Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kupiłam dziś świerk srebrzysty i dwa jałowce (te jałowce będą przy śmietniczku, wiec niech już rosną, żeby go zakryć) Uświadomiłam sobie jaką jestem ignorantką w sprawach ogrodu, nie wiem jaka ziemia, jakie korzenie i jakie warunki - niczego nie wiem:oops::oops:

Zamówiłam gres , zamiast tego Rovere Paradyża czy Nowej Gali stonewood (potrzebowałam szarobieli , a Noce i woodentic nie mają takich kolorów) bo te moje na żywo mocno mnie rozczarowały, nawet mi się pisać nie chce, ale na tyle bardzo, że zapłaciłam jeszcze raz tyle za Porcelanite. Chciałam ceramikę hiszpańską to będę miała, co z tego, że tylko dwa m2;) Płytka jest taka doskonała, że mi nie żal tej kasy, mimo że to tylko podłoga wc.

Na temat ogrodu to się wcale nie wypowiadam, bo kompletną ignorantką jestem. Trzeba będzie zgłębić wiedzę tajemną;) O budowaniu już wiem co nieco, więc chyba z tematem ogrodu też się uda?:)

Płytek gratuluję i zazdroszczę, bo co hiszpańskie to hiszpańskie:yes: Będziesz sobie mogła fiestę urządzić i flamenco zatańczyć;) Ole!

Edytowane przez agalind

Flamenco na 2m2?! Skończyłoby się na rozbiciu kastanietami umywalki;)

Na większej powierzchni nie byłoby mnie stać na położenie tak drogiej ceramiki, do wc też myślałam o czymś w bardziej mojej cenie;), ale nic mi się nie podobało.

Ani jedno, ani drugie w szarobieli nawet nie przypomina deski:(

Flamenco na 2m2?! Skończyłoby się na rozbiciu kastanietami umywalki;)

Jak partner dobrze poprowadzi to może być całkiem przyjemnie;) (napisałabym coś więcej w temacie, ale nie będę dawać Lukarnie okazji do fantazjowania, bo się na pracy nie skupi;))

Edytowane przez agalind

Jak partner dobrze poprowadzi to może być całkiem przyjemnie;) (napisałabym coś więcej w temacie, ale nie będę dawać Lukarnie okazji do fantazjowania, bo się na pracy nie skupi;))

A widzisz kilka dni na wsi i od razu nie jesteś w temacie:p

Ostatnio Ardea ma "skojarzenia":D:D

Ardea błyskawiczne zakupy :)

ja wychodzę z założenia że pierwsza myśl jest najlepsza jeżeli chodzi o zakupy

Tylko, że to nie była pierwsza myśl (nasz budżet nie zakładał płytek po 300zł/m2, więc o takich nawet nie myślałam) - to był zakup pod wpływem chwili;) Polskie mnie rozczarowały, a hiszpańska ceramika zachwyca mnie od zawsze:)

Dziś jadę zamówić podłogę do salono-jadalni i wpłacić zadatek na schody.

Wczoraj byli państwo z najtańszej firmy jaką znalazłam i pan zaraz po wejściu powiedział, że tego nie da się zrobić:confused: Po krótkim zażenowaniu, uściśliłam, że panu nie da się zrobić, podziękowałam i przeprosiłam za fatygę - takich fachowców to jeszcze nie widziałam. Potem pan kazał żonie, jak psu aportującemu wrócić do nas po miarkę, której nawet nie miał okazji użyć - wstyd mi było za niego. Teraz już wiem skąd miał takie ceny;)

Pozostałe trzy, renomowane łódzkie firmy nie widziały najmniejszych problemów z wykonaniem. A jeszcze jak, przy okazji kupowania płytek, usłyszałam jak pracownicy polecają moich faworytów parkietowych to już nie było nad czym myśleć. Co tam te 4tys. więcej;)