Ardea 22.04.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Każdą ekipę trzeba pilnować i już. My o naszej prawie niczego nie wiemy...A ta spartaczona budowa trwała, gdy inwestorzy studiowali, pracowali i przygotowywali wesele... Nie mieli pojęcia o budowaniu - zaufali, bo wujek powiedział, że wszystkim się zajmie.... Trzeba się interesować budową, sprawdzać, pytać ludzi i nie ulegać panice!Chociaż na forum nie brakuje ludzi, którzy wzięli sprawy w swoje ręce:) i dla nich ogromny szcunek. (wracam do pieczenia mazurków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 22.04.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Mazurki to się piecze? Myślałem, że w sklepie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.04.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Mazurka można i tańczyć, i na drzewach oglądać, piec i kupić w sklepie;) Ja z wszystkich domowych czynności to tylko gotować lubię (w nowej kuchni to dopiero sobie poszaleję) - mogę gotować dla 20 osób, a po 2 nie chce mi się sprzątać ani prać, ani prasować...Teraz jeszcze tylko żurek, a wieczorem pachnąca maseczka i relaks:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.04.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 żeby brać sprawy w swoje ręce, to trzeba jeszcze wiedzieć, jak to się robi, albo mieć wrodzone zdolności a ja ani na murarce się nie znam, ani mazurka upiec nie umiem no ale w nowej kuchni, to też poszaleję i na pewno spróbuję wznieść się ponad niziny ( o wyżynach śnić nie śmiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 22.04.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Skoro mówimy tutaj o kuchniach... Myśleliście już o kolorach blatów, mydełek itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.04.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Oj, Klaudiusz! Ja mam tyle lat, że doskonale wiem, co mi się podoba i już od dawna w myślach mam urządzony dom - a na pewno wybrany styl, bo jak wiadomo mody się zmieniają i ludzie również, ale styl pozostaje. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.04.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 A chociaż kolory wybrane? Ja już wiem, że białej kuchni nie będę chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 25.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH A W LANY PONIEDZIAŁEK DUŻO WODY DLA ZDROWIA, SZCZĘŚCIA I URODY! http://www.czerwonymak.skawina.pl/files/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.04.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Dziękuję za życzenia i pozdrawiam Odwiedzających A co do białych kuchni to potrafią być piękne i ostatnio są bardzo bardzo modne... Acha, patrzyłam na wymiary Waszych przyszłych dachów i hmm..., ja chyba naprawdę buduję pomieszczenie gospodarcze (nasz daszek - niecałe 200m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.04.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Białe kuchnie są piękne - fakt. Ale ich mycie! Małą plamkę trzeba od razu zmazywać Mój dach - na Boga 300metrów... Ja chyba zbankrutuje P.S. Jak jadę do Agaty to albo widzę Was albo ewanz i tak na zmianę Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.04.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Widzisz nas, bo my budowlańcy, trzeba doglądać, czy pustaki czasem same nie zaczęły się budować Ciągle wymyślamy preteksty,żeby zobaczyć co tam na działce.... Jarzębinki i brzózki trzeba podlać, stolik i krzesełka dla ekipy umyć itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.04.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Białe meble kuchenne są ostatnio bardzo modne, ale na tych z błyszczącą powłoką widać każdy ślad palców - sprawdziłam na ekspozycji. Wiadomo - co ładne i modne jest najczęściej trudne w utrzymaniu. Z rozmiarów waszego dachu możesz być dumna - skrojony na miarę i cenowo was nie zrujnuje, a pokrycie możesz wybrać, jakie ci się tylko spodoba. My właśnie dzisiaj dostaliśmy pierwszą transzę kredytu (Hurraaa!!!) stąd burza mózgów odnośnie okien, bo forsę trzeba będzie sensownie zagospodarować i dokonać wyboru najlepszego z możliwych, co jest trudne niesłychanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.04.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Jak jadę do Agaty to albo widzę Was albo ewanz i tak na zmianę My też czasami Cię widzimy Ale Ardea to jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.04.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Za cały dach (bez więźby) zapłacili nam rodzice, nie chcieliśmy być pazerni i mocno ich naciągać,( chociaż straszyłam, że wybiorę Meyerka) i wybraliśmy zwyczajnego Robena, który ma tę zaletę, że jest bardzo matowy. Moje pomysły dachówkowe zostały całkowicie zbojkotowane przez męża, więc niech chociaż będzie matowa. Mamy świetnych dekarzy więc mam nadzieję że położą nam zwykłego Robenka w dobry sposób, a z tego co wiem to Roben wyciągnął wnioski i poprawił znacząco zamki, dekarze oglądali i mówili, że teraz to można pracować.Więc nie poszaleję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Mi też się podoba Roben A chciałbym żeby moja Sadyba wyglądała tak: http://img545.imageshack.us/img545/5874/obraz046a.jpg Ale w antracycie a nie angobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.04.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 No dobra, tylko ja do tej pory myślałam, że angoba to rodzaj powłoki, a antracyt to kolor?! Czyż aż tak się mylę? A okna też takie jak na załączonym obrazku? Ewanz właśnie poszukuje okien, my za kilka dni pewnie też się z tym zmierzymy. Na foto chyba jest orzech? Ładny jest też winchestrer, ale nie wiem jak z dostępnością innych elementów stolarki w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.04.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Nie mylisz się Zapomniałem dodać "czarna" ;P A co do koloru okien to pewnie albo orzech, albo dąb... Na razie się nad tym nie zastanawiałem Mam ogromny problem z wyborem materiału do budowy, a co tu okna... Mój teść jest specem od okien więc co do wyboru on pomoże. Natomiast wszystkie kolory zostawiłem do wyboru Agacie. Ma mi się tylko nie wtrącać do materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.04.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 My wszystkie decyzje podejmujemy razem, materiały zgodnie wybrane, dachówka 1:0 dla męża, okna chyba też zgodnie... Na naszą pomoc w sprawie materiałów nie możesz liczyć, bo się zwyczajnie nie znamy, pisałam jakim sposobem wybraliśmy nasze pustaki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Ja się na urządzaniu nie znam, dlatego wszystkie decyzje pozostawiam Agacie. Co prawda mam swój gust, ale wolę żeby potem nie było na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 27.04.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Sorki za OT, ale muszę coś napisać.Brat kazał przekazać G. że Barca górą... Natomiast ja byłem za Realem i całą złość wyładowałem na poduszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts