Ardea 22.05.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Dziś fotek nie będzie. Tak mnie wkurzył drewbet, że nawet aparatu nie wzięłam. Jutro znów akcja - ogrodzenie. Mam balustrady balkonowe - najprostsze z najprostszych. Wizualnie będą odwzorowaniem bramy wjazdowej i furtki. Jutro podpisuję umowę na kuchnię, zmieniłam nieco wysoką zabudowę, ale nie mam siły o tym pisać, bo drewbet mnie wykończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.05.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Szkooooda ja bym tak chętnie poczytała;) Ale rozumiem w pełni wkurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 22.05.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Aha Ardea ja tak trochę z z tematu zejdę przy naszym nowym domu sporo sójek i kosów bażanta czasami można zobaczyć i ... wiewiórkę o brązowym futerku, nic się skubana nie boi blisko podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.05.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 O i dziś wieczorem tylko takie tematy są mi miłe:) U mnie nie widziałam wiewiórek, ale kosy i bażanty i sójki mam:) Ostatnio lis (odkryłam norę 500m od domu) porzucił przy naszym ogrodzeniu zabitą kurę z jajkiem w środku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 22.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 w naszych okolicach kuny...ale ten lis... widziałaś go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.05.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 U nas przed zagospodarowaniem działki też jakieś lisy musiały być (nory) a tak to mieliśmy dziką kaczkę, która wysiadywała jajka. Niestety tą oazę natury zburzyła nasza budowa... a tak to nic nie zauważyłam teraz - chyba już jest za tłoczno wokół nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.05.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 kurcze Ardea napisz co z tym drewbetem, bo bardzo mnie zmartwilas. Czekamy wlasnie na przesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Kuny z jednej strony fajnie, ale lepiej żeby się pod dachem nie zadomowiły. Lisy czułam;) i widziałam tropy. Asia, jak zamieszkacie i będzie czas na spacery z Malcem to na pewno odnajdziesz coś przyrodniczego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Pumpaluna, teraz o drewbecie, przęsła są bardzo estetycznie i solidnie wykonane, tu nie mam zastrzeżeń, dali do nich mocowania, na których nawet ćwierć takiego przęsła by się nie utrzymała i wymiary nie są ścisłe z tymi podanymi przez nas w zamówieniu, ekipa właśnie z nimi walczy, podobno da się zamocować, ale nie wiadomo czy wszystkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 W ramach ogrodzeniowego odstresowania opowiem Wam anegdotkę. Stolarz wycenia kuchnię - 25m zabudowy i podaje cenę 92tys. jest w niej wszystko na full, klient mówi panie dorzuć pan coś jeszcze, bo w moich kręgach nie wypada mieć kuchni za mniej niż 100tys. rzadko śmieszą mnie finanse innych, ale ta postawa mnie rozłożyła. Ostatecznie zapłacił 125tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.05.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ciekawe co mu dorzucił za cenę porządnej kuchni:):) Złote uchwyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ta dodatkowa kwota obejmowała głównie satysfakcję klienta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.05.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 A to rzecz bezcenna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.05.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Nam zwweryfikowali pierwsze podane wymiary, poprosili o uscislenie jak pomiar byl robiony. Ostatecznie podawalismy wielkosc "swiatla" ogrodzenia mierzac przy najbardziej wystajacej ksztaltce (roznica byla nawet do pol cm), mam nadzieje ze zadnych siupow nie bedzie i w miare szybko towar do nas dojedzie bo chcialabym sie odgrodizc troche. zwlaszcza ze musimy styro zwiezc na dzialke bo lada moment z ociiepleniem startujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 U mnie niczego nie weryfikowali. Na razie nie mam tel. z budowy to nie wiem jak idzie montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.05.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 A to do nas wlasnie zadzwonili zapytac jak mierzone mamy bo maja za duzo reklamacji i kazali podac wymiar co do milimetra, bez zaokraglania i wlasnie o swiatlo przesla pytali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 (edytowane) To plus dla drewbetu, że uczy się na błędach. My sami w zamówieniu napisaliśmy jak był dokonywany pomiar (w świetle), wymiary nieco się różnią, ale da się zamocować, najgorsze były te mocowania. Edytowane 23 Maja 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.05.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Dobrze Ardea że piszesz o tym, to pozwoli innym - aktualnie Pumpie zwrócić większą uwagę na potencjalne fuszery:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.05.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Lukarna u nas to juz musztarda po obiedzie bo nasze panele sa w trakcie realizacji, a zawiasy/mocowania to juz wykonawca sam mowil ze jak przyjda jak w wiekszosci gotowcow to i tak je bedzie trzeba podmienic wiec akurat tego sie nie obawiam. W ogole to nasz wykonawca pilnowal przy robieniu pomiaru zeby zdjac go w kilku miejscach i wlasnie wzgledem tego najbardziej wysunietego rozmiar podawal bo ksztaltki mialy rozne wypuklosci i wpuklosci. Lepszy numer to zabraklo nam ksztaltek bo troche inaczej ostatecznie robilismy (zmiana ustawienia i szerokosci slupka bramowego) i teraz nie mozna skonczyc bo w lokalnym skladie pustki a w drewbecie pojedyncze sztuki na skladzie mieli i wlasnie ciemny grafit sie produkuje. Dostawa ksztaltki ma wiec byc od razu z panelami. My zdecydowalismy sie jeszcze oprocz przesel na furtke ii brame z drewbetu bo wpisala nam sie w wizje domu Ardea a kostke pod domem jaka planujesz zrobic? Ja chcialam lib et lub simmerlock (czy jakos tak) ale cena mnie z nog zwalila i musi pojsc najzwyklejszy starobruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.05.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Pustaków nie braliśmy z drewbetu, bo mieliśmy tańsze źródło, pomiar był zrobiony dobrze, mocowania to badziew, mamy swoje, reszta ok. no i poślizg drewbet miał wielomiesięczny. Kostki nie mam wybranej, na pewno betonowa i grafitowa, jakaś prosta, Sparta mi się podoba, ale firmy nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts