pumpaluna 22.08.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 z tym układem chodzi Ci o zabudowę w kształcie litery U ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Chodzi o blaty robocze w takim układzie =, u mnie będzie w L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 u mnie blat roboczy będzie pod oknem, w kąciku zlew 1,5komorowy z ociekaczem który będzie akurat nad zmywarką (ta już pod blatem roboczym), tyle wiem, a no i że lodówka side-by-side rozdzielna, nic więcej jeśli idzie o kuchnię jeszcze nie postanowione zwłaszcza że ja chcę kolor dąb bielony albo inny jasny, ślubny mówi o ciemniejszym z jasną górą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja na razie koncentruje się na samym układzie, kolory i tak ograniczone, bo z mojej ulubionej palety;), ślubny stwierdził, że mi zaufa, chociaż się boi, bo z moimi pomysłami może byc szokująco;) tylko, że jego łatwo zszokowac, a ja obiecałam, że wezmę pod uwagę jego upodobania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Jak mój ślubny zgodził się na kuchnię biało-pomarańczową nie będzie u Was tak źlePozdrawiam Was dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Kim, mojemu białe krzesła kojarzą się z poczekalnią w przychodni, a ze skojarzeniami się nie wygra, zresztą mnie też dużo rzeczy się kojarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A z inspiracjami jest tak, że na nasze wybory wpływa wszystko, co widzimy, nawet nie zdajemy sobie sprawy skąd się biorą niektóre pomysły. To prawda, podświadomie kodujemy pewne rzeczy nie zdając sobie z tego nawet sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja na razie koncentruje się na samym układzie, kolory i tak ograniczone, bo z mojej ulubionej palety;), ślubny stwierdził, że mi zaufa, chociaż się boi, bo z moimi pomysłami może byc szokująco;) tylko, że jego łatwo zszokowac, a ja obiecałam, że wezmę pod uwagę jego upodobania:) Już się nie moge doczekać tych szokujących pomysłów:) Z kolorami raczej nie poszalejesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No wiesz np. czarne ściany to już dla niektórych szaleństwo;) Ciebie to raczej nic u mnie nie zszokuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pewnie będę się czuła jak u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mam nadzieję, że stanę na wysokości zadania i Cię nie rozczaruję a gdy czytam Twoje fachowe porady to wiem, że nie będzie to łatwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i stasiu 22.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Bardzo mi się podobają białe szafki w kuchni, lakierowane. Nawet takie znalazłam u kogoś w dzienniku. Ale pewnie się nie zdecyduję, bo ponoć żółkną i widać palce poodbijane A mi tak bardzo się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mnie też się podobają białe meble, a żółknięcie to chyba kwestia doboru odpowiedniego lakieru, ślady to chyba na czarnym bardziej widac...Myślenie o wnętrzach pozwala uprzyjemnic każdy etap budowy:) Co tam Monia u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 gdzie Agalind porad udziela? tez chętnie poczytam u mnie z czarnym będzie sypialnia tyle że raczej machniemy tapetę, znajomym malowali gorzką czekoladą i mimo że wydawało się że ściany idealne to farba pod światło wygląda marnie. Mój mąż trochę kręci nosem na biele i szarości, zapytał się czy w życiu tej szarości mi za mało i że trochę by trzeba było ubarwić nasze życie. W sumie wie że beżu i brązu nie lubię więc one nie wchodzą w rachubę ale biel tylko złamaną akceptuje a nie czystą. Jakby co to go wyeksmituję do pokoi dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Aga, doradza dorywczo;) ale zawsze trafnie. Mnie biel zawsze wydaje się złamana, bo to taka fajna jej właściwośc, że odbija inne kolory i bardzo się zmienia w zależności od sąsiedztwa;) Mówisz pumpaluna,że farby o intensywnych barwach słabo wypadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Dziękuję Ardea:oops: "Doradza" to zbyt dużo powiedziane. Czasami coś napiszę, ale bez pytania się nie wyrywam;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mam nadzieję, że stanę na wysokości zadania i Cię nie rozczaruję a gdy czytam Twoje fachowe porady to wiem, że nie będzie to łatwe:) Założę się, że będzie bajecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Biała kuchnia to moje marzenie i mam zamiar je zrealizować. Przy robieniu kuchni w mieszkaniu odradzono mi fronty na wysoki połysk, że niby odciski palców widać. Dałam matowe i szczerze ich nie cierpię. Tu dopiero widać odciski palców i kazde przetarcie ścierką! Poza tym lśniący biały odbija ładnie światło a okna narożne dadzą go sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Moja kuchnia też będzie na połysk wysoki a na podłogach gres z połyskiem:) jestem jednak odludkiem od Waszych szarych koncepcji wnętrz ale proszę nie skreślajcie mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) musimy mieć jasne meble w kuchni ze względu na stosunkowo niewielką przestrzeń i okno od północy ale białych mebli bym się bała ze względu na zamiłowanie do artystycznego nieładu Ardea te dwa ciemne kolory które widziałam wyszły koszmarnie, jeśli skierować na ścianę lampę np taką na wysięgniku jak się czyta, dopóki światło nie pada to aż tak się mocno nie rzuca w oczy. Wiem że farby nie były z mieszalnika ale nie wiem jakich producentów, jak nie zapomnę to dopytam. Nasz wykonawca mówi że jeśli czerń to tapeta bo tu każdy inny ruch wałkiem czy nierówno rozłożony grunt znać a my raz że będziemy malować sami a dwa nie chcemy ścian gładzić więc siłą rzeczy musimy uważać. Kim nie obawiasz się błyszczącego gresu? każdy okruszek czy włos na nich znać. Moja kuzynka ma i przeklina, chodniczek sobie przy blacie roboczym położyła bo mówi że szału dostawała (sporo gotuje, dzieci same kanapki sobie robią etc). Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts