Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna, masz fotkę stołu? Nam wszystkie meble zrobi pan od kuchni.

wiesz co, stół do salonu faktycznie mogłam mieć za grosze od naszego stolarza ale on tylko stół by zrobił a krzeseł już nie a mi zależało na komplecie bo potem bym nic gotowego nie dobrała. Mój mąż nie zgodził się na krzesła obijane po całości i chciał takie bardziej tradycyjne jedynie z tapicerowanym siedziskiem (szarość taka jak na kanapie)

nasz stół będzie taki:

http://www.sandow.pl/image.php/zdjecie.jpg?width=320&height=300&image=/1636146747.jpg

a co do drewutni to mogę na nią przeznaczyć max 1,5tys z materiałem i robocizną; mam nadzieję że kogoś znajdę ;)

Drewutnia bardzo świetna i jeszcze ma pomieszczenie-schowek.

Ardea - macie dwa tarasy? Mąż da radę, najtrudniej zawsze rozpocząć. My też musimy pomyśleć o drewutni, Marcin kiedyś zbudował już jedną, więc druga powinna być łatwiejsza. A jeszcze dla mnie ważna rzecz - kompostownik - obowiązkowo u nas.

Mamy mieć dwa tarasy;) Jeden przy domu 21m, drugi 15m taki do którego prowadzi kładka, pomost, będzie wśród brzóz z innej strony świata. Jeden będzie grillowo - obiadowy ze stołem, drugi kawowy z kanapami.

Ten przy domu będzie miał zadaszenie inspirowane pomysłem Tatarak, a drugi na razie wielki parasol z czasem może dach z trzciny:)

Mi przy tych cenach fajnych okładzin odechciało się w ogóle tarasów. W sumie gdybym wiedziała jaki będzie koszt czegoś fajnego to byśmy się na wylewany nie zdecydowali tylko zrobili z kostki tej co do okoła domu idzie... Taniej, praktyczniej no i najważniejsze bez takich dylematów tak było.

Zaraz się "pochwalę" płytkami na górny taras, dolny ciągle 'przemyśliwujemy' i ciągle wahamy się nad podestem kompozytowym bo cenowo wyszłoby jak płytki z robocizną a chyba bym wolała na dole mieć coś innego niż na górze a cena nas już ogranicza

http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/small/33023.jpg

i przykładowa aranżacja

http://www.tanieplytki.pl/CategoryImages/mnavara%20aranzacje.jpg