Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prace przy elewacji nieco opóźnione z powodu parapetów, które nie dotarły na czas:(

tja, skąd ja to znam... nasze parapety będą dopiero na wtorek więc panowie będą mieli mały przestój i trochę się to przeciągnie :(

aaa i chciałam donieść że grafitowe kulki tylko gdzieniegdzie są widoczne za to biały styrodur jest kuuuuuurde wszędzie :devil:

Tak a propos barierki to u nas zostanie ona zamontowana na "rzygownikach" po skończeniu elewacji i póki co tych okien nawet nie umyłam. Trochę to dziwne, bo teraz mieszkamy na 4 piętrze i nie raz wisiałam z parapetu a tutaj jakoś nieswojo się czuję bez barierki.

Moje parapety też podobno jutro, razem z gresem.

W elewacji to tylko cokołu w mozaice się obawiam, bo nie jest to dla mnie superowe rozwiązanie, a kolorów też jak na lekarstwo;) Najwyżej, gdy już będę bogata to obłożę go łupkiem i wszystkie ścieżki też, bo się w nim zakochałam, o bazalcie nie wspominając;)

Kominek oczywiście extra, jeśli wiesz, że drewno się nie zapali to rób - bo piękne. Ciekawi mnie jednak jak to działa, że drewno się nie nagrzewa i jest chronione przed iskrami...

Pumpaluna, tynk mozaikowy wybrałam jednolicie szary, jedyny taki w próbniku, odcień jest dość jasny.

A ja myślałam, że europutz to płytki :p , a to chodzi o tynki. Dobrze, że można się jednak z Wami dokształcić :D

Jak Ci zazdroszczę, że jesteś taka poukładana i nie czekasz z zakupami na ostatnią chwilę. Co mi zdarza się bardzo często i później przeważnie zakup na szybko jest niezbyt udany :(

Ardea Ty będziesz miała białą elewację, znasz kogoś kto ma taką jasną silikonową dłużej niż dajmy na to 3lata? Zastanawiam się jak jest z tym brudzeniem-niebrudzeniem. Ciągle się trochę boję tych jasności. Chciałam Wam pokazać kolor mojego tynku jaki mi panowie pacnęli na styro ale nijak nie chce wyjść zgodny z rzeczywistością. Po niedzieli powiedzieli że jeszcze przywiozą o ton ciemniejszy zwłaszcza, że widzą wahanie mojego ślubnego.

Rocia, ja na zaplanowanie wszystkiego miałam całą zimę:)

Pumpaluna, znam (moja przyjaciółka ma śnieżnobiałego Caparola silikonowego 7. rok) mój biały, ale nie taki śnieżny;) Myślisz, że na śmietance, jaśniutkiej szarości, bladożółtym czy obojętnie jakim jasnym nie będzie widać brudu? Ja nie miałam żadnych wątpliwości, że chcę mały biały domek:)