pumpaluna 17.06.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 ja chcę coś w tym stylu, żeby zabudować warsztat wujka który stoi na granicy naszej działki, rozglądamy się już za drewnem ale ceny są tak różne że ciągle szukam. Nie wiem jak u was ale u nas za "poporcjowaną" brzozę jest od 120 do 170zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Coś takiego byłoby idealne, chociaż u nas na razie zostanie jeszcze blaszak (zakryty sosną i dwiema pergolami). Cena z allegro mało zachęcająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pumpaluna, masz fotkę stołu? Nam wszystkie meble zrobi pan od kuchni. wiesz co, stół do salonu faktycznie mogłam mieć za grosze od naszego stolarza ale on tylko stół by zrobił a krzeseł już nie a mi zależało na komplecie bo potem bym nic gotowego nie dobrała. Mój mąż nie zgodził się na krzesła obijane po całości i chciał takie bardziej tradycyjne jedynie z tapicerowanym siedziskiem (szarość taka jak na kanapie) nasz stół będzie taki: http://www.sandow.pl/image.php/zdjecie.jpg?width=320&height=300&image=/1636146747.jpg a co do drewutni to mogę na nią przeznaczyć max 1,5tys z materiałem i robocizną; mam nadzieję że kogoś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Drewutnia bardzo świetna i jeszcze ma pomieszczenie-schowek. Ardea - macie dwa tarasy? Mąż da radę, najtrudniej zawsze rozpocząć. My też musimy pomyśleć o drewutni, Marcin kiedyś zbudował już jedną, więc druga powinna być łatwiejsza. A jeszcze dla mnie ważna rzecz - kompostownik - obowiązkowo u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Krzesła też takie? Fajne. Jaki kolor tapicerki? Moje krzesła będą lekko konferencyjne na metalowych stelażach, ale też tapicerka na zamówienie, bo mieli tylko ekoskórę, a ja chciałam naturalną. Już są do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Mamy mieć dwa tarasy;) Jeden przy domu 21m, drugi 15m taki do którego prowadzi kładka, pomost, będzie wśród brzóz z innej strony świata. Jeden będzie grillowo - obiadowy ze stołem, drugi kawowy z kanapami. Ten przy domu będzie miał zadaszenie inspirowane pomysłem Tatarak, a drugi na razie wielki parasol z czasem może dach z trzciny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Mi przy tych cenach fajnych okładzin odechciało się w ogóle tarasów. W sumie gdybym wiedziała jaki będzie koszt czegoś fajnego to byśmy się na wylewany nie zdecydowali tylko zrobili z kostki tej co do okoła domu idzie... Taniej, praktyczniej no i najważniejsze bez takich dylematów tak było. Zaraz się "pochwalę" płytkami na górny taras, dolny ciągle 'przemyśliwujemy' i ciągle wahamy się nad podestem kompozytowym bo cenowo wyszłoby jak płytki z robocizną a chyba bym wolała na dole mieć coś innego niż na górze a cena nas już ogranicza http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/small/33023.jpg i przykładowa aranżacjahttp://www.tanieplytki.pl/CategoryImages/mnavara%20aranzacje.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Łałłłłłłłłłłłłłłłłłł Będzie bajkowo.... Nasz taras wyjdzie ponad 22 m2 - dla mnie idealnie na różne imprezy - grillowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Krzesła też takie? Fajne. Jaki kolor tapicerki? Krzesła identyczne jak te na zdjęciu także klasyka, a tapicerka 3008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Te kamyczki są super. Moje tarasy będą drewniane, a na balkonach gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pumpaluna - płytki bardzo ciekawe, fajny efekt na tej wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A ten drewniany taras będziecie układali na legarach? Jak sprawdzałam deskę ryflowaną to okazało się że u nas nie wlezie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Na legarach, będziemy układali ryflowany modrzew. Mąż już się dokształcił w tej dziedzinie, ma parę autorskich pomysłów i jest zdecydowany robić to samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A dlaczego deska ryflowana nie wejdzie. Zresztą ryflowanie to tylko wyżłobienia, żeby się nie ślizgać po dechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 i żeby woda lepiej spływała (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 To też prawda, akurat wczoraj oglądałam w necie te tarasy z drewna, dokształcając się co do rodzajów stosowanego drewna i cen:) Marcinowi się taki marzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nie chodzi że nie wejdzie ryflowana, źle się wyraziłam - deska i legary są za wysokie do tego co u nas zostało po wylewce Płytki na taras to kompromis między wyglądem a ceną na którą nas stać. Zwłaszcza że położenie tych płytek będzie kosztowało 3x tyle co towar :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 17.06.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) No tak jak już macie wylewkę za wysoko to po sprawie. Położenie płytek zewnętrznych jest takie drogie? Nawet się nie orientowałam w tym temacie. Droższe niż położenie wewnątrz domu? Edytowane 17 Czerwca 2012 przez Joannk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Tak, na tarasie wychodzi drożej niż w domu bo tam musi odpowiednia izolacja, dylatacja i coś tam jeszcze iść i w związku z tym wychodzi 50zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2012 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pumpaluna, jeszcze chciałam zapytać jaki duży będzie Twój stół, bo ja chcę nierozkładany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts