Ardea 15.04.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 To czekam na efekt końcowy:) To długo trzeba będzie czekać Pumpaluna mówiła, że niedociągnięcia wychodzą dopiero po farbie:confused: Esiak no tak innym się udało zrobić ładnie? U nas nie da się zrobić góry i nie robić dołu, bo mamy otwartą klatkę schodową, wiec albo wszędzie albo nigdzie. Nawet tego w kosztorysie nie ujeliśmy:bash: No chyba, ze liczyć to jako punkt - nieprzewidziane wydatki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ardea to podaj przykłady tych, którym niby wyszło ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ewanz - ładnie, Pumpaluna - do przyjęcia. Jakie są koszty gładzi cienkowarstwowej, materiał i robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ja za położenie 2 warstw gładzi, szlifowanie oraz jednokrotne malowanie wraz z gruntowaniem płaciłem 12,50zł/m2 gips szpachlowy dolina nidy 19,60zł/25kg netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 na 480m2 poszło 29 worków gipsu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Esiak, dzięki Ostateczna decyzja po zabudowie poddasza i próbie z farbą. Może okaże się, że nie jestem perfekcjonistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 jakby nie wyszło za dobrze, to może przeszlifowanie samych tynków by pomogło...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Chodzi tylko o strategiczne miejsca przy łączeniu z k-g. Na razie wydaje się, że tynki są super, żadnych poprawek, przenoszenia gniazdek itp. nie przewidujemy... Nie wiem dlaczego mam przeczucie, że jednak bez gładzi się nie obejdzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ewanz właśnie odpisała na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.04.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 u nas sciany z tynkami są pomalowane jednokrotnie białą farba ( z gruntem - chyba) i tylko w kuchni pomalowane są już drugi raz farbą ( nawet miedzy szafkami - ale to inwencja wykonawcy " bo przeciez tyle farby kupiłam" Po pomalowaniu wygląda "gut" - jak na tynk - " super gut" kazdy z nas ma jednak inne poczucie estetyki, biorę pod uwagę, że może dla innych takie wykończenie było by nie do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Biorąc pod uwagę, że gładkość gładzi nie leży w mojej estetyce;) (inaczej bym sie tak przed nią nie broniła) to strukturka tynku do mnie przemawia, żeby tylko plam i przebarwień nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 15.04.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ardea - pięknieje Tobie domek. Super schody macie...i w ogóle tak ładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Bardzo dziękuję Najpierw mówiłam, że gdy są tynki to już domowo się robi, teraz czekam na zabudowę poddasza i ciągle mi czegoś brakuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ardea, a słyszałaś o Aquatex-ie KABE? może brałaś ją pod uwagę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ja się nie zastanawiałam nad farbami odkąd zobaczyłam u kuzynki jak wygląda i jak się zmywa Kabe prolatex, wiec niestety nic nie wiem. Kwestia dobrej ceny i na 100% bierzemy prolatex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 a ta Para ceramiczna w jakich jest cenach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ostatnio, gdy sprawdzałam to za galon była 274zł (tak mam w notatniku) ją bierzemy tylko do kuchni i jadalni, może łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) Mąż projektuje zabudowę spiżarni, którą zamierza sam wykonać i pralni. Czy ktoś może polecić jakąś suszarkę kondensacyjną? Taką do postawienia na pralce 60 Boscha? do 2tys. Przejrzałam różne modele Boscha (po 1700zł), ale nie wiem na co zwracać uwagę, pierwszy raz pozwalam sobie na taki luksus;) Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.04.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 nigdy nie widziałam efektów suszenia w automatycznej suszarce i nie mam zdania na temat jej uzywania więc zapytam z czystej ciekawości, czy rzeczy suszone w ten sposób nie są zbyt pogniecione? Gdy rozwieszam mokre na suszarce tradycyjnej to część ubrań z tkanin bawełnianych wygładza się z największych załamań i podczas prasowania jest trochę łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 niestety też czasami się kurczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts