Ardea 12.06.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Widzisz Asia ja też planuję dechy a naprzeciwko ceglana ściana - w sypialni:) A czasami tak się dzieje, że chce się coś zamaskować, a rodzi się extra pomysł. Będziesz musiała pokazać ten obraz z dechami, o ile będziesz miała jeszcze czas na FM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jak się uda wizję zrealizować to z pewnością coś tam wkleimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 My mieliśmy wizję z kominkiem, wieczorem wygląda szczotkowany srebrny dekoral fajnie ale w dzień już nie do końca mi się widzi. może kiedyś zdecydujemy się czymś innym to zrobić ale suma sumarum nie wiem czy bardziej mi się zwykły cały biały nie podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Na fotkach, Twój kominek jest bardzo efektowny, taki stalowy:) Kto nie eksperymentuje, ten trudniej wpada na fajne efekty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 No właśnie Pumpaluna, kiedyś wspominałaś że na razie zostawiacie kominek w spokoju, a przez szczotkowany srebrny dekoral co masz na myśli farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Joannk kupiliśmy arrivederci dekoral i szczotkę, kominek taki hmmm stalowy szorowany z poświata srebrnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Super pomysł, my w pierwszej kolejności to też pomalujemy, a panel to za jakiś czas zamontujemy. Ostatnio widziałam kominki potraktowane tynkiem betonowym dekoracyjnym - muszę przyznać nowocześnie się prezentowały ale bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A jakie są te panele na kominek, o których piszesz, bo nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 nam facet proponował tynk dekoracyjny albo jakiś stiuk ale nie miałam przekonania, panel też bym chętnie zobaczyła bo na razie nie mam pomysłu co dalej (biały marmur do mnie nie pasuje a panel aluminowy kosztuje ok tysiąca zł a to też nie jest to o co mi chodziło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.06.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A panel to ta ramka? To już wiem. Teraz w blokowsku, poza pokojem dziecka, mam wszędzie tynk strukturalny, bo ściany krzywe, a gładzi nie chciałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Panel to taka ramka wokół kominka, my raczej w kamień nie pójdziemy (Marcinowi się po prostu nie podoba) i będziemy kupowali drewniany. Znajomi mają takie rozwiązanie i im się sprawdza. Trochę się bałam z uwagi na łatwopalność, ale skoro inni mają takie rozwiązania od lat to myślę że będzie ok. Z drugiej strony iskra też może polecieć na podłogę, no różnie bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A wokół kominka dajecie deski czy płytki? U nas są 3 rzędy woodentica tak na wszelki wypadek. O drewnie myślałam na początku ale właśnie mi nagadali że i się nagrzewa i odkształcać może :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Wokół kominka, a właściwie u nas przed kominkiem - blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.06.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Nie obawiasz się ze względu na malucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ale że co, slisko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 12.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Nie, absolutnie, będzie musiał się nauczyć patrzeć pod nogi;) Myślę że blacha będzie tak przytwierdzona, żeby nie stwarzała niebezpieczeństwa, gorzej by było z kamieniem naturalnym, który by wystawał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.06.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Dzieci sprytne są Ja tam się bardziej boję schodów ale ja przewrażliwiona jestem na tym punkcie bo mam trochę lek wysokosci:/ Jak wchodzimy na górę to Marcin ma pozwoleństwo że iść "siam" Ale jak schodzimy to jest tak wytresowany że sam mnie łapie za rękę Jak sie przeprowadzimy to będzie miał 4 lata, a ja ciągle jestem zdania że bramki na schodach zamontujemy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.06.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ja zamontuję bramkę na górze, będę spała spokojniej, że maluch w nocy nie będzie próbował schodzić. Najważniejsze to uczyć co jest niebezpieczne, ale i tak czasem oczy dookoła głowy nie wystarczą.Moja koza żeliwna, więc będzie się nagrzewała, małej tłumaczę, że ogień najlepiej się ogląda z daleka;) Mój łupek pod kozą jest tej samej grubości co parkiet, więc będzie równo. W piątek przyjeżdża Taranto!!! Będę miała komplet płytek! Prace przy elewacji nieco opóźnione z powodu parapetów, które nie dotarły na czas:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.06.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Cześć Ardea:) U nas zejście z poddasza prawie dokładnie przed drzwiami Weroniki więc sama rozumiesz:) A podobno teść zrobił na budowie prowizoryczna barierkę na górnym korytarzu:) Dzwonił do mnie że mam kupić lakier i przyjeżdżać malować bo barierki do schodów już są Aaa gratuluje kompletu (prawie;)) płytek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.06.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Cześć Moja córka ma dokładnie tak samo, schody na wprost drzwi od swojego pokoju. Jak naliczyłam to oprócz farb i tapety będę miała 6 różnych okładzin ścian:rolleyes: wiec było co kompletować Teść to prawdziwy miszczu, przynajmniej będzie bezpieczniej, my ciągle spacerujemy za rączkę na poddaszu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts