Joannk 17.06.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Ardea płytki są naprawdę super dobrane, a ja już widzę Twoje WC, które będzie z pewnością inspiracją dla nie jednych forumowiczów. I wcale tu nie kadzę... Ściana do 120 cm płytki Pilch seria Vulcano25*45 http://www.pilch.pl/pub/admin/uploads/nowosci/vulcano/sci_vulcano_szary.jpg Podłoga Porcelanite seria dos 3007 GRIS http://topinterior.pl/product/image/21335/C-fakepath-3007-Gris-25x100-8.jpg I do tego BIELONE DECHY nad umywalką - ja jestem pod wrażeniem!!!! Edytowane 17 Czerwca 2012 przez Joannk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A ściany w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Cieszę się, ze komuś się podobają, ściany w jaśniutkiej szarości, takiej mocno rozbielonej. Vulcano w realu wygląda jak biel pokryta warstewką kurzu, którą ktoś próbował zdmuchnąć i gdyby były rektyfikowane to byłyby idealne. Bardzo dziękuję Asiu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Teraz rozpracowuję łazienkę.Paradyż Taranto pewnie seria GRYS (Jasny szary), a jakie wymiary?V&B Scope pewnie seria BE01 (jasny szary) a wymiary? i jeszcze dla mojej wyobraźni poproszę kolor ściany:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Wszystko tak jak piszesz:) Wymiary ( w zaokrągleniu o 2mm) kabina i podłoga Taranto półpoler 45x90, ścianka narożna zw miską wc do 120cm wysokości 15x60 kombinacja matu i półpoleru to samo na obudowie wanny. Scope jasnoszare 3 płyty 60x60 nad wanną i 3 płyty (taki sam rozmiar) między umywalką a lustrem. Ściany średni szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Te matowe i półpoler to Taranto i będą w łazience, na dwóch ściankach tworzących narożnik z miską wc i na obudowie wanny, w kabinie wielkoformatowy półpoler, taki jak na podłodze. Nad wanną i przy umywalce Scope V&B. Łazienka: Kabina i podłoga Paradyż seria Taranto GRYS (półpoler) (45*90) http://www.paradyz.com/seo/upload/21520s.jpg ścianka narożna zw miską wc do 120cm wysokości i wanna kombinacja matu i półpoleru (15*60) http://www.paradyz.com/GetFile/21517 A Villeroy & Boch seria Scope GREY (BE01)- 3 płyty 60x60 nad wanną i 3 płyty (taki sam rozmiar) między umywalką a lustrem http://image.ceneo.pl/data/products/8290626/i-villeroy-boch-scope-grey-60x60.jpg to jest wizualizacja z tą serią, bo na stronie V&B jest tyci zdjęcie http://www.ukbathrooms.com/images/800/800/10551.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ardea będzie miodzio - Ty wiesz że ja chciałam mieć górną łazienkę w szarościach:) I szarości mi się podobają (chociaż ściana u mnie w kuchni będzie:)). Naprawdę dojść do takiego ułożenia, bo płytek jest przecież nie mało ( 3 - wielkości) - to dla mnie mistrzostwo! Oj już chcę to zobaczyć - kiedy zaczynacie kłaść płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nie żałuj szarości, bo masz cudo łazienkę, ta seria Paradyża jest naprawdę świetna i fakturę też ma ciekawą, bardzo mi się podoba. Niestety nie mieli pasującej mi kolorystyki - rozbielone szarości, bo też bym wzięła. Płytki zaczynam w drugiej połowie lipca, bo teraz jeszcze k - g. Kiedy robi sie gładzie, przed płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Płytki nie kładzie się na gładzie, jeśli o to chodzi (my tak mamy), a jeśli nie o to a o pozostałe ściany to lepiej przed płytkami wygładzić (po co brudzić płytki no i jest trudniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A my sobie chwalimy Paradyża - bo to wszystkie płytki w górnej u nas łazience:) Fakt, Noce by my way z uwagi że były najdłuższe nie były idealnie proste, ale Pan Płytkarz bardzo dobrze sobie poradził i nie widać tego. Tak to jest gdy płytki są długie - może wyskoczyć taki efekt my go nazywaliśmy bananem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Paradyż jest w porządku. ta moja seria mało popularna, ale jakoś udało mi się ją wyhaczyć. Z gładziami chodziło mi o kolejność prac. Szykują się u nas późniejsze obróbki, więc dlatego zdecydowaliśmy się zrobić wszędzie gładzie. Już nie