Ardea 29.05.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jeżeli nie zacznie się burza to wreszcie będę miała całe ogrodzenie zamontowane (bez napędu, domofonu itp. oczywiście). Słupki wytrzymały ciężar bramy, wszystko się fajnie zgrywa z balkonami, jest średnio gęsto, ażurowo, lekko - jestem zadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Mi 2 panów od elewacji powiedziało, że taki tynk w innym kolorze nie do końca zdaje egzamin bo od płytek/ziemi odchlapuje i pryska i szybko niszczeje i brzydko to po sezonie - dwóch wygląda. Proponował, że może dać coś w stylu kamienia łupanego ale wtedy tego materiału już nie ma w cenie a tak kulki wlicza normalnie w cenę od m2 elewacji. W ogóle to była zmiana w ostatniej chwili. Mieliśmy gościa od caparola, zobaczyliśmy 2 domy - jeden sami znaleźliśmy po reklamie a drugi on pokazał, jednak coś mnie tknęło i poszukałam przetargów które wygrała jego firma i ... ZAŁAMKA!!! spod koloru prześwitywał styro, jak spojrzało się pod kątem to było widać nierówności, od słowa do słowa pytając ludzi okazało się że od faceta odeszli specjaliści i zatrudnia sezonowo ludzi których przyucza na rusztowaniu!! Potem był kolejny wykonawca, zszedł z ceny robocizny o kilka zł na metrze ale jakoś mi się z wyceną całości nie spieszył i jak mi powiedział, że potrzebuje jakiś 3tyg na nasz dom to panu podziękowałam i ruszyliśmy znajomości i znaleźliśmy nowego. Tyle że ten już zajęty do października. Na szczęście wystarczył jeden telefon znajomego i termin się znalazł na czerwiec i wg pana w tydzień się uwiną. Tani nie jest ale daje pisemną 5letnią gwarancję na wykonane roboty. No i jak popytałam takich bardziej wybrednych znajomych to wszyscy robili u niego (ja ze względu na cenę się powstrzymywałam). Gratisem na dodatkowych pierdołach udało stargować i już nie będziemy dopłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jeżeli nie zacznie się burza to wreszcie będę miała całe ogrodzenie zamontowane (bez napędu, domofonu itp. oczywiście). Słupki wytrzymały ciężar bramy, wszystko się fajnie zgrywa z balkonami, jest średnio gęsto, ażurowo, lekko - jestem zadowolona:) nie mogę się doczekać okazania bo to prawie tak jakbym swoje gotowe zobaczyła jakiej wielkości są te wasze słupki? u nas te małe 28x28 a te do bramy bodajże 52x28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Nie pamiętam jakie są te słupki, ale Twoje wyglądają solidnie (chyba szersze są od moich), wiec tym bardziej będzie ok. nasze nawet nie drgnęły pod ciężarem dwuskrzydłowej bramy, a Ty planujesz przesuwną, więc lżejszą.Kolor przęseł mamy ton ciemniejszy od okien, ale w słońcu wygląda zupełnie inaczej, jednak pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Plany a życie... miała być przesuwna ale że bierzemy z drewbetu to będzie 2skrzydłowa ALe fakt - drewniana, czyli lżejsza od Twojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.05.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jeżeli nie zacznie się burza to wreszcie będę miała całe ogrodzenie zamontowane (bez napędu, domofonu itp. oczywiście). Słupki wytrzymały ciężar bramy, wszystko się fajnie zgrywa z balkonami, jest średnio gęsto, ażurowo, lekko - jestem zadowolona:) To trzymam kciuki za słońce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.05.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jeżeli nie zacznie się burza to wreszcie będę miała całe ogrodzenie zamontowane (bez napędu, domofonu itp. oczywiście). Słupki wytrzymały ciężar bramy, wszystko się fajnie zgrywa z balkonami, jest średnio gęsto, ażurowo, lekko - jestem zadowolona:) Ardea to dawaj zdjęcia ogrodzenia! bramę wjazdową masz uchylną czy przesuwną? bo z tego co widziałem w drewbecie to przęsła mają tylko do bram uchylnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.05.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 na rozluźnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Esiak no dokładnie, drewbet ma 2skrzydłowe stąd u mnie zmiana właśnie Ardea mam nadzieję, że u CIebie pogoda się utrzymała bo u nas deszcz przylał mocno przed 15 i całe popołudnie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.05.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Esiak no dokładnie, drewbet ma 2skrzydłowe stąd u mnie zmiana właśnie Ardea mam nadzieję, że u CIebie pogoda się utrzymała bo u nas deszcz przylał mocno przed 15 i całe popołudnie padało dobra, a jakie długie przęsła produkują...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Robią pod wymiar który im podajesz tyle, że z tego co zrozumiałam na przęsła do 220 czy 230 jest gwarancja (tak mówił sprzedawca od nas z hurtowni lokalnej i uczulał wręcz żeby budowlańcy starali się w tych wymiarach zmieścić chociaż nie wiem kto mu to akurat powiedział bo wcześniej mówił że nie ma doświadczenia z przęsłami gotowymi z drewbetu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja nie mam bramy z drewbetu, mam stalową, tak jak furtki i balustrady balkonów, dwuskrzydłową, nieprzesuwną, będą takie wrota do gościńca;) Mam różne wymiary przęseł, bo mi do estetycznego podziału pasowały i niektóre 240, nic nie ma w warunkach gwarancji, że powinny być mniejsze. Słońce było, coś tam mają jeszcze zasilikonować i będzie ok. Mogę powiedzieć, że się udało i mam ogrodzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ardea - fajny sklepik....może już go znasz.... http://showroom.decostyl.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.05.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Sklepik jak stworzony dla mnie, na razie tylko szybko zerknęłam i fajne rzeczy mają w niezłych cenach. Joannk - dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 29.05.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Od razu pomyślałam o Tobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ardea - jak postępy z ogrodzeniem? Czy możesz cieszyc juz oko długo wyczekiwanym efektem końcowym ? U mnie maż zadecydował - ma byc klinkier, gdyby nie to pewnie wybrałabym betonową grafitową kształtke, a tak mam teraz tylko niezły problem z kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A mi się jedna lampa z tego sklepu skojarzyła ze zwisem w piwnicy w bloku czyli słoik nakręcany jako osłona żarówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.05.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ja w piwnicy nie mam zwisów;) Ardea Mogę powiedzieć, że się udało i mam ogrodzenie mamy Ci tak na słowo uwierzyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.05.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ardea mamy Ci tak na słowo uwierzyć?? Lukarna, Ardea sama chce sie widokiem nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Do mnie wczoraj zadzwonili z hurtowni, że drewbet się nie wyrabia i przęsła będą najwcześniej za jakieś 1,5tygodnia max 3. Szczegół, że w sobotę minie miesiąc jak czekamy a miało być w 3tyg :/ Swoją drogą grafitowych kształtek już naprodukowali ale.... nie opłaca się taki mały transport Tym o to sposobem nasze ogrodzenie nie tylko jest dziurawe z braku przęseł ale też wybrakowane z niedoboru kształtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts