Ardea 15.06.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Mój basalt 18 też niby złamany szarością, ale niedostrzegalnie dla oka;) chodziło o to żeby nie był rażący, ani ciepły, a jednak biały. W poniedziałek mają zacząć kłaść tynk, więc się okaże. I tak w pochmurne dni pewnie będzie szarawy, w słoneczne czysto biały, w zachodzącym słońcu maślany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.06.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 U nas dalej obsuwa z parapetami i ponoć dopiero w środę dojadą także ekipa ma przymusową przerwę. A jutro wchodzą panowie od podbitki i jednak obrobimy jeszcze blachą ten drewniany kawałek belki na dachu (łączącej krokwie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.06.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 U nas projekt podbitki będzie powstawał na gorąco:cool: Podbitkę robicie przed tynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.06.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Tak, idzie przed masą i podbitka i obróbka tarasu. Nie wiem czy tak się robi czy stosuje się inne metody ale jak na razie ekipa się sprawdza więc zaufałam ich wiedzy i umiejętnościom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.06.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 To było zwyczajne pytanie, bez podtekstu, bez próby podważenia kompetencji Twoich fachowców:cool: Pomyślałam, że skoro będziesz miała podbitkę przede mną to może ściągnę z Ciebie jakiś pomysł, bo na podbitkę akurat nie mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 U mnie podbitka kładziona będzie prostopadle do elewacji. Okazało się, że przy tak zakończonych krokwiach położenie jej równolegle wyszłoby kijowo bo krokwi i wykończenia dachu nie ruszysz a zrobienie prostopadłego okapu i dopiero równolegle nie będzie dobrze wyglądało. Także boki idą inaczej niż chciałam, na zasadzie mniejszego zła. Podbitkę kupiliśmy z polecenia znajomego dachowca z firmy BORYSZEW, a ten nasz wykonawca mówił że albo gamrat albo boryszew a bryzę czy jakoś tak lepiej odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.06.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 No właśnie to mnie męczy czy prostopadle czy równolegle, chciałbym jeszcze nie zakrywać do końca krokwi i ciągle nie wiem jak to wyjdzie, a dachów dwuspadowych z podbitką mało widziałam (większość idzie w nadbitkę)... Pokaż, gdy Ci zrobią to moi zrobią na wzór;) A podbitkę mamy już kupioną. Boryszew - nie znam, o gamrat i o bryzie też słyszałam raczej dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.06.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Panowie sztuk 6 weszli przed 7rano, śmigają jak mróweczki, mam nadzieję że pogoda nie stanie na przeszkodzie i dzisiaj skończą. Dopytałam o te rynny, przy naszym dużym tarasie musi pójść normalna rynna (powiedzieli że 125tka) bo jak przyjdzie ulewa czy śnieg to z takiej powierzchni może nam zalać elewację i z czasem zacząć zaciekać np do garażu. Wiem też, że idzie trzykrotna obróbka blacharska a pod nią dadzą jakiś środek izolujący, żeby zaciekało. edit: myślałam że już dzisiaj Ci pokażę rezultat ale zamówiłam za mało blachy i dopiero w poniedziałek grafitowa dojedzie. Edytowane 16 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.06.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Moja elewacja jest bardzo jasna - bladozólty przyciąga niestety muchy - uwielbiaja się wygrzewać na nim w słoncu Pocieszajace jest jedynie to, że gdy zachlapały ją padające deszcze, które zacinały na górę czarnoziemu, to po wyschnięciu zmiotłam czarne kropki zabrudzen po prostu zmiotka. Do silikonu utudnione jest przyleganie wszelkich czastek - nawet tasmy malarskie itp. nie chcą się trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.06.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Co to jest ta potrójna obróbka blacharska? Ewanz, podobno muchy nie lecą do niebieskiego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.06.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 no to dobry news, szkoda tylko, że tak późno! Nic to - przemaluje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.06.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 no to dobry news, szkoda tylko, że tak późno! Nic to - przemaluje się Malowano tak kiedyś ubojnie i zakłady masarskie, podobno też gospodarz, który miał córkę na wydaniu robił domek na niebiesko. Nie spieszcie się, zawsze zdążycie przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.06.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Co to jest ta potrójna obróbka blacharska? wiesz co, facet to nam tłumaczył ale nie ma opcji żebym to powtórzyła w każdym bądź razie to jakaś metoda obrobienia, wiem że idzie deska na to blacha i coś tam jeszcze. Może te rynny i nie będą cud miód i malina wyglądać ale stawiam na praktyczność. Elewacja za dużo kasy kosztuje, żeby potem mieć zacieki czy nie daj pani grzyb w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A to chodzi o te pasy nad- i podrynnowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.06.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Poukładałam sobie dziś płytki;) efekt powinien być zgodny z oczekiwanym. Płytek przyszło za mało o 1 paczkę i do zapakowania też miałabym zastrzeżenia, na szczęście nic się nie potłukło a to najważniejsze. Dziś zapadłą decyzja, że filar będzie w kolorze murków i cokołu, czyli jasnoszary. Nie jest to mój ulubiony element architektoniczny i nie muszę go eksponować, ale konsekwencja ponad wszystko;) i przód musi pasować do tyłu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Gratuluję płytek i już czekam na zdjecia łazienek:) ale konsekwencja ponad wszystko i przód musi pasować do tyłu W to nie wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.06.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Taranto będzie w jednej łazience i w kuchni i w wiatrołapie. A z tymi murkami to nie wiecie o co chodzi, bo ich nie pokazywałam, pokażę wkrótce, ale i tak efekt będzie dopiero z deskami tarasowymi i roślinnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Taranto będzie w jednej łazience i w kuchni i w wiatrołapie. A w wc będzie Pilch:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.06.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) Ardea a powiedz ile płacicie za m2 ułożenia podbitki? ps. dostałaś wiadomość? Edytowane 17 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pumpaluna, dzięki za pw, cena ciągle się negocjuje;) A jaka jest dobra cena za położenie podbitki? Aga, pisałam już Lukarnie, że wyszło mi 6 okładzin ściennych (Taranto, Scope, Vento nero, Vulcano, cegła, płytka - cegiełka) A Pilch będzie na ścianie, bo na podłodze Porcelanite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts