Ardea 30.04.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Zadzwoń i zapytaj czy jest dostępny, bo w moim przypadku było tak, że mieli w ofercie i nawet cena ok. potem dzwoniłam i okazywało się, że produkt już niedostępny. Widzisz, a my jeszcze płytek nie zamówiliśmy, nawet ceny mamy tylko orientacyjne, a dostaliśmy od Was namiary na kilka sprawdzonych sklepów, więc tylko kwestia najniższej ceny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No właśnie ze sklepami w necie jest taki problem czasami oczywiście, że w ofercie jest ale nie na stanie. Mi się takie przeboje dzieją z 2 kinkietami, co zamawiam w jakimś sklepie to przychodzi mail, że producent wycofał - pech. W takim razie jak będziemy zamawiać to najpierw zadzwonię. A to my chociaż z płytkami jesteśmy do przodu:) Przynajmniej to już jest z głowy:) Teraz wybór paneli i ostateczna decyzja co do deski i właściwe zostaną kolory ścian, no waham się jeszcze do tej ściany z cegły (czy naturalny kolor czy biała). A później niech się dzieje co chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.04.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Cegłę weź naturalną, bo przemalować na biało zawsze można:) My mieszkamy na tyle blisko fabryki producenta płytek, że opłaca nam się tam jechać i sprawdzić ceny;) potem sklepy stacjonarne z okolic i dopiero net do porównania. Z zupełnie nieznanych sklepów też nie chcemy zamawiać. Przed nami też jeszcze kolory farb do wybrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 A deskę już masz na salon? Bo chyba planowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Marcin mi podpowiada że to miał być parkiet przemysłowy - oj chyba się pogubiłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.04.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja w salonie mozaikę przemysłową planuję, taką samą jak na schodach. Szukamy wykonawcy najtańszego wśród najlepszych;) Decha ma być w sypialni i w gabinecie, ale to za jakiś czas, bo teraz nas nie będzie na nią stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 No widzisz, wiedziałam, że gdzieś tą deskę planujesz:) Faktycznie jak schody z mozaiki to salon dobrze by było też Ale teraz z perspektywy czasu bym wszędzie dała panele - bo naprawdę są ładne i super imitują deski, a przy tym o wiele tańsze. A cóż wylewki porobione...będą deski naturalne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.04.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 A ja za nic nie zamieniłabym drewna:) Na górze też dałbym wszędzie, ale po pierwsze w pokojach dziecka chciałam podłogówkę i na holu też, po drugie koszty, więc tam będzie najlepsza imitacja deski jaką udało mi się wymacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ardea, a macie wszędzie odpowiednio porobione poziomy wylewek, a teraz w sypialni i w gabinecie coś planujecie w zastępstwie desek czy na razie odstawiacie to na plan dalszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.04.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Wszędzie na górze będą te same panele, deski przyjdą dopiero przy pierwszym większym remoncie;) W tej chwili będzie tam gruby podkład z jakiejś płyty (nie znam szczegółów, ale mąż czuwa nad poziomami) na szczęście tam są już kupione grzejniki, więc o grubość podłoża nie muszę się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 A to dobrze, bo jak nie ma poziomów to nie wszystkie marzenia łatwo zrealizować I dobrze że przynajmniej podkładami można poziomy chwilowo wyrównać - bardzo dobry pomysł. Ja znowu teraz przeglądam Krono Orginal i dodaję do listy kolejne panele - już mam 11 sztuk - oczopląsu dostanę jak będę oglądała je w realu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.04.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Za mnie selekcję zrobiła grubość, bo na podłogówkę postanowiłam nie brać niczego powyżej 8mm. Przez to odpadły prześliczne Pergo (ale też drogie), odpadło równie śliczne Balterio Grandeur (cena akceptowalna)... Do finału przeszedł Parador i Krono (wybrałam tańsze i na pewno nie brzydsze, może jakościowo gorsze...) Ładny i wyglądający jak decha jest jeszcze Kaindl Nature (bardzo przyzwoity cenowo), ale nie ma tam ładnego dębu. Asia, na żywo wiele Ci odpadnie, bo na zdjęciach super, a w rzeczywistości:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.04.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Przy większej ilości dają dobre rabaty, więc pamiętaj żeby negocjować na topowe marki nawet większe niż na przeciętniaki;) Przez ponad dwa tygodnie oglądałam panele w kilkunastu sklepach, więc jestem niemal ekspertem;) Mąż uśpił dziecko i wzywa, żeby mu potowarzyszyła, więc dobranoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.04.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Może to dobrze że dużo odpadnie, bo mniej czasu poświęcę na ostateczny wybór, a z Krono właśnie doszłam do 15 - i faktycznie nawet w necie na różnych stronach te same panele mają inne odcienie, nie wspomnę już o monitorach. My też nie będziemy celować poniżej 8mm, albo 8 albo 10. Najpierw niech będą płytki - zobaczymy ile kleju da Pan Płytkarz, i wówczas będziemy wiedzieli co dla nas będzie łatwiejsze. Spojrzę sobie jeszcze na inne firmy, ale cenowo nie chcemy za bardzo poszaleć z tymi panelami, dlatego niektórych firm paneli już nie przeglądam:) Dobranoc - ja też już kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.05.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Majówka jest słoneczna i piękna, gdyby nie inhalacje mojego dziecka, byłoby idealnie. Wczoraj mieliśmy wielu zaproszonych i nieproszonych;) gości, dziś też będzie działkowo:) Wróciłam właśnie z salonu Paradyża w Łodzi "Inspiro" nadal chce mi się śmiać zostałam powalona fachowością obsługi i ekspozycją - żadnej kolekcji nie ma w całości, pojedyncze zakurzone płytki - MASAKRA:sick: Nie ma cen ani nazw kolekcji, sprzedawca zapytany o cenę powiedział, ze taka jak w internecie, żebym sobie sprawdziła na stronie:jawdrop: Pytany o udzielanie rabatu - musiał spytać kogoś innego, o czas oczekiwania na płytki - też pytał kogoś innego, podobnie było z kosztami transportu - zasłużył na miano Pracownika Roku;) Pojadę do fabryki producenta albo kupię w necie. Miłej majówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ardea te inhalacje tak Wam teraz "majówkowo" wpadły czy jakos na dłużej?? Oby nie...Moi pokasłuja cały czas:/ A co do obsługi w "salonach" - ostatnio w stan osłupienia wprowadzili mnie panowie z "salonu" z tapetami u nas: takiej arogancji i "zlania" (za przeproszeniem) klienta jeszcze nie przezyłam. Ale udało mi się w końcu jednego Pana skłanić do współpracy;) Drugi się zaszył na zapleczu;) Ja nie wymagam aby ktoś mi nadskakiwał, wręcz nie lubię jak od samego progu się mną interesują, ale udzielenie podstawowych informacji o których piszesz to zakichany obowiązek sprzedawcy.A, żeby nie było: w czasie studiów pracowałam w sklepie więc wiem że klient potrafi być baaaardzo irytujący;) ale do głowy by mi nie przyszło kogoś źle traktować. Dzisiaj u Ciebie ciepło?? Bo o nas nadal pada... A mieliśmy z dziećmi jechać na wieś do wuja leśnika - w planach były wędrówki po lesie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.05.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 poniewaz korzystam z netu goscinnie na sluzbowym lapie (sorry za brak polskiuch liter)to tylko wpadlam na slowko i to do Ardei zbiorowo oglosic --- MIESZKAMY na razie tylko ja z mezem bo nie ma jeszcze calej balustrady na schodach ale gora skonczona na tip top, wsdzystko juz nawet rozpakowane, dol to kuchnia na tip top z rozpakowaniem gratow wlacznie. Salonu nie moge ogarnac jak trzeba bo facet od schodow wlasnie tamm swoje klamoty rozmiescil ale jutro zabierze ii juz od niedzieli bedziemy cala rodzina na nowym przeprowadzka to koszmar,przy 2 dzieci majacych mnoooooostwo zabawek w dodatku bedac molem ksiazkowym i zapalona kuchara z mnostwem ustrojstwa kuchennegoo oraz przy tendencji do chomikowania "przydasi". Od jakiegos czasu wyrzucalam, oddawalam a i tak konca pakowania nie bylo widac net na stale mam ponoc odzyskac dopiero w czerwcu, mamy problemy z monopolista takze wybaczcie ze sie czasowo wymiksuje z forum ale wroce sprawdzic wasdze postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Pumpa!! No nie chciałam Cię tej przyjemności pozbawiać ale wczoraj mnie ręka swędziała żeby napisać: Pumpaluna pozdrawia z tarasu z poranną kawą To czekamy na Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.05.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Pumpaluna, Ty jako pierwsza z naszego kółka budowlano - gawędziarskiego zamieszkałaś na tip top:) Gratuluję i wpadaj jak często możesz, służyć dobrą radą koleżanki, która ma doświadczenie w wybudowaniu i zamieszkaniu:) Lukarna, mała przed samą majówką dostała infekcji górnych dróg oddechowych, stąd te inhalacje. U nas wczoraj wieczorem słychać było echa odległej burzy, ale dopiero dziś pada, lubię dźwięk kropelek deszczu uderzających o parapet:) Przy przeprowadzkach największy problem mam z moją rośliną, która tylko z nazwy jest benjaminkiem, a w rzeczywistości to już potężne drzewo;) Zaraz dzwonię do sklepów stacjonarnych zapytać czy sprzedadzą mi Nową Galę na m2. Edytowane 4 Maja 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.05.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Sklepy stacjonarne też sprzedają na pełne opakowania:( Na moje pytanie co można zrobić, gdy traktuje się jakąś płytkę np. jak dekor i potrzeba mniej niż 0,5m2, a w paczce jest 1,5 - pani odparła, że i tak trzeba kupić całe opakowanie:cool: Teraz rozumiem kreatywność przysalonowych projektantów;) Chyba nie będzie Nowej Gali, a będzie Paradyż rovere... tylko jeszcze przemyślę sposób ułożenia i kupuję O ile salon "Inspiro" to porażka, o tyle "Cermag" - super, tylko ceny ciut mniej fajne. Jedziemy kupić córce rower, bo pierwszy zniszczyła zanim nauczyła się jeździć Pa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts