Lukarna 31.05.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Lukarna, Ardea sama chce sie widokiem nacieszyć No na to wygląda;) Ale nie męczmy jej, jak obiecała to pokaże:) Pumpa kurde ale w kulki lecą:/ Czyli opinia sie potwierdza niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Nasza hurtownia po raz pierwszy zamawiała u nich przęsła. Bardzo mnie przepraszali ale też mówili, że do tej pory nie mieli problemów z terminowością dostaw tyle że była to tylko kwestia elementów betonowych. Ponoć przęsła robią drewbetowi podwykonawcy i stąd to opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.05.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 To niewesoło. Oby się ogarnęli i wreszcie dostarczyli co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.05.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 U nas drewbet robił przęsła ponad 3msc. chociaż deklarował miesiąc:sick: Pocieszające jest to, że przynajmniej robota jest wykonana idealnie. Fotki będą, ale nie wiem kiedy, może w niedzielę, bo nie mam kiedy cyknąć, albo jestem późno wieczorem, albo bez sprzętu, dziś też pracuję do 18.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.05.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Najważniejsze, ze zrobione i to dobrze. Na fotki poczekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Też wolę poczekać i mieć dobrze wykonaną robotę. Swoją drogą nas to będzie jeszcze malowanie tych przęseł czekało ale to już w czasie urlopu, zabezpieczymy folią słupki i wespół zespół ze ślubnym pokolorujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.05.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Pumpaluna, nie są terminowi, ale do przęseł nie mam zastrzeżeń, nam pomalowali na wybrany kolor i polakierowali na półmat - wyszło idealnie i dobrze zabezpieczone, nic się nie poobijało w transporcie. Dobrze, że sami malujecie, bo u nich jakoś drogo było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 O tak, cena malowania to prawie drugie tyle co całe przęsła. Wstępnie mieliśmy przęsła, bramę i furtkę na ok 3tys wyliczone a z malowaniem już 5tys chcieli. Nasze przęsła przyjdą jedynie zaimpregnowane ciśnieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A tak ad mojego szczęścia do wszelakich okazji, lada dzień stanę się posiadaczką zupełnie nowej kabiny prysznicowej, stara uległa ekhm destrukcji w rękach naszego wykonawcy, który miał małą poprawkę zrobić po swoim pracowniku. Ale ponoć szkło tłucze się na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.05.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Fajnie, tak sobie kabinę wymienić po kilku tygodniach użytkowania;) Oczywiście Twoich okazji nie prześcignę, ale już wierzę, że nam też się trafiają np. płytki v&b i łupek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Moje okazje skończyły się już jakiś czas temu, ale i tak sporo skorzystaliśmy, gdyby nie to z pewnością byśmy nie pobudowali się w takiej kwocie jak się udało. Teraz nas nieźle szarpnie elewacja bo tu niestety już nie było marginesu negocjacji i tak płacimy za silikonowy ceresit 90zł/m2 z naszym styro (caparol 120 w górę wychodził). A tak w ogóle, może się już orientowaliście po ile u was kosztuje robocizna za kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.05.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) U nas kostka to temat nieruszony, wiem tylko, którą bym chciała i po zrobieniu elewacji musimy coś skopać, nawieziemy piasku, żeby sie uleżało pod kostkę i na razie tyle. Edytowane 31 Maja 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 To u nas ten facet od kostki podsypkę sam przywozi i przygotowuje, my mamy tylko wyrównać teren ale to też plan na po elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 U nas ekipa załatwia podsypkę i nic nie musimy robić. Mąż załatwił tylko kruszywo na utwardzenie podjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Cześć Wam:) Znów użyłam skrótu myślowego, wiem, że podłoże pod kostkę musi być zrobione trochę wcześniej, żeby się uleżało i napisałam, że my musimy to zrobić, ale nie chodziło mi o to, że własnymi rękami (czy szpadlami;)) przecież często piszę, że ocieplamy, budujemy, a naprawdę robią to ekipy;) Nie mamy wybranych brukarzy, wiec nie wiem jeszcze co i jak i jeszcze wcale nie myślę intensywnie o kostce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja tylko mam wybrać kostkę a resztą zajmie się mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Mnie strasznie ta kostka "męczy". Nie mam wizji tego kształtu pod domem a nie chce żeby poszła po całości. Mąż mówi o lekkim łukowatym przejściu, tu brat podpowiada że pod kątem robić ale wtedy nie podejdziesz z kosiarką do połowy terenu a ja ... ja nie wiem czego chcę, pierwszy raz chyba aż tak bardzo nie mam nawet serca by pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja ma swoją wizję, mąż swoją i czekamy na szefa ekipy, żeby nas pogodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja mężowi nie dałam szans na wykrystalizowanie jego wizji, bo zaatakowałam swoją, wpisałam w ogród i bez zastrzeżeń zaakceptował Nie mam z nią problemu, będzie prosto, kanciasto i zwyczajnie. Ma być betonowa, surowa i jednobarwna, żadnych lamówek czy pasów startowych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja mężowi nie dałam szans na wykrystalizowanie jego wizji, bo zaatakowałam swoją, wpisałam w ogród i bez zastrzeżeń zaakceptował Nie mam z nią problemu, będzie prosto, kanciasto i zwyczajnie. Ma być betonowa, surowa i jednobarwna, żadnych lamówek czy pasów startowych;) No własnie u nas od frontu będzie dosyć spora powierzchnia kostki i boje się czy bez lamówek nie będzie wygladac zbyt przysadzicie przy naszym małym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts