Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie na górze będą panele - dlatego tak podpytuję:) Ale najpierw musimy zdecydować co do desek na dole. Zobaczymy jak wyjdą to będziemy szukać podobnych paneli, żeby kontrastu nie było. Choć ostatnio podoba mi się taka kolorystyka do sypialni bielone drewno. Jutro może będziemy mieć wyceny na drewno - nasze ostatnie wyceny są już nie aktualne - wszystko idzie w górę:(

No właśnie u nas podłoga na dole dobre powyżej 200 zł, dlatego na górze musimy przyoszczędzić:) A nawet nie wiem czy nie było by mi szkoda kasy, bo tam będzie pokój Małego, więc jak poobija, porysze to nie będzie aż tak żal. Choć widać jakość między panelami za 50 a za 100 i więcej. Czasami myślę, że może by było lepiej położyć panele takie lepsze w całym domu? Ale już poziomy są i kombinowanie na nowo nie za bardzo mi się uśmiecha.

Czy u Was też pada deszcz teraz?

Nie pada, ale jest zimno, ciekawe jak tam moje tynki.

Te 200zł to już z chemią czy same dechy? Jeszcze ułożenie tego... niestety drewno jest drogie. My jeszcze musimy dokupić całą chemię a układanie mozaiki też nie jest najtańsze.

Chyba na tym etapie, gdy człowiek liczy się mocno z kasą na Waszym miejscu kupiłabym "normalne" panele, moja przemysłówka tańsza to mogę kupić droższe.

Joannk a wy dajecie jakieś inne dechy czy deskę barlinecką? Moja kuzynka ma barlinek na dole i psioczy strasznie, laska na chrzcinach weszła w szpilkach i ślady zostały a tam gdzie mały (jeszcze roczku nie ma) namiętnie uderzał swoim zabawkowym młoteczkiem też został znak. Na górę wzięła panele QS a małego na dole z oka nie spuszcza.

Ardea pytanie laika - jak wygląda taka mozaika? pokazałabyś?

Lamele albo deszczułki.

Mozaika ma to do siebie, że potrafi bardzo różnie wyglądać, wszystko ma wpływ, szerokość i długość lamelek, sposób ułożenia, użyty olej lub lakier, więc się zbytnio nie sugeruj tym, co zobaczysz;)

Dla mnie ma tę zaletę, że jest trwalsza niż dechy, można w nieskończoność cyklinować, ma kilka odcieni wiec łatwo wpasować kolor innego drewna i nie jest zbyt droga, a przy tym to prawdziwe drewno i daje mi powiew moich ulubionych loftów:cool:

u nas w ostatniej chwili zmieniliśmy kolor paneli na dole, wydawało mi się że z płytkami będą się gryzły

do góry też panele, dechy dla nas jednak za drogie ;)

na zewnątrz zaczyna się jakaś pogodowa masakra :(

w sobotę mamy zamiar na granicy z sąsiadem korzenie powyrywać po leszczynie, zimowa kurtka chyba wróci do łask :cry:

Edytowane przez khb

Pumpaluna, szukam i nigdzie nie mogę znaleźć, ani grafika google, ani galerie firm parkieciarskich, nigdzie nie ma dębowych olejowanych deszczułek o wybranym przeze mnie rozmiarze i ułożeniu:eek: Jeszcze dziś nie będzie fotek, może uda mi się coś pokazać po weekendzie:)