Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea napisał:
Pumpaluna, masz fotkę stołu? Nam wszystkie meble zrobi pan od kuchni.

wiesz co, stół do salonu faktycznie mogłam mieć za grosze od naszego stolarza ale on tylko stół by zrobił a krzeseł już nie a mi zależało na komplecie bo potem bym nic gotowego nie dobrała. Mój mąż nie zgodził się na krzesła obijane po całości i chciał takie bardziej tradycyjne jedynie z tapicerowanym siedziskiem (szarość taka jak na kanapie)

nasz stół będzie taki:

http://www.sandow.pl/image.php/zdjecie.jpg?width=320&height=300&image=/1636146747.jpg

a co do drewutni to mogę na nią przeznaczyć max 1,5tys z materiałem i robocizną; mam nadzieję że kogoś znajdę ;)

Drewutnia bardzo świetna i jeszcze ma pomieszczenie-schowek.

Ardea - macie dwa tarasy? Mąż da radę, najtrudniej zawsze rozpocząć. My też musimy pomyśleć o drewutni, Marcin kiedyś zbudował już jedną, więc druga powinna być łatwiejsza. A jeszcze dla mnie ważna rzecz - kompostownik - obowiązkowo u nas.

Mamy mieć dwa tarasy;) Jeden przy domu 21m, drugi 15m taki do którego prowadzi kładka, pomost, będzie wśród brzóz z innej strony świata. Jeden będzie grillowo - obiadowy ze stołem, drugi kawowy z kanapami.

Ten przy domu będzie miał zadaszenie inspirowane pomysłem Tatarak, a drugi na razie wielki parasol z czasem może dach z trzciny:)

Mi przy tych cenach fajnych okładzin odechciało się w ogóle tarasów. W sumie gdybym wiedziała jaki będzie koszt czegoś fajnego to byśmy się na wylewany nie zdecydowali tylko zrobili z kostki tej co do okoła domu idzie... Taniej, praktyczniej no i najważniejsze bez takich dylematów tak było.

Zaraz się "pochwalę" płytkami na górny taras, dolny ciągle 'przemyśliwujemy' i ciągle wahamy się nad podestem kompozytowym bo cenowo wyszłoby jak płytki z robocizną a chyba bym wolała na dole mieć coś innego niż na górze a cena nas już ogranicza

http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/small/33023.jpg

i przykładowa aranżacja

http://www.tanieplytki.pl/CategoryImages/mnavara%20aranzacje.jpg