Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ile u Was schły tynki do momentu ocieplenia poddasza?

u nas tynki były położone w połowie grudnia, góra wyschła szybko, dół szczególnie sufity i komin jeszcze teraz dosychają

podłogówka tylko pod płytkami

poddasze ocieplamy od dziś właśnie:lol2:

Edytowane przez khb

No oczywiście że miałam rację JA:D

A było to tak:

- Mówię Ci Asiu jakie Z (jej partner) robi błędy językowe, mówi np "ta perfuma" - boki można z niego zrywać ze śmiechu

- A jak powinno się mówić?? - pytam podchwytliwie

- No "ten perfum" - odpowiada pewnie świekra

- A nie czasami "te perfumy"??

- Oczywiście że nie!

:D

Lukarna;):D

Wokół podłogówki narosło więcej mitów niż wokół oddychania ścian;) Niszczy stawy, atakuje alergików, wysusza śluzówkę, pewnie za katastrofę smoleńską też odpowiada. My po wizycie w poradni alergologicznej zdecydowaliśmy się na nią w pokoju dziecka:)

Odpuściłam Pergo, przeglądam Paradora, bo był drugi w kolejce i mogę go mieć za ok. 100zł.

Ja ciągle słyszę jakieś bzdury. A pisałam Wam, że okazało się że mam najprawdopodobniej uszkodzone naczynia w ręce? Według chirurga gdyby mnie warstwowo zszyli to problemu takiego bym nie miała ale czego oczekiwać jak zszywał mnie dyżurujący ortopeda :/ No i państwowa rehabilitacja na przełomie września i października dopiero możliwa, więc liczyłam ze się sama ręka na budowie rehabilitowała będzie a tu niestety budowa musi poczekać bo mam zapalenie oskrzeli. Dostałam przykaz siedzenia w domu ale niestety zrezygnowałam ze zwolnienia bo już za długie L4 miałam ostatnio i normalnie do pracy śmigam skrzecząc przeokrutnie, sapiąc, kaszląc i dysząc jak lokomotywa

Ja nie znam żadnego lekarza z powołania, poza tymi, których znam prywatnie (i pojęcia nie mam jacy są w oficjalnych kontaktach;)) Popularna w mojej okolicy lekarka stwierdziła u mojej małej zapalenie płuc (naszego zaprzyjaźnionego pediatry nie było w kraju) już mieliśmy skierowanie do szpitala, ale intuicja podpowiedziała, żeby sprawdzić... inny lekarz całkowicie wykluczył jakiekolwiek zapalenie, zrobiliśmy badanie krwi, rentgen - czysto, a już mieli serwować jej dożylnie antybiotyki.

Balterio oglądałam dawniej i już nie pamiętam poszczególnych modeli, ale wiem, że było ok. i same dobre opinie, jest na trzecim miejscu razem z Alloc. Nie lubię paneli, więc wygląd najbardziej zbliżony do drewna jest decydujący.

Do zamówienia paneli mam jeszcze ok.3msc. (lubię jednak mieć wybrane wcześniej;)) Na razie mam wybrane Parador, ale wolę mieć jeszcze inne w zanadrzu, żeby nie wyszło jak z Pergo;) (Pergo akurat były najładniejsze, wcale niepodobne do paneli) teraz już bez napinki znajdę jeszcze jedne podobne do Paradora i wezmę te, które akurat będą tańsze.

Tynki jutro się kończą, gdy trochę przeschną to pokażę efekty:)

Joannk, na 100% dąb, bo nie chcę mieszać usłojenia (w całym domu będzie dębina - prawdziwa lub udawana;)) kolor jasny, zbliżony do naturalnego, struktura imitująca drewno, V-fuga i 8mm grubości - to są wymagania.

Pumpaluna nie mam jeszcze wybranych, gdy się zdecyduję przynajmniej w 90% to pokażę.

Na razie typy i najniższe ceny z netu:

- Parador Trendtime 7 dąb piaskowy - 98zł

- Balterio Magnitude dąb olejowany - 110zł

Alloc muszę zobaczyć dąb srebrzysty.