Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko już zamówione, za 2 dni przyjedzie na budowę. Przez przypadek dowiedzieliśmy się wczoraj o promocji do dzisiaj;), więc po pracy w te pędy pojechaliśmy zamówić. Tynk mozaikowy weber TD351, kolor 33. Na stronie mają jeszcze stare wzorniki, gdzie jest z drobinkami jasnymi.

Prawie cała elewacja biała, tylko część frontowa (wejście do domu) będzie szare. Robimy baranek 1,5mm.

Edytowane przez agalind

u nas też 1,5mm idzie, na początku chciałam elewację śmietankową ale wszyscy zaczęli mi odradzać m.in ze względu na drzewa sąsiadów, że pył zacieki etc no i że z tarasu jak będzie spływało przy ulewach to też może to brzydko wyglądać na takim mega jasnym. Najprawdopodobniej elewacja będzie w delikatnej szarości chociaż mąż jeszcze próbuje przeforsować kolor z oliwką a ja się upieram na coś takiego bo myślę że do naszego wagonika by idealnie pasowało:

http://28dni.pl/pictures/1450176.jpg

Wszystko o mnie wiecie:) Gres to końcówka serii i musieliśmy wziąć całość albo nic. Jest jasnoszary matowy, przypomina polerowany beton, mojej mamie skojarzył się z płytami chodnikowymi:cool: (ale nie jest porowaty, tylko gładki). Cena podobna jak za dwukrotne malowanie Parą:cool:

Mozaikę na cokół też w końcu znalazłam szarą, ale jest tylko jedna i nie wiem czy nie za jasna i kulki też na próbniku wydają się za duże, ale już zamówiłam, wiec klamka zapadła.

Ja też nie lubię tych kulek. Klinkieru jednak nie lubię bardziej, a zwykłego tynku tylko w ciemniejszym kolorze nie chciał mąż.

Nie mam Taranto, ciągle czekam na wycenę(prawie tydzień) i jednak do pralni kupimy coś tańszego, wiec tego też jeszcze nie mam. Te n gres do kuchni to taki zakup nieplanowany, bo miała być tylko farba, ale zrobię całą betonową ścianę, bo fajne te płytki;)