Ardea 08.06.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Basen dziecięcy, duży, taki z wejściem po drabince, ale wybitnie dla dzieci (żadnych fajerwerków) Grządki warzywne to pomysł córeczki, po przeczytaniu książki Beaty Lipov (nawet sałatkę z nasturcji chce robić) - tylko jakieś pomidorki koktajlowe, fasolka szparagowa, cukinie, kilka ziół i sielsko-wiejskie kwiatki typu maciejka i groszek pachnący;) Pumpaluna, nie pomogę z trawą, bo kompletnie się nie znam, narysowałam i rozpisałam co chcę, architekt ogrodów poprawił (coś za bardzo w cieniu, coś w złym sąsiedztwie...). Ja wiem tylko jak chcę, żeby to wyglądało. Sadzić i siać będzie moja mama, wcześniej jakaś ekipa wyrówna teren teren, nawieziemy ziemi i tyle. Aga, to na sobótkę może się wprowadzicie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.06.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Na sobótkę to na pewno ognisko będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.06.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Na sobótkę to na pewno ognisko będzie;) I wianek trzeba na wodę puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dziewczyny, z tymi moim sprowadzanymi panelami nie przyszły listwy, bo ich nie zamówiłam, wybrałam zupełnie inne (łączące kolor ścian i podłóg) czy takie listwy z innej serii będą pasowały? Już zamówiłam, więc mam nadzieję, że tak. Na budowie nadal masakra styropianowo - piankowa, więc nie jeżdżę i zdjęć nie robię. (Pumpaluna, pamiętam o fotce mocowań dla Ciebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jak będą łączyły kolor ścian i podłóg to na pewno będzie ok. A skoro zamówiłaś to i tak po sprawie:) Ardea nie przejmuj się, zobaczysz z pewnością będzie ładnie wszystko pasowało i będziesz zadowolona. A jak panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Martwiłam się czy da się zamontować razem panele z jednej serii a listwy z innej, ale powinno się dać, musi się dać, bo zamówiłam;) Panele to wiecie, poszarzałe drewno, ściany białe, a listwy jakby świeżo pomalowane na biało drewno przetrzeć szmatką. Panele ciągle leżą w paczkach pod folią, montaż późnym latem. Cyknęłam im fotki i wstawiłam parę stron temu, nie wiem czy widziałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Widziałam, jestem pełna zachwytu dla nich:) Z tego co napisałaś te listwy będą pasować, a zamontować to to już na pewno się da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jak już zamówiłam to się wystraszyłam, żeby nie było jak ze stelażami i przyciskami, że tylko niektóre pasują, ale tu chyba taki utrudnień nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A jak się panele kupuje w marketach i dobiera listwy - na chybił trafił, byle kolorystycznie były zgrane, nikt nie patrzy na serie:) (sama kiedyś do mieszkania tak kupowałam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Oczywiście masz rację, tylko one tak seriami były podane, ale pewnie chodziło wyłącznie o kolor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dokładnie, żeby były idealne z panelami, a wcale takie nie muszą być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dokładnie, żeby były idealne z panelami, a wcale takie nie muszą być! No i u mnie nie będzie. Wy też już coś wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Niestety nie, jednak stwierdzam że mój proces decyzyjny jest zachwiany... ostatnio się o tym przekonałam wybierając materac do łóżeczka. No nie mogę się na nic zdecydować co do paneli, bo wiem że chciałabym mieć jasne, ale schody (stopnie) będą w orzechu, łazienka wiadomo też ma swój kolor (noce by may way), no i jaki trzeci mam dać na piętro... A tak w ogóle to zamówienie na parter na dechy jest, ale kolor jeszcze nie uzgodniony:) Widzisz nie jest ze mną dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A mi się dość łatwo wybierało bo wszystko szło dębopodobne - i woodentic ochra, i panele balterio dąb liberty i schody w dębie tylko o ton ciemniejsze... między płytkami a panelami przejście tak udało się zrobić że wszystko wygląda jak jedna całość bo nawet listwę w okleinie dębowej dorwaliśmy praktycznie identyczną jak panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Łazienka jest za drzwiami, więc może sie różnić odcieniem, jasne panele i orzechowe stopnie będą ładnie współgrać. Ja i tak Cię podziwiam za zaprojektowanie kafli na dole:) Materac do łóżeczka jakiś kokosowo coś tam miałam dla małej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pumpaluna - u nas wszystko przez te okna orzechowe, mogłam dać od wewnątrz jednak białe i nie miałabym problemów. A Ty byś w końcu gdzieś na chwilę mogła wrzucić jakieś zdjęcia, co:) Ardea - materacyk mam właśnie taki, ale Pan, który jest właścicielem hurtowni miał dużą do mnie cierpliwość, sama go za to podziwiam:) Z płytkami tak jakoś wyszło... a co do tej góry to tak myślę podobnie do Ciebie, żeby nie skupiać się na tej łazience tylko dobrać do schodów, dlatego myślałam o jakiś niby ciemnych ale bielonych czy jakoś tak. A tak na marginesie to ostatnio czytałam o tym jak zrobić szczotkowanie na drewnie - jest trochę dużo roboty, ale się da. Bo też fajnie by dechy wyglądały jakby były najpierw poszczotkowane a później pobielone. Mam na myśli takie Twoje dechy, które malowałaś. Bo mnie naszło na wykorzystanie takiego rozwiązania, jak patrzę na jeden z obrazów, który jest przeznaczony do salonu, ale mógłby być większy i takie dechy pod nim...powiększyły by obszar i wizualnie lepiej by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Szczotkowane drewno jest extra:) Te moje dechy do tylko do wc, ale na ściankę za łóżkiem w sypialni chętnie bym dała takie szczotkowane, gdzie można o tym przeczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ja czytałam na jakimś forum, wystarczy wygooglować , ale robota zapowiada się ciężka. Można szczotkować np. piaskiem ale trzeba mieć odpowiedni sprzęt; można szczotką na wiertarce...jest kilka sposobów ale nie wszystkie nadają się dla takich laików ja my. Jak czytałam takie forum, to tam sami prawie fachowcy nie to co my:) Ale spróbować można, najwyżej nie wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 W moich oczach to Ty już jesteś fachowcem. A pomysł z obrazem bardzo nietuzinkowy, lubię takie zaskoczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ardea, bo to oczywiście moja wina, mogłam wyznaczyć kinkiety bliżej siebie, a tak to są za daleko i obraz przeznaczony na tą ścinę robi się za mały, dlatego pomyślałam sobie że może w ten sposób udało by się go "poszerzyć". Obraz nie ma ramy i to drewno pod spodem by ją stworzyło i powiększyło. Naprzeciwko ściany z obrazem jest ściana z cegłami i kominek, mam nadzieję że nie będzie tego za dużo. Nawet pomyślałam sobie w pewnym momencie że zamiast naszego klasycznego panela (obudowa) kominkowego można dać też takie dechy i było by nawiązanie. No ale panele kominkowe klasyczne tak mi się podobają że raczej nie wdrożę tego pomysłu:) Choć jest to najtańsze rozwiązanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts