Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Ardea płytki są naprawdę super dobrane, a ja już widzę Twoje WC, które będzie z pewnością inspiracją dla nie jednych forumowiczów. I wcale tu nie kadzę...

Ściana do 120 cm

płytki Pilch seria Vulcano

25*45

http://www.pilch.pl/pub/admin/uploads/nowosci/vulcano/sci_vulcano_szary.jpg

Podłoga

Porcelanite seria dos 3007 GRIS

http://topinterior.pl/product/image/21335/C-fakepath-3007-Gris-25x100-8.jpg

I do tego BIELONE DECHY nad umywalką - ja jestem pod wrażeniem!!!!

Edytowane przez Joannk

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko tak jak piszesz:) Wymiary ( w zaokrągleniu o 2mm) kabina i podłoga Taranto półpoler 45x90, ścianka narożna zw miską wc do 120cm wysokości 15x60 kombinacja matu i półpoleru to samo na obudowie wanny.

Scope jasnoszare 3 płyty 60x60 nad wanną i 3 płyty (taki sam rozmiar) między umywalką a lustrem. Ściany średni szary.

Te matowe i półpoler to Taranto i będą w łazience, na dwóch ściankach tworzących narożnik z miską wc i na obudowie wanny, w kabinie wielkoformatowy półpoler, taki jak na podłodze. Nad wanną i przy umywalce Scope V&B.

Łazienka:

Kabina i podłoga Paradyż seria Taranto GRYS (półpoler) (45*90)

http://www.paradyz.com/seo/upload/21520s.jpg

ścianka narożna zw miską wc do 120cm wysokości i wanna kombinacja matu i półpoleru (15*60)

http://www.paradyz.com/GetFile/21517

A Villeroy & Boch seria Scope GREY (BE01)- 3 płyty 60x60 nad wanną i 3 płyty (taki sam rozmiar) między umywalką a lustrem

http://image.ceneo.pl/data/products/8290626/i-villeroy-boch-scope-grey-60x60.jpg

to jest wizualizacja z tą serią, bo na stronie V&B jest tyci zdjęcie

http://www.ukbathrooms.com/images/800/800/10551.jpg

Ardea będzie miodzio - Ty wiesz że ja chciałam mieć górną łazienkę w szarościach:) I szarości mi się podobają (chociaż ściana u mnie w kuchni będzie:)).

Naprawdę dojść do takiego ułożenia, bo płytek jest przecież nie mało ( 3 - wielkości) - to dla mnie mistrzostwo! Oj już chcę to zobaczyć - kiedy zaczynacie kłaść płytki?:)

Nie żałuj szarości, bo masz cudo łazienkę, ta seria Paradyża jest naprawdę świetna i fakturę też ma ciekawą, bardzo mi się podoba. Niestety nie mieli pasującej mi kolorystyki - rozbielone szarości, bo też bym wzięła.

Płytki zaczynam w drugiej połowie lipca, bo teraz jeszcze k - g.

Kiedy robi sie gładzie, przed płytkami?

A my sobie chwalimy Paradyża - bo to wszystkie płytki w górnej u nas łazience:) Fakt, Noce by my way z uwagi że były najdłuższe nie były idealnie proste, ale Pan Płytkarz bardzo dobrze sobie poradził i nie widać tego. Tak to jest gdy płytki są długie - może wyskoczyć taki efekt my go nazywaliśmy bananem:)

Paradyż jest w porządku. ta moja seria mało popularna, ale jakoś udało mi się ją wyhaczyć.

Z gładziami chodziło mi o kolejność prac. Szykują się u nas późniejsze obróbki, więc dlatego zdecydowaliśmy się zrobić wszędzie gładzie.

Już nie mogę się doczekać Waszej kuchni, kominka, gabinetu i pokoju Maleństwa:) Na kiedy planujecie montaż kuchni?

Faktycznie jak ja szukałam szarości to generalnie ominęłam Paradyża, chyba nie widziałam ich w salonach łazienkowych. Zawsze Nową Galę wypatrywałam (prześladowała mnie:))

Hmm, co do Kuchni to jakoś nie możemy się zdecydować. Jesteśmy umówieni ze stolarzem na kolejną rozmowę, wówczas przywiezie nam szafkę do dolnej łazienki (zależało mi na froncie - bo taki chcę w kuchni a on nie miał), zobaczymy co wyjdzie z negocjacji. A jak nie to Ikea, a zaletą Ikei jest to że kupujemy i zaraz składamy:). Jakbyśmy składali kuchnię u stolarza to pewnie we wrześniu by była. A do końca lipca kominek i pozostałe kaloryfery muszą być oraz piec. Sprawdzamy całą instalację czy nie będą np. ciekły kaloryfery. Jak będzie wszystko ok, w sierpniu podłogi i schody. A Wy jak z planami?

Nadal planujemy przeprowadzkę przed Bożym Narodzeniem:) Schody, kuchnia - mamy podpisane umowy na IX/X. Wszystkie ekipy dograne poza brukarzami i kanapy nie wybrałam do salonu, malować chcemy sami, ale zobaczymy czy to wypali, reszta opanowana. Wszystko zależy od ekip, jak będą się wywiązywały z terminów.

Ardea a pozostałe meble masz już wybrane?

Ja dostałam trochę zwrotu za panele więc mąż nalega żeby kupić kawałek dywanu na podłogę chociaż nie do końca mnie to przekonuje bo dywanów nie znoszę. Za firanami i zasłonami też nie przepadam a jedyne zasłony które by mi 'podeszły' są koszmarnie drogie (salon z karniszami coś ok 2,5tys by kosztował wrrr)

My kostkę zaczynamy jak tylko elewację zrobią. Obgadaliśmy już szczegóły i niestety wyjdzie jeszcze więcej tych metrów niż liczyliśmy bo całość między domem a sąsiadem jednak z kostki trzeba zrobić. Niestety jak byśmy dali te 60cm to nie będzie podejścia jak trawy kosić a nie wiadomo czy w mega zacienieniu w ogóle ta trawka by nam rosnąć chciała

Edytowane przez pumpaluna

Właśnie mi przypomniałaś, że nie mamy zamówionych żaluzji drewnianych, ale to nie wiem czy przed przeprowadzką damy radę, no i parapety wewnętrzne zostały do kupienia.

Meble w większości będą na zamówienie (szafy, szafka tv, stół i stolik, łóżko i komoda też) mebelki dla dziecka i do gabinetu Ikea.

Super płytki, czekam na efekty, na pewno będą powalające.

Jak wybieraliśmy płytki do naszej łazienki w sklepie dwa razy się pytali "to kolor szary", a ja uparcie twierdziłam "nie, ma być beż, brąz". Szary to jednak ładny kolor, ale to widzę dopiero na FM :( Chociaż nasze też nie są najgorsze (no może na podłogę wybrałabym teraz inne) ;)

Rocia, szary podobał mi się zawsze, a teraz przeżywa jakiś niewytłumaczalny renesans;) Mnie został jeszcze jeden pokoik do urządzenia w przyszłości i jakoś ciągnie mnie w szaro - beże, kawowo - piaskowe:)

Pumpaluna, masz fotkę stołu? Nam wszystkie meble zrobi pan od kuchni.