ewanz 20.04.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Pumpaluna - chyba wszyscy zazdrościmy Ci niedalekiej przeprowadzki! Dokonałaś tego ( ja mówią Amerykanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.04.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Ardea, jakie wrażenie z koncertu....? nic nie komentujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.04.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 mam coś dla koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ardea, jakie wrażenie z koncertu....? nic nie komentujesz.... Ciasnooo, prawie się spóźniłam, ale boooskoooo!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.04.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ciasnooo, prawie się spóźniłam, ale boooskoooo!!!!!! no właśnie ciasno! w Poznaniu też koncert w małym klubie, a o wiele lepiej byłoby na stadionie lub chociaż w Operze lub Arenie... ale koncert zarąbisty! w dzienniku wrzuciłem parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ciasnooo, prawie się spóźniłam, ale boooskoooo!!!!!! Weekend w Krakowie, to się nie dziwię, że się prawie spóźniłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Teraz pytanie z cyklu szukanie sobie problemów: Czy bierzecie klamki z kluczami do pokoi? Muszę zamówić klamki do drzwi wewn. i sama już nie wiem:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.04.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 do sypialni bym wziął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.04.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 do sypialni bym wziął... Tu miałam ten sam pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.04.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Aga ja nie pomogę bo aktualnie się zastanawiam czy klamki w oknach brać z kluczykiem;) Do drzwi u mnie jeszcze chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Do wc i łazienki będzie zamek taki od środka to oczywiste, zamek na klucz planuję do gabinetu i sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Tynki na poddaszu już suchutkie, na parterze prawie prawie. Przyjechała wełna Isover, lada moment zaczynamy ocieplenie poddasza. Oczywiście z posprzątania terenu nic nie wyszło, leniliśmy się w weekend, ale nadrobimy. Balustrady i inne stalowe rzeczy zamówione - robią się. W piątek wysłałam zapytania o wycenę podłóg i schodów, ma się rozumieć, że w poniedziałek nie dostałam żadnej odpowiedzi;) Wkrótce trzeba będzie się upomnieć o ostatnią transzę. Przed nami zamawianie płytek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.04.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Zazdroszczę tego lenienia się. Ja niedawno wróciłam z pracy i wyjątkowo mam wolne od szykowania hacjendy. Tylko kuchnię skoczyłam zobaczyć bo ciekawość była silniejsza niż zmęczenie Gdybym wiedziała, że wyjdzie TAKA to bym dołożyła na fronty frezowana lub tip-on'y a tak to teraz będę miała zagwozdkę jak jej tu nie zepsuć uchwytami. Jeśli idzie o zamki w drzwiach to my mamy łazienkowe i w sypialni jeszcze. W prawdzie proponowałam jeszcze opcję spiżarni na klucz ale przegrałam z chłopakami bo stwierdzili że im piwo pod kluczem będę trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Tip on są denerwujące, bo trzeba dopchnąc żeby się zamknęło, więc nie żałuj. Frezy ciężko się sprząta, gdy mąka wpadnie w szczelinę, uchwyty listwowe, jak pisała Aga, bywają ostre;) Nie ma tego złego... (u mnie chyba frezy będą, chociaż pierwotnie wyceniałam uchwyty listwowe a tip on tylko do sortownika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.04.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Pocieszasz mnie widzę No ale nic to, nie myślcie, że przed wyborem uchwytów stanę sama, od czego mam koleżanki z FM :D zaraz opiszę Wam moją przygodę tapetową tylko zrobię sobie jakąś obiadokolację bo zapomniałam, że miałam zjeść 3godz temu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Nie pocieszam, pokazuję minusy każdego rozwiazania;) czekamy na tapetowe story Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.04.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Przygotowani do tapetowania - mąż kiedyś tapetował za kawalerki, ja tylko teoretycznie z filmików instruktażowych wiedziałam jak to zrobić, zaopatrzeni w dobry humor i wiarę w umiejętności zaczęliśmy kleić. Smarowanie, odczekiwanie i klejenie. Wszystko pięknie ale ni diabła nie szło przykleić tapety bez odrobiny uciapania tapety klejem. Wycierałam na bieżąco a mąż "prasował" tapetę specjalnym wałkiem. Przez moment było idealnie a potem ciut delikatnie się rozeszła na spawie (mieliśmy tą na styk kładzioną) ale się nie zniechęciliśmy że ja mazakiem dorysuję po białej minimalnej szczelinie i będzie ok. Położyliśmy następną z powtórzeniem ja wycierałam klej mąż prasował, a potem kolejną i kolejną. Docinanie trochę czasu zajęło, klejenie i gładzenie też sporo i tak w sumie ok 2 godzin się bujaliśmy. Po czym zadowoleni z siebie, odeszliśmy, popatrzyliśmy i ..... w 30sekund tapety zerwaliśmy ze ściany. Przetarliśmy ścianę wilgotną szmatką, żeby zetrzeć klej i tyle było przygody z cud czarną tapetą. Zdarliśmy bo mimo mycia zostały ślady, nie tyle kleju co miejsca gdzie było wycierane. Mało tego, otarłam się tyłkiem o ścianę i już znak został. Stwierdziliśmy, że nie ma opcji żebyśmy w kąciku sypialnym musieli uważać i że skoro od początku nie jest idealnie to później też nie będzie. Może gdyby to była tapeta papierowa a nie winylowa (miała taką powłokę jakby) to nie byłoby tych wszystkich znaków. No ale nie, Pumpa się naparła, po stówce za rolkę płaciła żeby potem 2,5 rolki kładzione w 2 godziny momentalnie zerwać. Ale nic to, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Przemyśliwanie koncepcji z czym połączyć kolor szampański, żeby mi do niego pasowały kupione srebrne lampki nocne, w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 To sobie zaszaleliscie w sypialni;) Pamiętam, jak kiedyś przymierzałam suknię ślubną w kolorze szampana;) Srebro mi nawet do niego pasuje. Ciekawe co wymyślisz zamiast tej czarnej tapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ardea, gdzie zamawiacie balustrady? Ja właśnie poszukuję, na razie miejscowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 My ciut za miejscowo - w Cedrowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts