Ardea 27.03.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Mam wrażenie, że ta płyta jest jeszcze bardziej inna, mnie zaskoczyła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 27.03.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Ile u Was schły tynki do momentu ocieplenia poddasza? u nas tynki były położone w połowie grudnia, góra wyschła szybko, dół szczególnie sufity i komin jeszcze teraz dosychają podłogówka tylko pod płytkami poddasze ocieplamy od dziś właśnie:lol2: Edytowane 27 Marca 2012 przez khb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.03.2012 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 To gratuluję, też już bym chciała byc po karton-gipsach i naprawdę zacząc urządzac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Podłogówka wcale nie wyklucza paneli. Juz od dłuższego czasu rozwiązanie stosowane i sprawdzone. Nam tylko facet od C.O. i ekipa od paneli powtarzali, zeby nie brać za grube panele i dać podkład na podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Perfumy są rzeczownikiem, który nie ma liczby pojedynczej (tak samo jak: nożyce, spodnie, sanie, jasełka itp.) są więc te perfumy Baaardzo Ci dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Baaardzo Ci dziękuję Czyli teściowa nie miała racji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.03.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 No oczywiście że miałam rację JA:D A było to tak: - Mówię Ci Asiu jakie Z (jej partner) robi błędy językowe, mówi np "ta perfuma" - boki można z niego zrywać ze śmiechu - A jak powinno się mówić?? - pytam podchwytliwie - No "ten perfum" - odpowiada pewnie świekra - A nie czasami "te perfumy"?? - Oczywiście że nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Lukarna;) Wokół podłogówki narosło więcej mitów niż wokół oddychania ścian;) Niszczy stawy, atakuje alergików, wysusza śluzówkę, pewnie za katastrofę smoleńską też odpowiada. My po wizycie w poradni alergologicznej zdecydowaliśmy się na nią w pokoju dziecka:) Odpuściłam Pergo, przeglądam Paradora, bo był drugi w kolejce i mogę go mieć za ok. 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ardea a mi 2 alergologów odradzało, ale może dlatego że ja mam astmę oprócz alergii. Balterio żadne Ci się nie widzą? w Komforcie z tego co rozmawiałam z panem miewają na nie niezłe promocje (te nasze o 20zł taniej były niż online) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Co lekarz to inna opinia. Każdy przypadek też jest inny, oczywiście. Z astmą rzeczywiście może byc coś innego. Zresztą po ostatnich przejściach usłyszałam takie bzdury i wykluczające się teorie od niektórych lekarzy, że trudno uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja ciągle słyszę jakieś bzdury. A pisałam Wam, że okazało się że mam najprawdopodobniej uszkodzone naczynia w ręce? Według chirurga gdyby mnie warstwowo zszyli to problemu takiego bym nie miała ale czego oczekiwać jak zszywał mnie dyżurujący ortopeda :/ No i państwowa rehabilitacja na przełomie września i października dopiero możliwa, więc liczyłam ze się sama ręka na budowie rehabilitowała będzie a tu niestety budowa musi poczekać bo mam zapalenie oskrzeli. Dostałam przykaz siedzenia w domu ale niestety zrezygnowałam ze zwolnienia bo już za długie L4 miałam ostatnio i normalnie do pracy śmigam skrzecząc przeokrutnie, sapiąc, kaszląc i dysząc jak lokomotywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.03.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Czasami wydaje mi sie, że jacyś rzeźnicy lepiej obchodziliby się z pacjentem niż lekarze. Choć jak trafi się na takiego z powołania, który nie boi się poświęccić czasu choremu to aż miło się robi. Szkoda tylko, ze to coraz rzadsze zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja mam kilku zaufanych, ale np młodą leczę w stolicy prywatnie bo u nas spartaczyli sprawę. A lokalny szpital to już w ogóle pod miano rzeźni można by podciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.03.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja nie znam żadnego lekarza z powołania, poza tymi, których znam prywatnie (i pojęcia nie mam jacy są w oficjalnych kontaktach;)) Popularna w mojej okolicy lekarka stwierdziła u mojej małej zapalenie płuc (naszego zaprzyjaźnionego pediatry nie było w kraju) już mieliśmy skierowanie do szpitala, ale intuicja podpowiedziała, żeby sprawdzić... inny lekarz całkowicie wykluczył jakiekolwiek zapalenie, zrobiliśmy badanie krwi, rentgen - czysto, a już mieli serwować jej dożylnie antybiotyki. Balterio oglądałam dawniej i już nie pamiętam poszczególnych modeli, ale wiem, że było ok. i same dobre opinie, jest na trzecim miejscu razem z Alloc. Nie lubię paneli, więc wygląd najbardziej zbliżony do drewna jest decydujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.03.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Do zamówienia paneli mam jeszcze ok.3msc. (lubię jednak mieć wybrane wcześniej;)) Na razie mam wybrane Parador, ale wolę mieć jeszcze inne w zanadrzu, żeby nie wyszło jak z Pergo;) (Pergo akurat były najładniejsze, wcale niepodobne do paneli) teraz już bez napinki znajdę jeszcze jedne podobne do Paradora i wezmę te, które akurat będą tańsze. Tynki jutro się kończą, gdy trochę przeschną to pokażę efekty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.03.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ardea - a jak cenowo się kształtują te panele? Masz już kolorystykę wybraną paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.03.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Pokazałabyś wybrane panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.03.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Joannk, na 100% dąb, bo nie chcę mieszać usłojenia (w całym domu będzie dębina - prawdziwa lub udawana;)) kolor jasny, zbliżony do naturalnego, struktura imitująca drewno, V-fuga i 8mm grubości - to są wymagania. Pumpaluna nie mam jeszcze wybranych, gdy się zdecyduję przynajmniej w 90% to pokażę. Na razie typy i najniższe ceny z netu:- Parador Trendtime 7 dąb piaskowy - 98zł- Balterio Magnitude dąb olejowany - 110zł Alloc muszę zobaczyć dąb srebrzysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.03.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Słuchajcie ale czy w tą V-fugę nie wchodzi brud, jak to się ma do utrzymania czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.03.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Widziałaś Asiu na żywo panele z v-fugą? Ona nie jest zbyt głęboka i łatwo z niej nawet zwykłym mopem wymyć brud, wszystkie krawędzie są impregnowane. Moim zdaniem przy v-fudze nie widać tak łączeń i lepiej udaje to drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts