Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Bławatek zwyciężył w konkursie - Dobry dom: projekt roku:jawdrop:

Szok, uważam Bławiego za dobrą bazę do adaptacji, znajomy architekt ocenił go na 3+, ja niefachowym okiem widzę tam parę tak niestandardowych rozwiązań, że aż się proszą o przeprojektowanie;) Ciekawe jaki wpływ miała na to osoba sponsora nagrody głównej - guru Domowych klimatów;)

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś witam się już poświątecznie, było cudnie, rodzinnie:) Spotkania z przyjaciółmi nie wypaliły, bo ich dzieciaki chore, za to spotkań w gronie rodziny było sporo. Dużo spacerowaliśmy, odkryliśmy urocze leśne jeziorko. Pisanki wyszły nam koncertowo, jedna była z Bławatkiem;)

W sprawach budowlanych bez zmian, spokojnie schną sobie tynki, natomiast pojawił się na horyzoncie nowy stolarz, który mocno przebił cenę poprzednika, ale nie widziałam jego żadnej realizacji, ma świetne maszyny, zna się na rzeczy i dopiero wyrabia sobie markę, muszę przemyślec temat. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mamy piec, dotarł przed świętami, grzejniki też w depozycie czekają, tylko muszę zdecydowac się na drabinkę. W weekend obiecuję sesję z tynkami w roli głównej.

Ardea witaj poświątecznie :)

a ten stolarz to może ma czym się pochwalić? ja bym jednak naciskała żeby zobaczyć jakąś chociaż ostatnią jego pracę

Witajcie:)

Stolarz jest znajomym znajomych;) Doświadczenie ma spore, tylko zdobyte za granicą. U nas krążą o nim teorie, że nikt nie chce u niego pracować, bo ma tak wysokie standardy, że o obijaniu się nie ma mowy. W przyszłym miesiącu będzie montował kuchnię u moich sąsiadów, tylko nie bardzo będzie można porównać jak radzi sobie np. z kontynuacją usłojenia w fornirze, bo ich kuchnia z litego drewna, w stylu klasycznym bez bajerów.

Cena aż szokująca prawie 5tys. mniej od poprzednika. I co mam zrobić???

On o sobie mówi w samych superlatywach, że czego on to za wielką wodą nie robił;) zapewnia, że sprosta każdemu zadaniu i szkło też mi wmontuje elegancko i ładnie w nie wpasuje AGD. Poprzedniego stolarza sprawdziłam na wszystkie strony, widziałam jego prace w każdym materiale i stylu oraz z różnych okresów jego działalności i zawsze trzymał poziom. Jednak te 5tys. byłoby na lampy... Chyba dam mu szansę i skoro jest taki pewny siebie to umówię się na jakiś minimalny zadatek i niech się najpierw wykaże.

Ardea zmieniam trochę temat ale przejrzałam kolejny raz Twój dziennik.. ta rzeka co płynie nieopodal...ja bym się poczuła jak ... Ania z Zielonego Wzgórza :) dla mnie super

Coś w tym jest:) Uwielbiałam Anię i nawet chciałam mieć rudowłosą córkę (taką jak Ania lub Laura z "Domku na prerii);)

A wczoraj widziałam nad rzeką tańczące żurawie, jest pięknie:)

Cudownie, że macie takie widoki:rolleyes:

Do na ostatnio przyplątał się kot a właściwie kotka. I to nie dachowiec nawet tylko syjamski. Pałęta się po okolicy, ale zawsze jak przyjeżdżamy przybiega się przywitać i od razu prowadzi nas do drzwi domu. Jak go nie wpuścimy to idzie do drzwi tarasowych i zagląda przez szybę. Kiedyś nawet mało go nie wywiozłam autem :lol2: Kotka jest naprawdę ładna, szkoda tylko, że mam alergię.

Do nas też przychodzi kot sąsiada, ale na mnie się gniewa, bo go gonię za nękanie ptaków.

Mamy projekt i wycenę balustrad balkonowych i bramy wjazdowej oraz furtek (wejściowej i śmietnikowej). Cena zadowalająca, ale zonk wyszedł z słupkami do bramy dwuskrzydłowej, bo mimo że są na ławie betonowej i zbrojone mogą okazać się za słabe:(

Ludzie przeważnie pytają o to samo, bo chyba sami się nakręcają, że coś za małe, niewygodne, za drogie itp. Jest Bławatkowe forum, ale ja od pewnego czasu tam nie bywam (byłam zalogowana i pewnie stąd namiary na mój dziennik), ale odkąd pokazują tam wnętrza domu i one mnie bardzo dobiły - nie mogłam uwierzyć, że ktoś to zrobił Bławiemu to już nie zaglądam.

Takiego posta długiego wyprodukowałam i mnie wywaliło znów:/

Więc w skrócie:

Ja na chwilkę wrócę do tematu stolarza: myślę że ja skusiłabym sie też na tą cenę atrakcyjną. Tak jak piszesz - zaoszczędzone pieniądze na pewno jakoś zagospodarujesz;)

A jak jest młody ale z doświadczeniem, jak ma dobry sprzęt i wysokie wymagania - to powinien dać radę.

A co do projektu - tak mi się skojarzyło, że prosty, ładny projekt można tak samo popsuć nieumiejętnymi dodatkami jak prostą, klasyczną sukienkę.

Niektórzy nie umieją zachowac umiaru;)

Ja się tak wymądrzam a ciekawe co mi z mojego domu wyjdzie:D