażant to nietutejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Z dzisiejszych planów udało się dograc elewację. Nie doszło do spotkania ze ślusarzem - jutro drugie podejście. Tynki zapewne skończą się kłaśc pod koniec tygodnia. Z tego co wiem nasze grzejniki są do odbioru, ale jeszcze ich nie widziałam. Pieca nadal nie ma. Do końca kwietnia wietrzymy i suszymy tynki, potem przywozimy wełnę i pewnie w maju ruszymy z ociepleniem poddasza. Od czerwca ocieplenie zewnętrzne. W międzyczasie upomnimy się o ostatnią transzę. Po świętach sprzątanie i zamawiamy gres. Jak nie było parkieciarza, tak teraz do wyboru do koloru - z którymś trzeba podpisac umowę. Plan napięty, ale tak trzymać!!! Co będziecie u ślusarza robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.03.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ślusarz ma zakład ślusarsko-kowalski i na początek będzie nam robił balustrady balkonowe, a potem parę innych większych i mniejszych rzeczy. Zbierałam inf. o panelach na ogrzewaniu podłogowym i podobno nie powinny być grubsze niż 8mm, moje Pergo mają 9mm - czy ten milimetr robi różnicę??? Z drugiej strony układa się przecież mozaikę podłogową, która ma 10mm (przemysłowa od 15 do 23 i tej się nie zaleca) Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.03.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Nie wiem czy 1mm robi różnicę, ale moze wtedy cieńszy podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 27.03.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Z tego co wiem nasze grzejniki są do odbioru, ale jeszcze ich nie widziałam. Do końca kwietnia wietrzymy i suszymy tynki, potem przywozimy wełnę i pewnie w maju ruszymy z ociepleniem poddasza. a jakie grzejniki ostatecznie kupiłaś do pokoi i łazienek no i na jaką wełnę się zdecydowaliście? U nas suszenie dobiega końca, mamy 43% wilgotności na górze także dzisiaj osuszacz ląduje już na dole, żeby wyciągnął wilgoć z zakamarków (czyt. wiatrołap, spiżarnia i północny róg salonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.03.2012 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 O wełnie już Ci pisałam - taka sama jak u Ciebie:) Grzejniki - Purmo Ramo, do łazienki jeszcze nie mam wybranej drabinki. Jakiś fachowiec mówił, że te 8mm to już dużo i raczej to jest górna granica... muszę dopytać czy da się to zniwelować podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts