Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Dziś fotek nie będzie. Tak mnie wkurzył drewbet, że nawet aparatu nie wzięłam. Jutro znów akcja - ogrodzenie. Mam balustrady balkonowe - najprostsze z najprostszych. Wizualnie będą odwzorowaniem bramy wjazdowej i furtki. Jutro podpisuję umowę na kuchnię, zmieniłam nieco wysoką zabudowę, ale nie mam siły o tym pisać, bo drewbet mnie wykończył.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna, teraz o drewbecie, przęsła są bardzo estetycznie i solidnie wykonane, tu nie mam zastrzeżeń, dali do nich mocowania, na których nawet ćwierć takiego przęsła by się nie utrzymała i wymiary nie są ścisłe z tymi podanymi przez nas w zamówieniu, ekipa właśnie z nimi walczy, podobno da się zamocować, ale nie wiadomo czy wszystkie...

W ramach ogrodzeniowego odstresowania opowiem Wam anegdotkę. Stolarz wycenia kuchnię - 25m zabudowy i podaje cenę 92tys. jest w niej wszystko na full, klient mówi panie dorzuć pan coś jeszcze, bo w moich kręgach nie wypada mieć kuchni za mniej niż 100tys.:D rzadko śmieszą mnie finanse innych, ale ta postawa mnie rozłożyła. Ostatecznie zapłacił 125tys.:D

Nam zwweryfikowali pierwsze podane wymiary, poprosili o uscislenie jak pomiar byl robiony. Ostatecznie podawalismy wielkosc "swiatla" ogrodzenia mierzac przy najbardziej wystajacej ksztaltce (roznica byla nawet do pol cm), mam nadzieje ze zadnych siupow nie bedzie i w miare szybko towar do nas dojedzie bo chcialabym sie odgrodizc troche. zwlaszcza ze musimy styro zwiezc na dzialke bo lada moment z ociiepleniem startujemy

Lukarna u nas to juz musztarda po obiedzie bo nasze panele sa w trakcie realizacji, a zawiasy/mocowania to juz wykonawca sam mowil ze jak przyjda jak w wiekszosci gotowcow to i tak je bedzie trzeba podmienic wiec akurat tego sie nie obawiam. W ogole to nasz wykonawca pilnowal przy robieniu pomiaru zeby zdjac go w kilku miejscach i wlasnie wzgledem tego najbardziej wysunietego rozmiar podawal bo ksztaltki mialy rozne wypuklosci i wpuklosci. Lepszy numer to zabraklo nam ksztaltek bo troche inaczej ostatecznie robilismy (zmiana ustawienia i szerokosci slupka bramowego) i teraz nie mozna skonczyc bo w lokalnym skladie pustki a w drewbecie pojedyncze sztuki na skladzie mieli i wlasnie ciemny grafit sie produkuje. Dostawa ksztaltki ma wiec byc od razu z panelami. My zdecydowalismy sie jeszcze oprocz przesel na furtke ii brame z drewbetu bo wpisala nam sie w wizje domu ;)

Ardea a kostke pod domem jaka planujesz zrobic? Ja chcialam lib et lub simmerlock (czy jakos tak) ale cena mnie z nog zwalila i musi pojsc najzwyklejszy starobruk :(

Pustaków nie braliśmy z drewbetu, bo mieliśmy tańsze źródło, pomiar był zrobiony dobrze, mocowania to badziew, mamy swoje, reszta ok. no i poślizg drewbet miał wielomiesięczny.

Kostki nie mam wybranej, na pewno betonowa i grafitowa, jakaś prosta, Sparta mi się podoba, ale firmy nie pamiętam.