pumpaluna 17.06.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 nie wiem jaka jest dobra, ceny z ogłoszeń dochodziły nawet do 50zł/mb ale najczęściej przewijało się 35zł/mb. Trzeba tylko uważać i dopytywać czy liczą od metra kwadratowego czy bieżącego. My wstępnie umawialiśmy się na 30zł ale ostatecznie zapłaciliśmy 25zł/mb ale ekipa wchodziła na rusztowania ludzi od elewacji, bez tego liczą drożej. W sumie materiał i robocizna kosztowały nas 4tys z małym haczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Dzięki, za info. U nas robi wszystko jedna ekipa, ale z podbitką mocno kombinujemy, wiec nie wiem ile w końcu wyliczą, w ekipie mamy dekarza, wiec jakby coś to obrobi i nie trzeba będzie ściągać naszego dachowca. Materiał kupowaliśmy indywidualnie, ale ceny nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Tzn u nas ta cena za podbitkę i obróbkę tarasu. My materiał też kupowaliśmy sami bo dachowe pieprzoty mamy taniej niż przez ekipę kupić, oprócz podbitki braliśmy też blachę, dechy i listwy kontrłaty bodajże. No i wszystko do obróbki tarasu blachy, haki plus jakieś 14m rynny Co znaczy że kombinujesz z podbitką? U nas klasycznie położone, nawet światełek nie zrobiliśmy co pana mocno zdziwiło ps. i co, wg ciebie szary czy brudny biały? Edytowane 17 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Mamy bardziej wysunięty dach niż Ty i chcieliśmy kłaść podbitkę nad krokwiami (nie wiem czy dobrze to tłumaczę), ale na tym etapie to nie możliwe, bo nie są zeszlifowane, więc coś tam mąż wymyślił innego, ale nie umiem wyjaśnić. Światełek w podbitce (czyt. promu kosmicznego) też nie robimy;) zresztą to chyba popularniejsze w czterospadówkach. Kolor ten z pierwszej fotki+++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ekhm tyle że na wszystkich fotach jest ten sam kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Tak jest z bielą, w zależności od oświetlenia i od otoczenia wygląda inaczej. Mnie chodzi o to, że na pierwszej fotce najlepiej wygląda, jaki by to nie był kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 W celu sprawdzenia, jak moje płytki zagrają obok siebie w obecnym oświetleniu, porozrywałam paczki i poukładałam płytki obok siebie:D też robiłyście takie cuda? A łupek Vento nero, nero jest dopiero po impregnacji, wcześniej jest szaro - grafitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nawet mi do głowy nie przyszło układanie płytek i porównywanie ale to już wiemy że niektórzy z tymi kątami padania światła mają fisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 No pewnie że otworzyliśmy i układaliśmy szczególnie te do łazienki i kuchni:) Cieszy to jak nie wiem:) Ardea zrób zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Zabawa była niezła:) bo amatorskie projektowanie, dla samego siebie jest zabawą i to rewelacyjną. Nawet (ze względu na oświetlenie) zaplanowałam płytki w łazience na ścianie będzie łączenie matu i półpoleru - pod słońce jest efekcik:cool: w ogóle rola światła w Bławku będzie nie do przecenienia, bo zwyklaczek nieco ożyje w świetle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ardea ja na początku przed zakupem płytek rysowałam na papierze milimetrowym różne wersje podłóg i kaftanika w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 extra wyrysowałaś Ja na zaplanowanie ściany musiałam poczekać aż będą płytki, żeby zobaczyć jak to światełko mi wydobędzie blaski i maty. Nadal nie wiem jak będą ułożone płytki w wc - na ściance m. in. z przyciskiem. To najmniejsze pomieszczenie było dla mnie największym wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Przestrzenie chyba się łatwiej projektuje, a z małymi trzeba kombinować...A jak planujesz ułożyć te płytki? Na każdej ścianie? Jakiś wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Te mat - półpoler? Tylko w narożniku, którym będzie wc i do 120cm wysokości - ułożenie na dziko z zaakcentowaniem miejsc, gdzie będzie odbijało się światło. Nie mam żadnych decorów, nie przewiduję żadnych kolorów, więc bawię się fakturami i światłem. Joannk, Waszych płytek bym nie ogarnęła na pewno, zrobiłaś kawał dobrej roboty - wg mnie to mistrzostwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ardea - jakie mistrzostwo przecież my mamy głownie 2 kolory - czarny i biały:) Żadna filozofia:) To do Wc jakie dajesz płytki z tych wymienionych (muszę jakoś je wyszukać aby sobie wyobrazić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Namieszałam chyba;) Te matowe i półpoler to Taranto i będą w łazience, na dwóch ściankach tworzących narożnik z miską wc i na obudowie wanny, w kabinie wielkoformatowy półpoler, taki jak na podłodze. Nad wanną i przy umywalce Scope V&B. Wc - to malutkie na dole: 3 ściany do 120 cm w Jasnoszarym Vulcano Pilcha, podłoga Porcelanite i wyżej nad miską wc te bielone dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Już szukam, a Porcelanite to jaka seria? I tu będą dechy w wc - super:) A na dechach będzie lustro czy nad dechami? My też mamy płytki do wysokości 120 cm w dolnej łazience. A pilch to 30*60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Porcelanite dos 3007 Dechy będą nad miską wc od 120 pod sufit, lustra po bokach na dwóch ścianach. Na jakiej wysokości zaczyna sie u Was lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 My mamy mieć lustro wiszące, więc jak nam wyjdzie tak będzie. Wysocy nie jesteśmy, a lustro na początku będzie małe. Piszę na początku, bo powiesimy lustro, które mieliśmy w mieszkaniu i jeśli się wpasuje (nie będzie za małe) to zostawiamy, a jak nie to wiadomo coś się poszuka. Jeszcze musisz mi powiedzieć Porceanite dos 3007 i mam do wyboru cenzina, gris i roble - który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pilch w rozmiarze 25x45 nie wiem dlaczego nie ma go na ich stronie. Porcelanite w kolorze bielonych dech, czyli gris:) Lustra chcę wkleić na wysokości tych 120 cm, mam nadzieje, że nie będzie za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts