Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Ardea w salonie mamy panele. Na podlogowce tylko w gornym hallu beda bo my w pokojach podlogowki nie mamy.

a w ogole to pan zadzwonil ze z panelami wchodza dzisiaj! Znaczy przywioza i sobie przygotuja a jutro od rana beda ukladali. Heeeeelp!!! Salonu jescze nie pomalowalismy nawet razu kolorem a na sobote ma byc skonczony. Chyba nocowac tam bedziemy zeby sie wyrobic :/

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dostałam wycenę od parkieciarzy:mad: Cena od rozmowy w salonie do przesłania oferty wzrosła o ponad 35%:sick: Jakbyśmy w willowej dzielnicy Sopotu wznosili modernistyczne dzieło sztuki architektonicznej, a na rozmowę podjechali ferrari ;) Tak wyśrubowali pułap wyjściowy do negocjacji, że balansują na granicy zniechęcenia do pertraktacji. Czyżbyśmy wyglądali jak typy pt. wyczuj frajera?! Wycena wraz z odpowiednim mailem poszła do renegocjacji;) Troszkę mnie do siebie zrazili, no bez przesady, można się cenić, ale nie do granic absurdu.

Musiałam ;)

Esiak, właśnie to robię. Nawet bym im szansy nie dała, ale są z taką rekomendacją, że szkoda byłoby ich stracić, może się zreflektują. O parkieciarzy z polecenia trudno, bo mało ludzi kładzie drewno na podłodze. Rozmawialiśmy jeszcze z dwiema innymi firmami. O poszukaniu producenta nie pomyślałam, ale to chyba świetny pomysł. Muszę się rozejrzeć. Dzięki.

Dostałam wycenę od parkieciarzy:mad: Cena od rozmowy w salonie do przesłania oferty wzrosła o ponad 35%:sick: Jakbyśmy w willowej dzielnicy Sopotu wznosili modernistyczne dzieło sztuki architektonicznej, a na rozmowę podjechali ferrari ;) Tak wyśrubowali pułap wyjściowy do negocjacji, że balansują na granicy zniechęcenia do pertraktacji. Czyżbyśmy wyglądali jak typy pt. wyczuj frajera?! Wycena wraz z odpowiednim mailem poszła do renegocjacji;) Troszkę mnie do siebie zrazili, no bez przesady, można się cenić, ale nie do granic absurdu.

Musiałam ;)

Ej, no, uważaj sobie:P;)

A tak serio to można się wkurzyć, nie ma co. Poszukaj producenta jak radzi Esiak. Może tą drogą się uda.

Ta odwieczna rywalizacja Trójmiasta;) Ja najbardziej lubię Gdańsk, jest to jedno z moich ukochanych miast Polski:) Sopot wymieniłam, bo uchodzi za bardziej snobistyczne;)

Dziś miałam gorącą linię w sprawie moich podłóg na poddaszu, na razie czekam, ponieważ w piątek niczego i nigdzie nie udaje się załatwić:sick: Trzy firmy parkieciarskie, jeden producent parkietów i cztery salony z panelami mają się do mnie odezwać po niedzieli.

Dziś miałam gorącą linię w sprawie moich podłóg na poddaszu, na razie czekam, ponieważ w piątek niczego i nigdzie nie udaje się załatwić:sick: Trzy firmy parkieciarskie, jeden producent parkietów i cztery salony z panelami mają się do mnie odezwać po niedzieli.

Piątek rzeczywiście jest najgorszym dniem do załatwiania czegokolwiek. Wszyscy duszą mają już weekend. Najważniejsze, ze sie sprawiłaś i po niedzieli będziesz miała o czym myśleć:cool:

A ja już mam panele na całej górze położone, jutro kończą dół :) Jak dla mnie wyglądają bardzo fajnie i świetnie się po nich biega bosą stopą.

Salon pomalowany już na popiel z beckers'a (polecam, mimo że gotowce to idealnie się nimi maluje i są b. wydajne), a kuchnia pierwszą warstwą intuicji przeciągnięta. Jutro wkraczamy do łazienek :)

A ja już mam panele na całej górze położone, jutro kończą dół :) Jak dla mnie wyglądają bardzo fajnie i świetnie się po nich biega bosą stopą.

Salon pomalowany już na popiel z beckers'a (polecam, mimo że gotowce to idealnie się nimi maluje i są b. wydajne), a kuchnia pierwszą warstwą intuicji przeciągnięta. Jutro wkraczamy do łazienek :)

nie uwierzymy póki nie zobaczymy! :p

Moje rzeczy mnie nie przerażają, ale ilość zabawek dzieciaków przyprawia mnie o drgawki. Mam nadzieję, że przy okazji przeprowadzki wesprzemy biedne dzieci i chociaż części uda się nie zabierać ze sobą. Już się nawet do pzrekupstwa posunęłam, żeby części się wyzbyć.

A tak w ogóle to lada dzień stracę dostęp do internetu. Właściwie to już ostatni tydzień bo potem tylko net w telefonie zostanie na jakiś czas. Kiepsko tam z radiówką, nie ma kablówki więc zanosi się na monopolistę a ci mają 65dni na rozpatrzenie łącza.