Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Zdjęcie zostaje, moi Goście mogą przychodzić ze swoimi radościami i problemami i oczywiście zdjęciami:) Ciekawe skąd taka nazwa, może całe osiedle jest ptasie? Ładnie by było: Skowronkowa, Bociania, Słowicza i mniej ładnie Piegżowa;)

Nasza uliczka (Akacjowa, bo rosną przy niej akacje) i też mała na razie trwa 8 budów, a docelowo może z 12 domów będzie.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas nie ulica nie ma żadenj nazwy i trudno ją nazwać ulicą;) Przy kupnie działki wykupiliśmy tez udział w drodze. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że gdy droga nie jest gminna tylko prywatna (jak nasza) to domy zostaną podpięte pod najbliższą ulicę gminną. W taki przypadku fajnej nazwy nie będzie, bo tu droga ma nazwę od wioski obok:(

Stopniowo ogarniam temat Wnętrza Bławatka. Po chwilowej panice, gdy elektryk chciał wiedzieć, gdzie będą lampy, a ja (no ja też chciałam to wiedzieć;)) wzięłam się w garść, zmobilizowałam intuicję i rozwagę i ... coraz lepiej czuję nasz domek - ogólna wizja zaczyna się ukonkretniać:cool:

Mnie elektryk też zmotywował do zagłębienia się we wnętrza:)

Rozumiem, że teraz pojawi się trzeci wątek pt.: "Wnętrza Bławatka"?

Ardea wrzucę Ci później rzuty na priv, u nas problem z sąsiadami taki że od pn i zach to rodzina, sąsiedzi od południa płot mają całkiem niedawno robiony, wysokie drzewa zasadzone a my tam nie mamy okien więc tej strony nie będziemy ruszali. Od frontu chcemy płot z poprzecznymi dechami (albo jeśli będzie duża różnica cenowa to zostanie na normalnych sztachetach, od tyłu (od zachodu) tam gdzie jest paskudna drewniana ściana warsztatu pójdzie albo jakaś kratka obsadzona czymś pnącym albo największą chęć na coś trwałego bym miała, albo dechy nabić albo otynkować chociaż a reszta będą sztachetki. ciotka ta od pn się do płotu nie dorzuci także na razie pewnie stare przęsła na czarno machniemy i jak będzie kasa to też o drewnianym pomyślimy.

Pumpaluna - fajnie wrzuć rzuty, bo na zewnątrz bardzo fajnie, nietypowo, a bez udziwnień:)

Agalind - ten wątek to byłby mało budowlany, a bardzo filozoficzny;) Ty wcześniej planujesz przeprowadzkę to pierwsza pokaż tzw. Inspiracje;) Ja takich nie mam, ale pewnie też pokażę jakie klimat mi się podobają:)

Agalind - ten wątek to byłby mało budowlany, a bardzo filozoficzny;) Ty wcześniej planujesz przeprowadzkę to pierwsza pokaż tzw. Inspiracje;) Ja takich nie mam, ale pewnie też pokażę jakie klimat mi się podobają:)

U mnie podobnie (ach te podobieństwa;)). Inspiracji w formie zdjęć nie posiadam, mam je w głowie:)

Małe działki wymuszają ciekawe budynki. Widziałam rzuty i stwierdzam, że masz taki układ kuchni, że mogłabyś zrobic mój ulubiony układ równoległy:)

A z inspiracjami jest tak, że na nasze wybory wpływa wszystko, co widzimy, nawet nie zdajemy sobie sprawy skąd się biorą niektóre pomysły.