Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja to chyba jestem kontrowersyjna;) A może potrafię się cieszyć tym co mam? Nie zazdroszczę bogatym, nie wyśmiewam biednych, sama jestem gdzieś w środku i zwyczajnie mi z tym dobrze, nie rodzi to frustracji ani zawiści.

Chociaż Tobie drzwi zazdroszczę;)

No to rzeczywiście dziwna jesteś;)

Ale w takim razie ja też:sick:

Edytowane przez agalind

Mnie rozwaliła kiedyś rada na FM jak poprawić wygląd kuchni, taka całkiem poważna - rozbij ścianę i wstaw inne okno - ludzie nie rozumieją, ze niektórych na takie rewolucje po prostu nie stać.

W drugą stronę też to działa, jednej dziewczynie wypominali, że ma ładny dom, bo ma kasę i zatrudniła projektanta.

Chyba dobrze być w środku;) Nijakość jest mi przeznaczona;)

Mogę jeszcze ja, mogę??

1. Coś tam się znajdzie

2. Tu pewnie też:D

6. Nie wiem ale prawdopodobnie;)

7. Nie pamiętam co to było w tym punkcie ale na karteczce sobie zapisałam "jakieś" więc pewnie tak:D

10. Mozaika śliczna jest;)

12. Turkus w sypialni

17. Białe u dziewczyn;)

No to trochę trendy jestem, uff:D

A co do porównywania i zaglądania tu i ówdzie to się już u Ewy wypowiedziałam - każdy robi wg siebie i jest OK. Podoba mi się mnóóóóstwo różnych Waszych i innych forumowiczów rozwiązań - te na któe mnie stać to sobie fundnę, a co;) a te które są poza moim zasięgiem - trudno;)

Agalind a który rocznik jesteś? Bo wiesz ja miałam różowe zasłony, różowe ściany i bukową meblościankę o bodajże nazwie "alik", a no i wersalka była bordo i do tego brązowo-sraczkowaty dywan. A po komunii kupili mi rodzice taki mały turystyczny czarno-biały tv tylko dla mnie :) Ale fakt ja jedynaczka więc się czasami szarpnąć mogli. ALe w sumie ten tv rodzice dalej mają, tato czasami go odpala jak mama coś innego ogląda, no i sraczka dalej na podłodze bo to prawdziwa wełna jakaś tam i mamie wywalić szkoda :/

co by nie mówić to lista Top 10 świetnie odzwierciedla forumowe trendy i tak jak Lukarna u mnie napisała, ja też uczę się nowego look czytając dzienniki na FM. Niektóre pomysły próbuję wprowadzać u siebie, ale nie podążam ślepo za wszystkimi wnętrzarskimi pomysłami, bo albo nie trafiaja w mój gust, albo w kieszeń, co nie znaczy, że patrzę z zawiścią na piękne wnętrza - raczej podziwiam :)

Ja szczerze powiem, że chciałabym miec jak najmniej z Toplisty;) I pewnie przy odrobinie wysiłku by mi się udało. Tylko po co? Urządzam tak, jak mi się podoba, tak jak wydaje mi się wygodnie i przede wszystkim jak budżet pozwala. Nie muszę realizowac marzeń przy urządzaniu wnętrz. silic sie na wyjątkowośc. Postanowiliśmy na dom wydac nie 110% dochodów, nawet nie 100%;) więc wiadomo, że będzie oszczędnie. (zauważyłam, ze dla każdego oszczędnośc też znaczy co innego, ale to oczywiste, bo zależy od zasobności portfela). Ja chcę wydac na cały dom na lampy 5tys., moja przyjaciółka jedną kupiła za 6tys., a są tacy, co potrafią kupic śliczne lampy za niecałe 2tys.:) Nie cierpię rozmów o pieniądzach, wiec na koniec mojej wieczornej pisaniny dodam to, o czym wszyscy wiedzą, że pięknie można urządzic dom bez względu na stan konta (tylko im ten stan niższy, tym bardziej trzeba się wysilac - ale przecież jesteśmy ambitni):goodnight:

Agalind tu już świątecznie a ja przyszłam pochlipać ;( Dzisiaj wykonawca zaczął przyglądać się tym kształtkom drewbetu i coś mu nie grało. No to sprawdzamy w domu fakturę a tam się okazało, że ten palant z lokalnej hurtowni zamówił nam jedynie kształtki lewe, nawet jednej prawej. Gościu w składzie dostał od nas projekt ogrodzenia i sam robił zamówienie więc my laicy nie interweniowaliśmy ani w to co zamawiał ani nawet w fakturę jak odbieraliśmy towar. Mam nadzieję że teraz jeszcze będzie to szło odkręcić bo mnie szlak trafi, za dużo kasy byśmy utopili. Jak się facet nie poczuje do odpowiedzialności to jeszcze jutro zgłaszam sprawę u szefa lokalnie plus składam skargę na handlowca z drewbetu za nieprofesjonalne podejście do klienta. Niby profesjonaliści a takie papernuchy :mad:

Dziś witam się już poświątecznie, było cudnie, rodzinnie:) Spotkania z przyjaciółmi nie wypaliły, bo ich dzieciaki chore, za to spotkań w gronie rodziny było sporo. Dużo spacerowaliśmy, odkryliśmy urocze leśne jeziorko. Pisanki wyszły nam koncertowo, jedna była z Bławatkiem;)

W sprawach budowlanych bez zmian, spokojnie schną sobie tynki, natomiast pojawił się na horyzoncie nowy stolarz, który mocno przebił cenę poprzednika, ale nie widziałam jego żadnej realizacji, ma świetne maszyny, zna się na rzeczy i dopiero wyrabia sobie markę, muszę przemyślec temat. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mamy piec, dotarł przed świętami, grzejniki też w depozycie czekają, tylko muszę zdecydowac się na drabinkę. W weekend obiecuję sesję z tynkami w roli głównej.