Ardea 10.04.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Bławatek zwyciężył w konkursie - Dobry dom: projekt roku:jawdrop: Szok, uważam Bławiego za dobrą bazę do adaptacji, znajomy architekt ocenił go na 3+, ja niefachowym okiem widzę tam parę tak niestandardowych rozwiązań, że aż się proszą o przeprojektowanie;) Ciekawe jaki wpływ miała na to osoba sponsora nagrody głównej - guru Domowych klimatów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 10.04.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Dziś witam się już poświątecznie, było cudnie, rodzinnie:) Spotkania z przyjaciółmi nie wypaliły, bo ich dzieciaki chore, za to spotkań w gronie rodziny było sporo. Dużo spacerowaliśmy, odkryliśmy urocze leśne jeziorko. Pisanki wyszły nam koncertowo, jedna była z Bławatkiem;) W sprawach budowlanych bez zmian, spokojnie schną sobie tynki, natomiast pojawił się na horyzoncie nowy stolarz, który mocno przebił cenę poprzednika, ale nie widziałam jego żadnej realizacji, ma świetne maszyny, zna się na rzeczy i dopiero wyrabia sobie markę, muszę przemyślec temat. Nie wiem czy już o tym pisałam, ale mamy piec, dotarł przed świętami, grzejniki też w depozycie czekają, tylko muszę zdecydowac się na drabinkę. W weekend obiecuję sesję z tynkami w roli głównej. Ardea witaj poświątecznie a ten stolarz to może ma czym się pochwalić? ja bym jednak naciskała żeby zobaczyć jakąś chociaż ostatnią jego pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Cześć Ardea:) Gratuluję konkursowego domu! I czekam na tynki... I na grzejniki oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.04.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam poświątecznie. Stolarz z polecenia? Moze warto rozważyć jego ofertę, po obejrzeniu realizacji ma sie rozumieć? Dużo taniej Ci wycenił? Czekamy na sesję Bławiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witajcie:) Stolarz jest znajomym znajomych;) Doświadczenie ma spore, tylko zdobyte za granicą. U nas krążą o nim teorie, że nikt nie chce u niego pracować, bo ma tak wysokie standardy, że o obijaniu się nie ma mowy. W przyszłym miesiącu będzie montował kuchnię u moich sąsiadów, tylko nie bardzo będzie można porównać jak radzi sobie np. z kontynuacją usłojenia w fornirze, bo ich kuchnia z litego drewna, w stylu klasycznym bez bajerów. Cena aż szokująca prawie 5tys. mniej od poprzednika. I co mam zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.04.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 mieć 5tys i nie mieć 5tys to razem 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 mieć 5tys i nie mieć 5tys to razem 10tys To nie jest słynny Eiakowy konkret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.04.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 jeśli ma wysokie standardy i się ich trzyma, to kuchnie na pewno będziesz miała super wykonaną...a jeśli jest takim perfekcjonistą to odpowie ci od razu szczerze, czy da radę tak fornir położyć aby Tobie te usłojenie pasowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Dylemat niezły - nie zazdroszczę... U tych sąsiadów zobaczysz chociaż czy faktycznie robi ładnie i starannie. A co na ten fornir mówi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 On o sobie mówi w samych superlatywach, że czego on to za wielką wodą nie robił zapewnia, że sprosta każdemu zadaniu i szkło też mi wmontuje elegancko i ładnie w nie wpasuje AGD. Poprzedniego stolarza sprawdziłam na wszystkie strony, widziałam jego prace w każdym materiale i stylu oraz z różnych okresów jego działalności i zawsze trzymał poziom. Jednak te 5tys. byłoby na lampy... Chyba dam mu szansę i skoro jest taki pewny siebie to umówię się na jakiś minimalny zadatek i niech się najpierw wykaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 11.04.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ardea zmieniam trochę temat ale przejrzałam kolejny raz Twój dziennik.. ta rzeka co płynie nieopodal...ja bym się poczuła jak ... Ania z Zielonego Wzgórza dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.04.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ardea zmieniam trochę temat ale przejrzałam kolejny raz Twój dziennik.. ta rzeka co płynie nieopodal...ja bym się poczuła jak ... Ania z Zielonego Wzgórza dla mnie super Coś w tym jest:) Uwielbiałam Anię i nawet chciałam mieć rudowłosą córkę (taką jak Ania lub Laura z "Domku na prerii) A wczoraj widziałam nad rzeką tańczące żurawie, jest pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.04.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Cudownie, że macie takie widoki:rolleyes: Do na ostatnio przyplątał się kot a właściwie kotka. I to nie dachowiec nawet tylko syjamski. Pałęta się po okolicy, ale zawsze jak przyjeżdżamy przybiega się przywitać i od razu prowadzi nas do drzwi domu. Jak go nie wpuścimy to idzie do drzwi tarasowych i zagląda przez szybę. Kiedyś nawet mało go nie wywiozłam autem Kotka jest naprawdę ładna, szkoda tylko, że mam alergię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.04.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Do nas też przychodzi kot sąsiada, ale na mnie się gniewa, bo go gonię za nękanie ptaków. Mamy projekt i wycenę balustrad balkonowych i bramy wjazdowej oraz furtek (wejściowej i śmietnikowej). Cena zadowalająca, ale zonk wyszedł z słupkami do bramy dwuskrzydłowej, bo mimo że są na ławie betonowej i zbrojone mogą okazać się za słabe:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.04.2012 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Wszystkim pytającym na pv o moje zadowolenie z Bławka obiecuję odpowiedzieć w dzienniku wieczorem. Zamieszczę wszystkie pytania i odpowiem hurtowo, bo często powtarzają się te same, dostałam kilkanaście (a może dziesiąt) zapytań o mój projekt - to pewnie przez ten konkurs;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.04.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Teraz powinnaś sie zgłosić do biura projektowego, zeby odpalili Ci część zysków za reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.04.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Pewnie go popularyzuję, ale raczej go nie chwalę Projekt powtarzalny trzeba wybrać bardzo indywidualnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.04.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Sama jestem ciekawa co tam napiszesz o Bławatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.04.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Ludzie przeważnie pytają o to samo, bo chyba sami się nakręcają, że coś za małe, niewygodne, za drogie itp. Jest Bławatkowe forum, ale ja od pewnego czasu tam nie bywam (byłam zalogowana i pewnie stąd namiary na mój dziennik), ale odkąd pokazują tam wnętrza domu i one mnie bardzo dobiły - nie mogłam uwierzyć, że ktoś to zrobił Bławiemu to już nie zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.04.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Takiego posta długiego wyprodukowałam i mnie wywaliło znów:/Więc w skrócie: Ja na chwilkę wrócę do tematu stolarza: myślę że ja skusiłabym sie też na tą cenę atrakcyjną. Tak jak piszesz - zaoszczędzone pieniądze na pewno jakoś zagospodarujesz;)A jak jest młody ale z doświadczeniem, jak ma dobry sprzęt i wysokie wymagania - to powinien dać radę. A co do projektu - tak mi się skojarzyło, że prosty, ładny projekt można tak samo popsuć nieumiejętnymi dodatkami jak prostą, klasyczną sukienkę.Niektórzy nie umieją zachowac umiaru;)Ja się tak wymądrzam a ciekawe co mi z mojego domu wyjdzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts