Ardea 20.08.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Zdjęcie zostaje, moi Goście mogą przychodzić ze swoimi radościami i problemami i oczywiście zdjęciami:) Ciekawe skąd taka nazwa, może całe osiedle jest ptasie? Ładnie by było: Skowronkowa, Bociania, Słowicza i mniej ładnie Piegżowa;) Nasza uliczka (Akacjowa, bo rosną przy niej akacje) i też mała na razie trwa 8 budów, a docelowo może z 12 domów będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 u mnie całe osiedle jest drzewno-ptasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 U nas nie ulica nie ma żadenj nazwy i trudno ją nazwać ulicą Przy kupnie działki wykupiliśmy tez udział w drodze. Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że gdy droga nie jest gminna tylko prywatna (jak nasza) to domy zostaną podpięte pod najbliższą ulicę gminną. W taki przypadku fajnej nazwy nie będzie, bo tu droga ma nazwę od wioski obok:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 My też mamy udziały w drodze, a nazwę dostaliśmy i nawet ładną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 To może u nas nie będzie tak źle jak mówią. W okolicy brzóz i sosen cała masa, no i trznadle (dzięki Tobie wiem co to za ptaszek:)) latają. Chociaż "Trznadlowa" byłoby wyzwaniem zwłaszcza dla cudzoziemców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Nie, Trznadlowa za bardzo zgrzyta;) Sosnowa i Brzozowa za to bardzo ładne, dość popularne, ale dobrze się kojarzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.08.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Żartowałam z tą "Trznadlową":) Samam poszłabym do gminy z wnioskiem o zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja też żartowałam i wiedziałam, że Ty żartujesz:) To sobie pożartowałyśmy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 grunt żeby za długa nie była, tak jak w Warszawie chociażby się popisali i jest ulica Dwudziestego Pierwszego Praskiego Pułku Piechoty imienia Dzieci Warszawy toć to kratek w formularzach zbraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Do tego dwa długie imiona + podwójne nazwisko i od okienka nie dochodzi się za szybko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 i staje się ulubieńcem urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Obok mamy jeszcze dwie: Żurawia i Strusia:) I moja Jastrzębia do kompletu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ciekawe wg jakiego klucza wybierali te ptaki i przypisywali do ulic? Pumpaluna, ładny kolorek macie tej cegły i ciekawą bryłę budynku. Przypomnij, jeśli możesz, układ pomieszczeń w Wagoniku:) Pięknie idziecie do przodu! Masz już pomysł na to jak odgrodzić się od sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.08.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Wg klucza żurawi chyba bo jak dla mnie to te ptaki oprócz dzioba to nic wspólnego nie mają A Pumapluny dom tez mi się bardzo podoba:) I ten taras co jej stale wygaduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Stopniowo ogarniam temat Wnętrza Bławatka. Po chwilowej panice, gdy elektryk chciał wiedzieć, gdzie będą lampy, a ja (no ja też chciałam to wiedzieć) wzięłam się w garść, zmobilizowałam intuicję i rozwagę i ... coraz lepiej czuję nasz domek - ogólna wizja zaczyna się ukonkretniać Mnie elektryk też zmotywował do zagłębienia się we wnętrza:) Rozumiem, że teraz pojawi się trzeci wątek pt.: "Wnętrza Bławatka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ardea wrzucę Ci później rzuty na priv, u nas problem z sąsiadami taki że od pn i zach to rodzina, sąsiedzi od południa płot mają całkiem niedawno robiony, wysokie drzewa zasadzone a my tam nie mamy okien więc tej strony nie będziemy ruszali. Od frontu chcemy płot z poprzecznymi dechami (albo jeśli będzie duża różnica cenowa to zostanie na normalnych sztachetach, od tyłu (od zachodu) tam gdzie jest paskudna drewniana ściana warsztatu pójdzie albo jakaś kratka obsadzona czymś pnącym albo największą chęć na coś trwałego bym miała, albo dechy nabić albo otynkować chociaż a reszta będą sztachetki. ciotka ta od pn się do płotu nie dorzuci także na razie pewnie stare przęsła na czarno machniemy i jak będzie kasa to też o drewnianym pomyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pumpaluna - fajnie wrzuć rzuty, bo na zewnątrz bardzo fajnie, nietypowo, a bez udziwnień Agalind - ten wątek to byłby mało budowlany, a bardzo filozoficzny;) Ty wcześniej planujesz przeprowadzkę to pierwsza pokaż tzw. Inspiracje;) Ja takich nie mam, ale pewnie też pokażę jakie klimat mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ardea masz wiadomość a nasz wagonik to wszystko co można było na tej działce umieścić, 12,6m szerokości przy 36m długości to było prawdziwe wyzwanie dla architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Agalind - ten wątek to byłby mało budowlany, a bardzo filozoficzny;) Ty wcześniej planujesz przeprowadzkę to pierwsza pokaż tzw. Inspiracje;) Ja takich nie mam, ale pewnie też pokażę jakie klimat mi się podobają U mnie podobnie (ach te podobieństwa;)). Inspiracji w formie zdjęć nie posiadam, mam je w głowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Małe działki wymuszają ciekawe budynki. Widziałam rzuty i stwierdzam, że masz taki układ kuchni, że mogłabyś zrobic mój ulubiony układ równoległy:) A z inspiracjami jest tak, że na nasze wybory wpływa wszystko, co widzimy, nawet nie zdajemy sobie sprawy skąd się biorą niektóre pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts