Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panel to taka ramka wokół kominka, my raczej w kamień nie pójdziemy (Marcinowi się po prostu nie podoba) i będziemy kupowali drewniany. Znajomi mają takie rozwiązanie i im się sprawdza. Trochę się bałam z uwagi na łatwopalność, ale skoro inni mają takie rozwiązania od lat to myślę że będzie ok. Z drugiej strony iskra też może polecieć na podłogę, no różnie bywa...

Dzieci sprytne są;)

Ja tam się bardziej boję schodów ale ja przewrażliwiona jestem na tym punkcie bo mam trochę lek wysokosci:/

Jak wchodzimy na górę to Marcin ma pozwoleństwo że iść "siam"

Ale jak schodzimy to jest tak wytresowany że sam mnie łapie za rękę;)

Jak sie przeprowadzimy to będzie miał 4 lata, a ja ciągle jestem zdania że bramki na schodach zamontujemy;)

Ja zamontuję bramkę na górze, będę spała spokojniej, że maluch w nocy nie będzie próbował schodzić. Najważniejsze to uczyć co jest niebezpieczne, ale i tak czasem oczy dookoła głowy nie wystarczą.

Moja koza żeliwna, więc będzie się nagrzewała, małej tłumaczę, że ogień najlepiej się ogląda z daleka;) Mój łupek pod kozą jest tej samej grubości co parkiet, więc będzie równo.

W piątek przyjeżdża Taranto!!! Będę miała komplet płytek!

Prace przy elewacji nieco opóźnione z powodu parapetów, które nie dotarły na czas:(

Cześć Ardea:)

U nas zejście z poddasza prawie dokładnie przed drzwiami Weroniki więc sama rozumiesz:)

A podobno teść zrobił na budowie prowizoryczna barierkę na górnym korytarzu:)

Dzwonił do mnie że mam kupić lakier i przyjeżdżać malować bo barierki do schodów już są;)

Aaa gratuluje kompletu (prawie;)) płytek:)

Cześć:) Moja córka ma dokładnie tak samo, schody na wprost drzwi od swojego pokoju.

Jak naliczyłam to oprócz farb i tapety będę miała 6 różnych okładzin ścian:rolleyes: wiec było co kompletować;)

Teść to prawdziwy miszczu, przynajmniej będzie bezpieczniej, my ciągle spacerujemy za rączkę na poddaszu;)