mogę się doczekać Waszej kuchni, kominka, gabinetu i pokoju Maleństwa:) Na kiedy planujecie montaż kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Faktycznie jak ja szukałam szarości to generalnie ominęłam Paradyża, chyba nie widziałam ich w salonach łazienkowych. Zawsze Nową Galę wypatrywałam (prześladowała mnie:)) Hmm, co do Kuchni to jakoś nie możemy się zdecydować. Jesteśmy umówieni ze stolarzem na kolejną rozmowę, wówczas przywiezie nam szafkę do dolnej łazienki (zależało mi na froncie - bo taki chcę w kuchni a on nie miał), zobaczymy co wyjdzie z negocjacji. A jak nie to Ikea, a zaletą Ikei jest to że kupujemy i zaraz składamy:). Jakbyśmy składali kuchnię u stolarza to pewnie we wrześniu by była. A do końca lipca kominek i pozostałe kaloryfery muszą być oraz piec. Sprawdzamy całą instalację czy nie będą np. ciekły kaloryfery. Jak będzie wszystko ok, w sierpniu podłogi i schody. A Wy jak z planami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nadal planujemy przeprowadzkę przed Bożym Narodzeniem:) Schody, kuchnia - mamy podpisane umowy na IX/X. Wszystkie ekipy dograne poza brukarzami i kanapy nie wybrałam do salonu, malować chcemy sami, ale zobaczymy czy to wypali, reszta opanowana. Wszystko zależy od ekip, jak będą się wywiązywały z terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 My jak się przeprowadzimy to dopiero mam zamiar rozglądać się za meblami. Parę rzeczy mamy, a resztę z czasem się dokupi. Ja nie wiem czy my damy radę z jakąś kostką przed domem w tym roku, może się uda, coś tam oglądamy, zastanawiamy się zobaczymy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Ardea a pozostałe meble masz już wybrane? Ja dostałam trochę zwrotu za panele więc mąż nalega żeby kupić kawałek dywanu na podłogę chociaż nie do końca mnie to przekonuje bo dywanów nie znoszę. Za firanami i zasłonami też nie przepadam a jedyne zasłony które by mi 'podeszły' są koszmarnie drogie (salon z karniszami coś ok 2,5tys by kosztował wrrr) My kostkę zaczynamy jak tylko elewację zrobią. Obgadaliśmy już szczegóły i niestety wyjdzie jeszcze więcej tych metrów niż liczyliśmy bo całość między domem a sąsiadem jednak z kostki trzeba zrobić. Niestety jak byśmy dali te 60cm to nie będzie podejścia jak trawy kosić a nie wiadomo czy w mega zacienieniu w ogóle ta trawka by nam rosnąć chciała Edytowane 17 Czerwca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Właśnie mi przypomniałaś, że nie mamy zamówionych żaluzji drewnianych, ale to nie wiem czy przed przeprowadzką damy radę, no i parapety wewnętrzne zostały do kupienia. Meble w większości będą na zamówienie (szafy, szafka tv, stół i stolik, łóżko i komoda też) mebelki dla dziecka i do gabinetu Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 nam już brakuje tylko stołu do salonu ale ten już kupiony i czekamy żeby z allegro doszedłteraz kombinujemy z jakimś tanim stolarzem który by nam drewutnię ze schowkiem na grilla zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.06.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Super płytki, czekam na efekty, na pewno będą powalające. Jak wybieraliśmy płytki do naszej łazienki w sklepie dwa razy się pytali "to kolor szary", a ja uparcie twierdziłam "nie, ma być beż, brąz". Szary to jednak ładny kolor, ale to widzę dopiero na FM Chociaż nasze też nie są najgorsze (no może na podłogę wybrałabym teraz inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Mój maż ma plany na przyszły rok zrobić drewutnię, dwa tarasy i domek na drzewie - sporo zadań, zobaczymy jak sobie poradzi:) Grilla wymuruje nam zdun, domek też chce kupić babcia, więc ostatecznie powinien dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Rocia, szary podobał mi się zawsze, a teraz przeżywa jakiś niewytłumaczalny renesans;) Mnie został jeszcze jeden pokoik do urządzenia w przyszłości i jakoś ciągnie mnie w szaro - beże, kawowo - piaskowe:) Pumpaluna, masz fotkę stołu? Nam wszystkie meble zrobi pan od kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts