Lukarna 31.03.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 U nas straaasznie wieje:/I do tego pada jakieś świństwo:/ Ardea już bys pokazała te tynki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.03.2012 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Tynki na razie mokre i szarawe, pokażę jak będzie można się pochwalić U nas prawdziwy marzec - rano deszcz ze śniegiem, a teraz łagodne słoneczko. Dziś mam urodziny córeczki:) Właśnie odebraliśmy tort truskawkowo-bananowy w słusznym kolorze blue:) Ogarnęłam mieszkanie i idę robić dekorację, brakuje jeszcze hiacyntów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A to wszystkiego najlepszego dla Jubilatki:bye: I udanej imprezy:stereo: życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.03.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Dużo radości dla jubilatki A jaki prezent sobie wymarzyła na dzisiaj? Moment moment, dekoracji tortu brakuje czy pokoju? i jak robisz te hiacynty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.03.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Zapomniałam jeszcze donieść, że mój mąż właśnie obrabia ściany pod malowanie. Mówi, że się kurzy strasznie ale idealnie odpada warstwa piasku i kuchnię w 40min ogarnął. Dzisiaj ma jeszcze powalczyć z górą, bo tam da radę robić bez drabiny, której oczywiście jeszcze nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 31.03.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 u nas (Poznań) też straszna wichura i co jakiś czas deszcz ze śniegiem, grad przez chwilę dziś działaliśmy na ogrodzie, totalna demolka na granicy z sąsiadem, wyrwaliśmy wsystkie krzaki z korzeniami jak leciało, najpierw koparką, dokończyliśmy łapkami po świętach stawiamy nowy płot pogoda zdecydowanie przeszkadzała nam w pracy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.03.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 khb U nas przed chwilą zrobiło się biało:o Wykonaliście kawał dobrej roboty ( a przy takie pogodzie to liczy się podwójnie) Jaki płot będzie? Dziękuję za życzenia w imieniu pięcioletniej już jubilatki:) Hiacynty do dekoracji stołowo-salonowej, bo wstyd się przed Tobą Pumpaluna przyznać, ale tort był zamówiony w cukierni i tam dekorowany. Pumpaluna zdradź jak się robi tę obróbkę tynków przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.03.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Kupujesz pacę taką do przykręcenia papieru ściernego, w zależności od tego jaką fakturę ściany chcesz uzyskać kupujesz papier ścierny (taka wąska rolka, szerokości jak paca, kilka metrów papieru) no i machasz tymi pacami Mąż skończył dzisiaj całą górę. Przed nim cały dół i schody (nie mamy drabiny skąd pożyczyć i trzeba będzie kombinować) http://www.bricoman.pl/upload/products/art/paca-do-papieru-sciernego-105x23cm-64043.jpghttp://www.bricoman.pl/upload/products/art/papier-scierny-w-rolce-a12n-p120-115mmx3mb-18690.jpg A potem lecisz szerokim pędzlem (takim jak to kiedyś do białkowania mój tato używał) i odpylasz ścianę ze dwa razy nim zaczniesz gruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.03.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Dzięki serdeczne, pewnie też sami będziemy się z tym męczyć. Do każdej farby inny grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.03.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 W tym mieszkaniu robiliśmy każdy inny, ale teraz lecimy wszystko unigruntem. I nasz wykonawca i facet dzisiaj mówili, żeby brać najzwyklejszy unigrunt atlas bo te dedykowane to wg nich że zacytuję "pic na wodę fotomontaż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.04.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dziś mam urodziny córeczki Właśnie odebraliśmy tort truskawkowo-bananowy w słusznym kolorze blue Ogarnęłam mieszkanie i idę robić dekorację, brakuje jeszcze hiacyntów. Uściskaj jubilatkę Zazdroszczę urodzin wiosną (zimowa jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 01.04.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 khb U nas przed chwilą zrobiło się biało:o Wykonaliście kawał dobrej roboty ( a przy takie pogodzie to liczy się podwójnie) Jaki płot będzie? Brązowy parkan, pasujący do obecnego. Nieważne jaki - ważne, że będzie czysto. Obsadzimy bluszczem lub tujami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.04.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Aga, dzięki:) Mała dziś po obudzeniu się stwierdziła "Dziecko wam dorasta":) Ci marcowo-kwietniowi też nie mają fajnie, bo często urodziny wypadają w Wielkim Poście khb, tujek nie lubię, ale bluszcz jest super. Chętnie bym go widziała na mojej siatce, ale nie wiem czy ona utrzyma... Zawsze z zaciekawieniem patrzę na płoty porośnięte pnączami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.04.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Uściskaj jubilatkę Zazdroszczę urodzin wiosną (zimowa jestem) A u mnie wszyscy jesteśmy wiosenni, jak zaczynamy w kwietniu (ja i córa) przez mężowy maj to kończymy urodzinami synia w czerwcu, z czego właśnie ja ciągle mam w wlk. poście urodziny i nawet 18tkę musiałam przekładać z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.04.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Urodziny mam na samym końcu i to jeszcze w okresie świąteczno-sylwestrowym. Od dziecka marudziłam mamie dlaczego mnie w takim czasie urodziła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.04.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ci marcowo-kwietniowi też nie mają fajnie, bo często urodziny wypadają w Wielkim Poście Akurat nie miałam na myśli wielkich imprez, ale dużo przyjemniej gdy słońce świeci, dostępne są piękne świeże kwiaty. Teraz to już nie problem, ale kiedyś zimą kupić tulipany to był wyczyn;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.04.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Aga, Ty grudniowa czy styczniowa jesteś? Ja mam ur. w maju i koleżanka, która jest z połowy grudnia przez 7 msc. była ode mnie o rok młodsza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.04.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 To jeszcze w sprawach budowlanych: dziś w pięknym słońcu podziwialiśmy nasze tynki (niektóre bardzo mokre i szare) większość przeschnięte i bielutkie, a przede wszystkim wyglądają jak tafla lustra, normalnie żal byłoby gładź kłaść, mam nadzieję, że się uda pozostawić tak, jak jest. Wnętrza znów wydają się większe i jeszcze jaśniejsze. Poza łazienką, kuchnią z jadalnią i pokojem maleństwa - wszędzie będzie biel, więc już mam namiastkę Postaram się jeszcze przed świętami cyknąć fotki. Z panem od balustrad już obgadaliśmy sprawę, przed świętami będzie wycena... Nie znalazłam alternatywy dla markizy, chociaż bardzo intensywnie szukałam, jeszcze walczę, ale coraz bardziej skłaniam się jednak ku markizie. Jeszcze w kwietniu trzeba podjąć decyzję, jeżeli chcemy zdążyć zamówić i zamontować przed ociepleniem elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.04.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Aga, Ty grudniowa czy styczniowa jesteś? Ja mam ur. w maju i koleżanka, która jest z połowy grudnia przez 7 msc. była ode mnie o rok młodsza;) Grudniowa, więc zawsze najmłodsza jestem:) Kiedyś bardzo to przeżywałam, teraz się z tego cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.04.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 To jeszcze w sprawach budowlanych: dziś w pięknym słońcu podziwialiśmy nasze tynki (niektóre bardzo mokre i szare) większość przeschnięte i bielutkie, a przede wszystkim wyglądają jak tafla lustra, normalnie żal byłoby gładź kłaść, mam nadzieję, że się uda pozostawić tak, jak jest. Wnętrza znów wydają się większe i jeszcze jaśniejsze. Poza łazienką, kuchnią z jadalnią i pokojem maleństwa - wszędzie będzie biel, więc już mam namiastkę Postaram się jeszcze przed świętami cyknąć fotki. Z panem od balustrad już obgadaliśmy sprawę, przed świętami będzie wycena... Nie znalazłam alternatywy dla markizy, chociaż bardzo intensywnie szukałam, jeszcze walczę, ale coraz bardziej skłaniam się jednak ku markizie. Jeszcze w kwietniu trzeba podjąć decyzję, jeżeli chcemy zdążyć zamówić i zamontować przed ociepleniem elewacji. Fajnie, ze tynki się udały. Gdyby można było uniknąć gładzi to jeszcze lepiej:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts