Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żaden fotograf ze mnie, robię to tylko dla przyjemności, ale wrzucę cosik:)

Od środy będzie się działo, spotkają się na budowie 3 ekipy:eek:

Zmienił się układ wysokiej zabudowy kuchennej... Dzięki uprzejmości wykonawcy, widziałam 3 realizacje czarnego AGD połączonego z czarnym szkłem - żadna mi się nie podobała:( I zwróciłam uwagę na coś jeszcze - zlicowana ze ścianą wysoka zabudowa przy wejściu do kuchni tworzy korytarzo - tunel zdecydowanie nie do przyjęcia!!!! I na pewno nie wygląda jak nowoczesny kredens, tylko jak przysadziste niewiadomoco:(

Rezygnuję z wygody na rzecz estetyki (chyba pierwszy raz). Będą trzy słupki 60+60+60 (lodówka+ mikrofala nad piekarnikiem +szuflady za frontem) i wyśrodkuję to na ścianie (żadnego tunelu) może jeszcze wezmę w czarną lakierowaną ramkę... (propozycja stolarza do której nie jestem jeszcze przekonana) Reszta bez zmian, będzie fornir dąb natural lakierowany na półmat, niska zabudowa w L i jedyna płytka szafka wisząca 70x70 (na kubki)

Blat granit w polerze (chociaż płomieniowany bardziej by pasował do Bławka, bo wygląda jak obłupany węgiel, ale nie jest praktyczny - tu już idę w wygodę nie w estetykę;)

Miłej niedzieli:)

nasza zabudowa jest odrobine cofnieta w stosunku do sciany korytarza na granicy z salonem zeby optycznie powiekszyc przejscie. Aha szafek wiszacych jak wiesz u mnie sporo ale tylko jedna, kubkowo-kieliszkowa, z zastosowaniem systemu aventos. tanie to nie jest ale szczerze plecam, bardzo wygodne rozwiazanie.

Ciekawe jak ta ramka by wygladala. Ja zaufalam swojemu stolarzowi i wiem ze dobrze zrobilam, moja wizja nie byla az taka fajna ;)

Testu nie widziałam, chyba za małe mam dziecko i jakoś się nie zainteresowałam;) ale za to matura była na poziomie półinteligentów;)

Co do ramki to nie widzę jej na razie, aventos mam teraz w jednej szafce, wiem jak działa, normalnie otwierane szafki są dla mnie równie wygodne.

Wschody najlepiej oglądać w realu nie na kiepskich fotkach;) Pokażę czarny las na pomarańczowym tle nieba - extra:)

Aventosy są łamane do góry, moja szafka nie będzie ani w rogu, ani blisko sąsiedniej ściany i będzie dzielona na dwa, wiec drzwiczki ok35cm szerokie i mi do frezu pasują.

Na razie muszę zrzucić foty z aparatu, bo mam jeszcze balkony do pokazania, z ogrodzeniem poczekam aż będzie skończone:)

My dalej czekamy na jakis sygnal z drewbetu, po tym jak zabraklo grafitowej ksztaltki chlopaki nie maja jak konczyc budowania 'bazy'. Czekamy tez jeszcze na balustrade na taras na gore, cale szczescie dzieciaki sa posluszne i nawet do sypialni nie wchodza bo wiedza ze jest niebezpiecznie. Z drugiej strony teraz jak jestem uziemiona w domu to bym sobie na lezaku na tarasie polezala chociaz a tak to od ulicy niczym nieprzyslonieta mam straszne opory

My dalej czekamy na jakis sygnal z drewbetu, po tym jak zabraklo grafitowej ksztaltki chlopaki nie maja jak konczyc budowania 'bazy'. Czekamy tez jeszcze na balustrade na taras na gore, cale szczescie dzieciaki sa posluszne i nawet do sypialni nie wchodza bo wiedza ze jest niebezpiecznie. Z drugiej strony teraz jak jestem uziemiona w domu to bym sobie na lezaku na tarasie polezala chociaz a tak to od ulicy niczym nieprzyslonieta mam straszne opory

Jak to mówią: "kto się wstydzi, ten się odwraca";)

O muzyka, bardzo mi pasuje:)

Dzień okazji, mogę powiedzieć, że drugi raz od początku zmagań z budową trafiła nam się okazja, a nawet dwie na raz:wave:

Zaklepałam płytki łupka (60x30) vento nero (smoliście czarne) i w niebywałej cenie udało mi się kupić gres Scope z V&B grey 60x60, pójdą na całą ścianę w kuchni i może częściowo do łazienki zamiast płyt betonu. To był bardzo udany dzień:) Hura, do mnie też uśmiechają się okazje:cool:

Na foty musicie jeszcze poczekać, bo nie mam siły, chwalę się i spadam spać:)

nawet ja będę mogła sobie już płytki wygooglowac ;)

i nawet pokorespondować dam radę bo się zlitowali nade mną w kooooońcu i przynajmniej umilę sobie zwolnienie netem

edit: obejrzałam, bardzo fajny odcień tej szarości, ma takie delikatne przejścia tej szarości w szarość czy tylko mi tak na kompie się wydaje? No i taka okazja to jest okazja a nie przy drobnych zakupach ;) A ten łupek smolisty to pójdzie do salonu czy do wiatrołapu? bo już mi się myli kto gdzie chce go dać

aaaa i wiem co miałam zapytać - co dajesz na elewację tam między ziemią a kolorem? mi pan zaproponował szaro szary grysik. takie te kuleczki mozaiki

Edytowane przez pumpaluna

aaaa i wiem co miałam zapytać - co dajesz na elewację tam między ziemią a kolorem? mi pan zaproponował szaro szary grysik. takie te kuleczki mozaiki

Właśnie wczoraj znalazłam tynk mozaikowy jednolity szary. Żadna sól i pieprz. No i oczywiście dzisiaj idzie zamówienie :)