Lukarna 01.06.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 O, wyobraziłam sobie właśnie moja kostkę w przyszłości;) Kurde przez Was tak daleko w przyszłość wybiegam:):) Ale tak ją mętnie widzialam, że Wam o niej nie opowiem:) ps. ale za to nie widzę wejścia do domu - nic a nic - ZERO!! Cały czas planowane było, (w sumie nie planowane, ale w projekcie było) że podest przed wejściem ma być wylany z betonu i czymś obłożony. A teraz sobie myślę że może z kostki byłby lepszy... Teściunio juz się przymierza do szalowania, ławy już wylane... a ja nadal nie wiem... Nie mam do tego serca i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja od razu mówiłam, ze żadnego betonu nie lejemy, tylko z kostki pod same drzwi będzie. Żadnych płytek, tylko piękna kosteczka. No i schody (a właściwie "podesty") będą długie i szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 U nas teżnie wylewaliśmy betonu przy wejściu tylko kostka od furtki do drzwi wejściowychNam odradzają jednolitą grafitową kostkę w świetle naszego grafitowego ogrodzenia i szarawej elewacji. Mówią, że będzie mrocznie i stąd właśnie pomysł z tym dorzuceniem żółtka. Facet proponował, ze mnie podwiezie do ludzi u których poszedł grafit z żółcią właśnie (na foto wyglądało ok) i żebym zobaczyła naocznie. Grafit z jasnoszarym jako dodatek mi nie podszedł, odwrotnie było już lepiej. Ech sama nie wiem, dobrze że mam jeszcze chwilę na zastanowienie. Tak samo jak z tym kształtem, gdybyśmy cały przód robili w kostce to byłoby łatwiej a tak droga do garażu idzie po przekątnej od bramy i kanciaste może wyglądać średnio. Muszę poszukać rzutu działki z naniesionym domem to Wam pokażę o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Aga, może poprzecinaj paskami zieleni zamiast lamówką, ale to zależy co Ci się bardziej podoba:) U mnie biel elewacji, grafit ogrodzenia i grafit kostki, ale będzie zieleń i biały żwirek:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Jakby się dało to i owszem, ale się nie da, bo ta zieleń to by miała 15cm szerokości, wiec kompletnie bez sensu. Zobaczę jak wyjdzie elewacja i wtedy zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Bardzo rozsądne podejście, a ja to szybki Bill jestem, już ogród zaplanowałam i mam zakusy na dokupienie ziemi za działką. Nawet jesteśmy po wstępnej rozmowie, jak tylko załatwią sprawy spadkowe, a my ogarniemy sie z budową to kupujemy jeszcze 1000m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Wczoraj przywiezli do nas troche ziemi i zwalili na dzialce jednego sasiada (nasz kolega), na dzialce po drugiej stronie domu lezy ziemia z wykopow i kruszywo na podjazd. Wczoraj sie śmiałam ze musimy kupic obie te dzialki , bo sie nie miescimy na swojej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 no dobra to ja wam pokażę o co u mnie chodzi. Pamiętacie jak kiedyś pisałam że próbuje załątwić przeniesienie ale okazało się że takie przeniesienie wjazdu wymagało nowego pozwolenia na budowę, dokumenty projektowe i wszelkie przygwizdy by kosztowały ok 1,5tys plus cały pas zieleni na ulicy i kostkę trzeba by było wymienić na swój koszt* na żółto zaznaczona brama i furtka* niebieskim ścieżka do domuteraz muszę wymyślić sposób połączenia ścieżki do drzwi z częścią garażową tak żeby nie poszło jakoś szczególnie dużo kostki bo nie chcę zabetonować podwórka http://farm9.staticflickr.com/8011/7313947036_1f480ff76e_z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Bardzo rozsądne podejście, a ja to szybki Bill jestem, już ogród zaplanowałam i mam zakusy na dokupienie ziemi za działką. Nawet jesteśmy po wstępnej rozmowie, jak tylko załatwią sprawy spadkowe, a my ogarniemy sie z budową to kupujemy jeszcze 1000m. i to są zalety na kupowanie w niebudowlanej okolicy. Moja mama twierdzi, że powinniśmy zbierać pieniążki bo może ciocia mieszkająca przez płot kiedyś zechce pójść do bloku mieszkać to może by nam się udało ziemię odkupić i ją spłacić ale przy cenach za m2 u nas w mieście to raczej jakoś tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Twoje łuki są łagodne i nie służą ozdabianiu tylko są podyktowane usytuowaniem, ja bym zrobiła tak jak narysowałaś, dwa podobnie idące łuki. Tylko żółtej kostki nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 schody też z kostki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Rzeczywiście zakręty na działce Ci wyjdą. Wygrzebałam z poczty zdjecie frontu Twojego domu i wydaje mi się, ze ta ścianka miedzy brama i ścieżką do drzwi dosyć szeroka jest (ile ma?), wiec jesli przedzieliłabyś ją roślinami/trawą fajnie by wyglądało. Ile macie aut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 i to są zalety na kupowanie w niebudowlanej okolicy. Moja mama twierdzi, że powinniśmy zbierać pieniążki bo może ciocia mieszkająca przez płot kiedyś zechce pójść do bloku mieszkać to może by nam się udało ziemię odkupić i ją spłacić ale przy cenach za m2 u nas w mieście to raczej jakoś tego nie widzę. Nie tylko to jest zaletą ta ziemi to ostatni pas ziemi miejskiej później już zaczyna się wieś. Byłby tam plac zabaw, domek na drzewie, miejsce na ognisko i wielki basen oraz małe boisko i ścianka wspinaczkowa - raj dla dzieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.06.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 No jedyne co mi się nasuwa to jakieś fale delikatne...Bo faktycznie jakby to połączyć to będzie tylko beton przed domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.06.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja mam dziś spóźniony zapłon - tak długo myślałam co napisać że się wszyscy zdążyliście wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Nie tylko to jest zaletą ta ziemi to ostatni pas ziemi miejskiej później już zaczyna się wieś. Byłby tam plac zabaw, domek na drzewie, miejsce na ognisko i wielki basen oraz małe boisko i ścianka wspinaczkowa - raj dla dzieci:) Park rozrywki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.06.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja od razu mówiłam, ze żadnego betonu nie lejemy, tylko z kostki pod same drzwi będzie. Żadnych płytek, tylko piękna kosteczka. No i schody (a właściwie "podesty") będą długie i szerokie. Aga, schody też z kostki będziesz układać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.06.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 tam między chodnikiem a podjazdem jest największy problem, ja chciałam podobnie jak jest taką linię prostą wygospodarować, mąż mówił żeby pod kątem to połączyć a panowie radzą żeby delikatnym łukiem poszło żeby się "gardziel" nie zrobiła. Tutaj znalazłam trochę realizacji grafit i żółtek, ale nie wiem czy same żółte obrzeża by jakoś wyglądały bo takie esy floresy jak w większości prezentowanych to nie moja bajka. Ciemnej z jasną nie znalazłam, tylko taką ciemny starobruk i jasne granitowe :/ Ech przyjdzie mi pójść na żywioł chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.06.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Pumpaluna, ja myślę że takie liście powinnaś sobie machnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts