Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ok, poczytałam i tak:

- o podbitce się nie wypowiem, bo nie mam i tematu nie znam:sick:

- płytki w takich zestawieniach będą obłędne, więc tylko na zdjęcia czekam;)

- meble będziemy mieli od stolarza, bo z gotowców nic mi nie pasuje.

- stół 100x200 spokojnie wystarczy na 8 osób. U nas musi być rozkładany, bo najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo dzieciate) mamy 14osób:)

Ad mojego wczorajszego postu odnośnie kosztów obróbki tarasu i podbitki, myślałam że się przewrócę jak usłyszałam cenę w sklepie "dachowym", po mega rabacie wyszło że musimy dopłacić 2,2tys!!! czyli prawie 3x tyle ile się spodziewaliśmy :/ wściekłam się jak diabli i dawaj rozliczać rachunek a tam rynny, kolanka, haki, blacha (ta do obróbki tarasu ale i dachu) no i faktycznie wyszła cudna sumka, odechciało mi się tarasu i każdemu kto ma ograniczoną kasę budowlaną będę takowy szczerze odradzała :/

Ad mojego wczorajszego postu odnośnie kosztów obróbki tarasu i podbitki, myślałam że się przewrócę jak usłyszałam cenę w sklepie "dachowym", po mega rabacie wyszło że musimy dopłacić 2,2tys!!! czyli prawie 3x tyle ile się spodziewaliśmy :/ wściekłam się jak diabli i dawaj rozliczać rachunek a tam rynny, kolanka, haki, blacha (ta do obróbki tarasu ale i dachu) no i faktycznie wyszła cudna sumka, odechciało mi się tarasu i każdemu kto ma ograniczoną kasę budowlaną będę takowy szczerze odradzała :/

Tak też mi się wydawało, że ta przyjemność trochę kosztuje.

Pumpaluna, zauważyłam, ze dałaś upust w "Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście.."

Ja poczytałam wątek o łazienkach i jakoś dziwnym narodem jesteśmy. Podobają mi się badziewiaste okapy, skąpię kasy na klinkierowy cokół, ale przynajmniej snobką nie jestem;)

Najlepiej pamiętam jednak post o tym, ze łupek to nie kamień;)

Joannk ale wasz taras to chyba na ziemi jest więc tam obróbki tego typu nie potrzebne. Nasz dom wizualnie przypomina termini 2 także taras nad garażem i dość duży.

A na ziemi nie macie tarasu? To to jest taki duży balkon? Bo na tym projekcie to tak wygląda. W każdym razie zawsze będzie to związane z dodatkowymi kosztami w tysiącach:(

Ja jakoś szczególnie nie odczułam żeby nas lukarny drogo wyniosły. Jedynie gąsiory i skrajne dachówki - a tego nie widziałam bo płaciłam za całość materiału;)

I dekarz i cieśla powiedzieli cenę za m2 dachu też bez wyszczególnienia dodatkowego kosztu:D

Wiec oficjalnie nie jest źle:D

Jedynie teściunio się naprzeklinał ocieplając je styropianem;)

ps. a radość z normalnego okna - bezcenna:):):)

ps2. no dobra, to się przyznam - teraz żałuję że nie zrobiliśmy sobie dachowego w sypialni... fajnie byłoby leżec sobie z P i patrzeć w gwiazdy... Pumpa widzisz - a Ty sobie na swoim tarasie leżec możesz;)

Koszt lukarn niemal nieodczuwalny, balkonów jeszcze nie wiem, ale raczej też nic szokującego, a na tarasie "przyziemnym" zawsze można położyć niedrogi gres.

Ja żałuję, że nie zrobiłam świetlika tunelowego nad klatką schodową, ciemno nie będzie zbyt, ale podoba mi się takie rozproszone światełko świetlików. Ewanz - zazdroszczę.