Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś z Was miał do czynienia ze sklepem plytki - lazienki.pl ? Opinie ma same dobre, ma niezłe ceny i zestawy, na których mi zależy. Nie mogę wziąć wszystkiego w lazienkaplus. bo części nie mają i nie mogą sprowadzić, rabat jest żenujący (nawet napiwki daję większe;)), więc nie zachęcają do zrobienia u nich zakupów całościowych, będę musiała kompletować w różnych sklepach.

Sklepu niestety nie znam.

U mnie w komentarzach Ci odpowiedziałam: kupowałam w sklepkati.pl i lazienkaplus.pl. Baterie Paffoni maja też w www.opal24.pl

Pani z sklepkati.pl sama do mnie dzwoniła i proponowała różne kombinacje żeby taniej było. Naprawdę godni polecenia.

Ardea coś mnie tknęło i przejrzałam ostatnie strony z komentarzami Twoimi.

I okazało się że ja tylko POMYŚLAŁAM że bardzo podoba mi się Twoje ogrodzenie, o balkonie to już nawet nie wspomnę!

Takie właśnie mniej więcej chciałabym mieć barierki przy portfenetrach...

Tak to jest jak się zagląda z pracy, z doskoku;)

Ale gratuluję pięknego-dookoła-domu:)

I czekam na resztę:)

Trwają prace projektowe;) osobiście skończyłam szafę wiatrołapową i garderobę. Przy pomocy finiszuję z ogrodem - nie mam miejsca na ognisko z siedziskiem, basen zmieści się dość duży (ale nie bardzo duży);) i rozrosła mi się część warzywno - ziołowa z rabatą kwiatową córki, ale to okolice oczyszczalni, wiec i tak teren o ograniczonych możliwościach zagospodarowania. Będę miała 8 gatunków traw (na razie):)

Chyba musimy dokupić ziemi. nie pomyślałam, że projektowanie ogrodu (w właściwie współprojektowanie) tak mnie wciągnie:cool:

Pani z sklepkati.pl sama do mnie dzwoniła i proponowała różne kombinacje żeby taniej było. Naprawdę godni polecenia.

U kati nie znalazłam Paffoni:( Po niedzieli chcę złożyć zamówienia na armaturę i ceramikę łazienkową.

sklep kati funkcjonuje u mnie regionalnie i też planowałam u nich zakupy zrobić zwłaszcza że 2 znajomych brało i byli b.zadowoleni zwłaszcza z jakości zapakowania towaru. Pani można wysłać maila z zapotrzebowaniem, a oni sprawdzą co, na kiedy i za ile będą mieli. Moja koleżanka chciała u nich teraz kupować kabinę i zestaw prysznicowy ale się okazało, że okres oczekiwania mieli jakiś strasznie długi i zrezygnowała.

Trwają prace projektowe;) osobiście skończyłam szafę wiatrołapową i garderobę. Przy pomocy finiszuję z ogrodem - nie mam miejsca na ognisko z siedziskiem, basen zmieści się dość duży (ale nie bardzo duży);) i rozrosła mi się część warzywno - ziołowa z rabatą kwiatową córki, ale to okolice oczyszczalni, wiec i tak teren o ograniczonych możliwościach zagospodarowania. Będę miała 8 gatunków traw (na razie):)

Chyba musimy dokupić ziemi. nie pomyślałam, że projektowanie ogrodu (w właściwie współprojektowanie) tak mnie wciągnie:cool:

a basen robicie wpuszczany, takie wielosezonowy czy taki normalny sklepowy rozporowy planujecie? Może już byś koleżankę pouczyła czym się trzeba kierować przy wybieraniu gatunków traw. Jedyne co wiem na temat trawnika to że najlepiej go zakładać jesienią

o i jeszcze coś mi się przypomniało, tym razem odnośnie wygody używanego sprzętu te kibelki gap są wygodne jak się siedzi ale dziura odpływowa jak na mój gust jest źle ekhm wykalibrowana i nie ma szans żeby po każdym posiedzeniu kibelka nie szorować. Jeszcze dorosły jak na "baczność" usiądzie to poleci ale przy dzieciach no nie ma opcji żeby tyłeczek się z tym odpływem zgrał. Trochę to przyznam uciążliwe jest

Możecie polecić jakieś syfony, które zajmują mało miejsca w szafce?

Kupowałam Omniresa do dolnej łazienki, bo trochę wystaje z dołu, więc nie chciałam plastiku: http://www.omnires.pl/upload/obrazki/oferta/syfony/syfon_BIHC_A186_m.png

Wg. mnie zajmuje mniej miejsca niż takie zwykłe plastikowe, które mam na górze.

Takie masz zaciecie ogrodnicze, że nawet warzywa będą? Ja kompletnie nie jestem uzdolniona w tym temacie i ręki do roślin nie mam wcale. Dlatego z warzywami daję sobie na razie spokój. Zobaczę czy uda mi się utrzymać przy życiu kwiaty, krzewy i wtedy najwyżej wykroimy jakąs rabatkę. Widzieliśmy się ze znajomym ogrodnikiem, pogadaliśmy co sie nam podoba, on powiedział co u nas by wsadził i czekam na projekt.

Jak żaden meteoryt w Ziemię nie trzaśnie (Malka kiedys pisała, że prawdopodobieństwo jest spore;)) to od poniedziałku zaczynamy, a właściwie kończymy, elewację. Brukarze czekają tylko na hasło, że gotowe i wchodzą.

Edytowane przez agalind