Ardea 18.08.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Pumpaluna, co to jest ta rozetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 jakieś coś w gniazdku, w stylu rozgałęziacza ale dokładnie nie umiem wytłumaczyć co i jak bo się aż tak w to nie zagłębiałam, skoro wykonawca tak radzi a i elektryk mówi że to lepsze rozwiązanie to im wierzę. nie chcę puszek pod sufitem jak to kiedyś się robiło a ta rozeta jest jedynym wyjściem. Mówią że przy rozecie idzie więcej kabla i jakieś 25% drożej wtedy wychodzi za materiał ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Naprawdę ładne okna. Dobrze imitują oryginał Są to okna inspirowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dzięki pumpaluna, nas elektryk pytał czy chcemy rozetkę? To może chcemy, przemyślimy, jesteśmy umówieni na sobotę w celu obejrzenia specyfiki budynku (jak to sam określił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Wiecie co, ze ja sobie nie zdawałam sprawy że to tyle za robociznę elektryka wyjdzie Bo ja piszesz Pumpaluna 180 punktów, a my mamy trochę większy dim więc pewnie trochę więcej punktów, no nie? Plus piwnica jeszcze... Dobrze, że to sami będziemy robić... A o tych rozetkach to chętnie poczytam gdybyście zgłębiły temat ze swoimi elektrykami;) Ardea, no szkoda, że mieszkasz daleko bo ja maluchy bym chętnie czasem komuś podrzuciła;) I zapomniałabym: piękne okna... to był mój faworyt na początku ten kolor, dopóki nie zobaczyłam Esiakowych orzechowych... Ale Twoje sa cudne:) Gratuluję Szkoda że nie mogę namówić męża na ciemny dach, ale trudno, kasztan tez powinien wyjśc dobrze;) ps. i bardzo podoba mi się w Twoim dzienniku zdjęcie z kwiatami... jak je zobaczyłam to mnie trochę gdzies w środku scisnęło... takie dla mnie domowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dzięki Lukarna:) Orzechowe okna chyba nawet będą lepsze do kasztanowego dachu... A ja brałam pod uwagę jeszcze taki mało popularny, kolor - winchester... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Tylko dopóki się na zywo nie zobaczy to próbniki czy nawet jedno okna na ekspozycji gdzies nie oddaje koloru, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja nie mam problemów z kolorami, tkaninami, ustawieniem mebli - ale ja potrzebuję więcej czasu. Nie umiem ot tak sobie stwierdzić gdzie i pod jakim kątem ma padać światło - dobiła mnie ta elektryka totalnie:( To chyba mój pierwszy dół budowlany... Dopiero pojawiły się okna, zaczęłam wczuwać się we wnętrze, przypatrywać się osią, symerią a tu - gdzie będzie lampka? Jeszcze nie pora na takie decyzje. Nie cierpię popędzania w tak ważnych sprawach, ale do soboty muszę poczuć mój dom, żeby go oświetlić. Dziś też czekaliśmy do zachodu słońca, żebym zobaczyła co i jak. Wy tak nie macie, że te wszystkie cienie, załamania ścian są ważne? No to dałam upust swojej frustracji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 nie maciemówiąc szczerze nigdy na to nie zwracałam uwagi, wiem tylko że zrobiliśmy pokoje dzieci tak żeby słońce po południu u nich było żeby było widniej ale nie brałam pod uwagę kąta padania światła ani nic z tych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Tu już nawet nie chodzi o kąty światła, ale lubię usiąść, popatrzeć z różnych miejsc na dane pomieszczenie, o różnych porach dnia i cała aranżacja wnętrza przychodzi sama, wtedy wiem, że kanapa tu i tylko tu... ale na to trzeba czasu... Może mam dziwne podejście do urządzania, ale ja cała jestem dziwna;) i mój dom też będzie dziwny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.08.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ja też siadałam i próbowałam wczuć się w pokoje, ale przy surowych czerwonych ścianach ciężko było... poza tym brak podłogi i sufitu również utrudniały uruchomienie wyobraźni na pełnym gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 wcale nie, raczej bym powiedziała że oryginalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Tak tylko gadam, bo nie radzę sobie z elektryką, a nie lubię tracić kontroli;) Po spotkaniu z elektrykiem już będę normalna;) Kiedyś chyba skrobnę jakiegoś posta w dzienniczku, żebyście zobaczyły jaką ideologię dorabiam do urządzania wnętrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Pisz pisz Ardea:) a nóż widelec nam się udzieli?? A tak szczerze to sama jestem ciekawa jak to będzie jak już będą ściany naszego domu... Jak tam wejdę, przejde się korytarzem, zajrzę do kuchni, wejdę schodami na górę... Ech, marzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Nie jesteś dziwna i dom też nie będzie. Też zwracałam uwagę na takie sprawy. Chcę jak najwięcej "wydobyć" z tych pokoi, podkreślić ich walory. No, może nie najjasniej to opisałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Pisz pisz Ardea:) a nóż widelec nam się udzieli?? A tak szczerze to sama jestem ciekawa jak to będzie jak już będą ściany naszego domu... Jak tam wejdę, przejde się korytarzem, zajrzę do kuchni, wejdę schodami na górę... Ech, marzenia... Te marzenia o scianach szybko sie spelnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.08.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Nie jesteś dziwna i dom też nie będzie. Też zwracałam uwagę na takie sprawy. Chcę jak najwięcej "wydobyć" z tych pokoi, podkreślić ich walory. No, może nie najjasniej to opisałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi:) O potencjał danego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.08.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie wiem czy się witałam u Ciebie Ardeo, więc...Witam, witam i o budowę pytam.Przeczytałam Twój dziennik, oglądnęłam projekt i stwierdzam duże podobieństwo do mojej Glicynii 2.Z budową szalejecie, idziecie jak burza. No i super. Oby tak dalej.Pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.08.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witam serdecznie i zapraszam do naszych "budowlanych" rozmów:) (które nie zawsze z budową mają dużo wspólnego) Obejrzę Glicynię2 i poczytam o Twoich zmaganiach budowlanych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.08.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Miło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts