Ardea 15.04.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 nie, to widać gołym okiem... 3 szyby przepuszczają mniej światła niż 2 szyby... Chodzi mi o to, że jeżeli się ma dużo dużych okien to warto dopłacić do 3. szyby, będzie widno, ciepło i cicho:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ardea, a za tydzień koncertujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.04.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ale ta biała warstwa u nas to była w formie podkładu kładziona w miarę równo ale bez napinania się. Najpierw zagruntowaliśmy, potem biały i dopiero później kolory poszły. W garderobach które z założenia miały być białe poszło 3 warstwy białego. A co do oszczędzania na oknach to u nas wersja zwykłe a te co kupiliśmy to aż 6tys :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ardea, a za tydzień koncertujemy To już za tydzień?! Bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.04.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ale ta biała warstwa u nas to była w formie podkładu kładziona w miarę równo ale bez napinania się. Najpierw zagruntowaliśmy, potem biały i dopiero później kolory poszły. W garderobach które z założenia miały być białe poszło 3 warstwy białego. A co do oszczędzania na oknach to u nas wersja zwykłe a te co kupiliśmy to aż 6tys :/ gruntowaliście czystym gruntem? nie mieszaliście z farbą..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ja jeszcze nie znalazłam swojego odcienia szarości, bieli zresztą też nie, a przecież niedługo trzeba będzie sufity malować i chyba pierwszą warstwę za grzejnikami machnąć. Chyba, że grzejniki zamontujemy później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.04.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 pumpaluna - czyli nie tak źle z tymi tynkami cw - bardzo sie ciesze a co do styro, to gdzie znalazłas takie ceny - patrzyłam na alledrogo i tam róznice duzo większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.04.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Ardea my malowaliśmy sufity dekoral akrylit w, mi ten odcień bieli odpowiada chociaż w garderobie tam gdzie okno to aż po oczach daje bo pomieszczenie małe, światło pada i ściany się tak dziwnie od siebie odbijają (na sufitach nie mam żadnego ale) Esiak dodawaliśmy białej farby ale niestety ściany tak ciągnęły, że nie było w ogóle widać nawet odrobiny. Ostatecznie zapadła decyzja o białej farbie (po próbie zrobienia koloru na kawałku komina) Ewanz firma nazywa się Mega1000 są z wrocławia czyli drugi koniec świata, kupowaliśmy w marcu więc ostatnim rzutem przed podwyżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Cześć Ja chyba sobie muszę te Wasze mądre dyskusje kopiować i drukować bo jak przyjdzie pora że będę wybierać styropian czy farby to juz pamiętać tego na pewno nie będę Pumpaluna idziecie jak burza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.04.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Pumpaluna czy termin przeprowadzki jest na maj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.04.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Chyba poszła spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.04.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 popracowac chwile musialam :/Termin przeprowadzki weekend majowy, ale nie mamy cisnienia az tak bo w akcie zapis o 15maja mamy jednak dlugi weekend bylby odealem bo bede miala 9dni wolnego i moj maz tez kilka dni ciagiem, a i towarzystwo do przeprowadzki wolne akurat. No i co tu ukrywac, nijak mi sie juz do obecnego mieszkania wracac nie chce a i ekonomiczne to nie jest takie zycie na 2domy. A teraz ide spac, jutro 11h w robocie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Zdążycie!! Tylko szybko internet zakładaj w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.04.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Pumpaluna, to za 2 tygodnie parapetówa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 16.04.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ardeo Fajny ten wasz Bławatek. Jako przyszła mieszkanka szregowca zazdraszaczam wolnostojącego. Ale cóż jak się nie ma co się lubi....Nie przebrnęłam przez 275 stron komentarzy, więc pytam kiedy przeprowadzka? Bo etap budowy wydaje mi się zbliżony do naszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jana9 komentarzy jest może 30% reszta to pogaduszki luźno (lub wcale) związane z budową Etap budowy jednak tylko pozornie zbliżony, bo nasza przeprowadzka wstępnie planowana na początek grudnia. Na szybko jestem w stanie wymienić kilka zalet mieszkania w szeregowcu, więc nie jest źle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 16.04.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ardea wymień choć kilka zalet mieszkania w szeregowcu, bo ja na razie widzę same wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) A proszę bardzo - z reguły są na małych działkach, a więc nie trzeba obrabiać hektarów i podjazd do sprzątania krótszy, w grupie sąsiedzkiej wiele można wywalczyć: przyłącze gazowe itp. dla szeregówek są ciekawe oferty sat. i najważniejsze dla mnie - większe poczucie bezpieczeństwa, bo razem raźniej:) Dopisuję, bo zapomniałam: wiesz jaki dom masz obok i nikt Ci potworka nie wybuduje;) budowy też toczą się w tym samym czasie, a nie Ty na tarasie a obok radyjko na full i ekipa dekarzy sąsiadów podgląda Cię z dachu;) Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.04.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jana9 komentarzy jest może 30% reszta to pogaduszki luźno (lub wcale) związane z budową Serio myslisz że mniej niż 30% konkretów mówimy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.04.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Serio myslisz że mniej niż 30% konkretów mówimy?? Mówimy same konkrety, tylko nie wszystkie związane z budową I dobrze, bo chyba bym zwariowała, gdyby tylko o parametrach i cenach było;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts