Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna, w sprawie odkurzacza nie pomogę, bo teraz mam taki zwykły a w domu centralny będzie.

Weekend miałam niebudowlany, ale jutro:

1) spotkanie z ekipą od elewacji w celu dogrania szczegółów i ostatecznego terminu rozpoczęcia prac

2)pierwsze spotkanie ze ślusarzem w sprawie balustrad i paru innych rzeczy

3)cd tynków

To sie zacznie przemiana Bławatka:)

Opowiem Wam moje rozczarowanie OC;) Dawno temu, gdy moja przyjaciółka montowała OC pomyślałam, że to cudowne urządzenie, tylko, że ja je sobie wyobrażałam: jakieś maleńkie czujniki rozmieszczone w całym domu + centralka z przyciskiem - włączam i te czujniki dostosowując siłę wyciągają mi kurz z wszystkich zakamarków (z półek, książek, spod mebli itp.) :lol2: Jaka ja byłam zawiedziona, gdy mi wytłumaczyli na czym to polega;)

Czekam jak ktoś opatentuje mój pomysł;)

Pumpalunko, no jasne, że kafelek jest tylko ten:D

Khb - fachowo o ptaku czy o zdjęciu;) Nie napinałabym się na jakieś cudo przecież to ma byc zabawa przedszkolna:) Bażant (chyba srebrzysty) jest ptakiem Azji, a pewnie chodzi o zwiastuna polskiej wiosny, wiec polecam żurawia, skowronka, bociana, możecie cyknąc też srokę z gałązką w dzióbku to też symbol wiosny:):):)

Z dzisiejszych planów udało się dograc elewację. Nie doszło do spotkania ze ślusarzem - jutro drugie podejście. Tynki zapewne skończą się kłaśc pod koniec tygodnia. Z tego co wiem nasze grzejniki są do odbioru, ale jeszcze ich nie widziałam. Pieca nadal nie ma.

Do końca kwietnia wietrzymy i suszymy tynki, potem przywozimy wełnę i pewnie w maju ruszymy z ociepleniem poddasza. Od czerwca ocieplenie zewnętrzne. W międzyczasie upomnimy się o ostatnią transzę. Po świętach sprzątanie i zamawiamy gres. Jak nie było parkieciarza, tak teraz do wyboru do koloru - z którymś trzeba podpisac umowę.

Pumpalunko, no jasne, że kafelek jest tylko ten:D

Khb - fachowo o ptaku czy o zdjęciu;) Nie napinałabym się na jakieś cudo przecież to ma byc zabawa przedszkolna:) Bażant (chyba srebrzysty) jest ptakiem Azji, a pewnie chodzi o zwiastuna polskiej wiosny, wiec polecam żurawia, skowronka, bociana, możecie cyknąc też srokę z gałązką w dzióbku to też symbol wiosny:):):)

na żurawia chciałabym trafić...ale w naszej okolicy to raczej będzie problem; dzięki Ardea tak właśnie myślałam, że że ten bażant to nietutejszy

Z dzisiejszych planów udało się dograc elewację. Nie doszło do spotkania ze ślusarzem - jutro drugie podejście. Tynki zapewne skończą się kłaśc pod koniec tygodnia. Z tego co wiem nasze grzejniki są do odbioru, ale jeszcze ich nie widziałam. Pieca nadal nie ma.

Do końca kwietnia wietrzymy i suszymy tynki, potem przywozimy wełnę i pewnie w maju ruszymy z ociepleniem poddasza. Od czerwca ocieplenie zewnętrzne. W międzyczasie upomnimy się o ostatnią transzę. Po świętach sprzątanie i zamawiamy gres. Jak nie było parkieciarza, tak teraz do wyboru do koloru - z którymś trzeba podpisac umowę.

Plan napięty, ale tak trzymać!!! Co będziecie u ślusarza robić?

Ślusarz ma zakład ślusarsko-kowalski i na początek będzie nam robił balustrady balkonowe, a potem parę innych większych i mniejszych rzeczy.

Zbierałam inf. o panelach na ogrzewaniu podłogowym i podobno nie powinny być grubsze niż 8mm, moje Pergo mają 9mm - czy ten milimetr robi różnicę??? Z drugiej strony układa się przecież mozaikę podłogową, która ma 10mm (przemysłowa od 15 do 23 i tej się nie zaleca) Ktoś coś wie?

Z tego co wiem nasze grzejniki są do odbioru, ale jeszcze ich nie widziałam. Do końca kwietnia wietrzymy i suszymy tynki, potem przywozimy wełnę i pewnie w maju ruszymy z ociepleniem poddasza.

a jakie grzejniki ostatecznie kupiłaś do pokoi i łazienek no i na jaką wełnę się zdecydowaliście? U nas suszenie dobiega końca, mamy 43% wilgotności na górze także dzisiaj osuszacz ląduje już na dole, żeby wyciągnął wilgoć z zakamarków (czyt. wiatrołap, spiżarnia i północny róg salonu)