Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mówiąc szczerze to totalnie nie mam pomysłu co pójdzie zamiast tej czerni. Zważywszy, że średnio mamy czas kombinować to myślałam żeby asekuracyjnie jednak zrobić wnękę szampanem (niby firmowo zwanym winem musującym) i już nie kombinować. Mój mąż proponował, że możemy machnąć szarością(grafitem) takim jak w kuchni ale ja tego nie czuję. Najgorzej, że mój mąż kupił popielate rolety (takie czasowe, żeby były na wprowadzkę) bo czerwonych nie było a stwierdził że będą lepsze niż inne i teraz tak trochę ni przypiął ni wypiął. W sumie meble będą czarnobrązowe więc do ścian pasują a rolety, cóż będą na trochę, aż mi za zlecenie jesienią nie zapłacą i wtedy zamówimy porządne

pumpaluna - ja właśnie mam zagwozdkę z uchwytami kuchennymi

Wymarzone uchwyty liswowe marki Zobal model UKW 11 wyniosłyby mnie 3000zł :(

więc namietnie szukam zamiennika

nawet nie sądziłam, że uchwyty są taaaakie drogie. Ja szukam czegoś prostszego i dość kanciastego, tylko boję się czy nie zepsuję efektu niewłaściwym doborem uchwytów :(

pumpaluna - nie wszystkie uchwyty sa taaaakie drogie, akurat te z frezem H, czyli z uchwytem o tej samej szerokości wypadającym symetrycznie po środku każdej szafki - dla mnie mniodzio

niestety - musze szukać czegoś tańszego, kupiłam nawet jeden uchwyt, który mi sie podobał, ale po akcji demonstracyjej w domu jakoś mi przeszło

Będę pewnie wybierała między takimi jak te 1 albo 2 tylko jedne szuflady są ponad setki więc może być problem.

Ewans a takie te H czy podobne to można zamontować już po zrobieniu frontów i montażu szafek czy w trakcie robienia tylko?? ciekawe jak cenowo by wyszły takie inne listwowe po całości idące (jak te )

jakie parapety zewnętrzne wybrałybyście do brązowych okien - złoty dąb lub orzech?

a okna są złoty dąb czy orzech? jeśli elewacja w kolorze neutralnym to bym brała pod kolor okien, my z racji grafitowego dachu, grafitowej podbitki (w planach) i lekko szarawej elewacji (też w planach) będziemy brali grafitowe parapety

Edytowane przez pumpaluna

Będę pewnie wybierała między takimi jak te 1 albo 2 tylko jedne szuflady są ponad setki więc może być problem.

Ewans a takie te H czy podobne to można zamontować już po zrobieniu frontów i montażu szafek czy w trakcie robienia tylko?? ciekawe jak cenowo by wyszły takie inne listwowe po całości idące (jak te )

Większość firm robi uchwyty o różnej długości, masz kilka wariantów do wyboru. Pozostaje tylko kwestia ceny. Do łazienki górnej wybierałam uchwyty i w katalogu było ok. 4-5 różnych wersji długości.

a okna są złoty dąb czy orzech? jeśli elewacja w kolorze neutralnym to bym brała pod kolor okien, my z racji grafitowego dachu, grafitowej podbitki (w planach) i lekko szarawej elewacji (też w planach) będziemy brali grafitowe parapety

Też chciałam grafitowe, ale skutecznie zniechęcił mnie kurz na nich panujący. Drogi to my się jeszcze długo nie dorobimy, a ze szmatą latać mi się nie chce. Wolę leżak i książkę na tarasie;) No co, można pomarzyć, nie? ;)