agalind 18.06.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ło matko! 2 dni bez FM i znów tyle stron naprodukowałyście No nic, spróbuję to jakoś ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ok, poczytałam i tak:- o podbitce się nie wypowiem, bo nie mam i tematu nie znam:sick:- płytki w takich zestawieniach będą obłędne, więc tylko na zdjęcia czekam;)- meble będziemy mieli od stolarza, bo z gotowców nic mi nie pasuje. - stół 100x200 spokojnie wystarczy na 8 osób. U nas musi być rozkładany, bo najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo dzieciate) mamy 14osób:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 dzwonili ze skladu budowlanego i deklaruja ze w srode ma byc ogrodzenie u nich do odbioru, och jakby dobrze poszlo i transport nasi zalatwia to jeszcze w piatek i sobote by nam te panele i brame pomontowali, juz sie doczekac nie moge, ale powinnam sie bac tez troche bo malowanie mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Grunt, że płot będzie. Pomalować zdążycie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ad mojego wczorajszego postu odnośnie kosztów obróbki tarasu i podbitki, myślałam że się przewrócę jak usłyszałam cenę w sklepie "dachowym", po mega rabacie wyszło że musimy dopłacić 2,2tys!!! czyli prawie 3x tyle ile się spodziewaliśmy :/ wściekłam się jak diabli i dawaj rozliczać rachunek a tam rynny, kolanka, haki, blacha (ta do obróbki tarasu ale i dachu) no i faktycznie wyszła cudna sumka, odechciało mi się tarasu i każdemu kto ma ograniczoną kasę budowlaną będę takowy szczerze odradzała :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ad mojego wczorajszego postu odnośnie kosztów obróbki tarasu i podbitki, myślałam że się przewrócę jak usłyszałam cenę w sklepie "dachowym", po mega rabacie wyszło że musimy dopłacić 2,2tys!!! czyli prawie 3x tyle ile się spodziewaliśmy :/ wściekłam się jak diabli i dawaj rozliczać rachunek a tam rynny, kolanka, haki, blacha (ta do obróbki tarasu ale i dachu) no i faktycznie wyszła cudna sumka, odechciało mi się tarasu i każdemu kto ma ograniczoną kasę budowlaną będę takowy szczerze odradzała :/ Tak też mi się wydawało, że ta przyjemność trochę kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.06.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Pumpaluna, zauważyłam, ze dałaś upust w "Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 musiało mi się "ulać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Pumpaluna, zauważyłam, ze dałaś upust w "Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście.." Ja poczytałam wątek o łazienkach i jakoś dziwnym narodem jesteśmy. Podobają mi się badziewiaste okapy, skąpię kasy na klinkierowy cokół, ale przynajmniej snobką nie jestem;) Najlepiej pamiętam jednak post o tym, ze łupek to nie kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 18.06.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Pumpaluna - o kurczaki tyle kasy dodatkowo... chyba pomyślę o kostce brukowej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Joannk ale wasz taras to chyba na ziemi jest więc tam obróbki tego typu nie potrzebne. Nasz dom wizualnie przypomina termini 2 także taras nad garażem i dość duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.06.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 musiało mi się "ulać" balkony, wykusze i tarasy to generalnie drogie bajery - mam jednak wrażenie, że każdy budujący chce sie o tym przekonać na własnej skórze; ja na przyklad zafundowałam sobie wykusz ( jakbym nie miała na co przeznaczyć pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 balkony, wykusze i tarasy to generalnie drogie bajery - mam jednak wrażenie, że każdy budujący chce sie o tym przekonać na własnej skórze nas architekt uprzedził że wykusz czy lukarna to dodatkowe koszty, ale o tarasie nie wspomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 18.06.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Joannk ale wasz taras to chyba na ziemi jest więc tam obróbki tego typu nie potrzebne. Nasz dom wizualnie przypomina termini 2 także taras nad garażem i dość duży. A na ziemi nie macie tarasu? To to jest taki duży balkon? Bo na tym projekcie to tak wygląda. W każdym razie zawsze będzie to związane z dodatkowymi kosztami w tysiącach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Drugi jest na ziemi tak jak na focie termini, ten dolny już mniejszy bo 4,5x2,5 ale i tak cena sugerowana za drewno była ponad 3tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.06.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 nas architekt uprzedził że wykusz czy lukarna to dodatkowe koszty, ale o tarasie nie wspomniał a to szelma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ja jakoś szczególnie nie odczułam żeby nas lukarny drogo wyniosły. Jedynie gąsiory i skrajne dachówki - a tego nie widziałam bo płaciłam za całość materiału;) I dekarz i cieśla powiedzieli cenę za m2 dachu też bez wyszczególnienia dodatkowego kosztu:D Wiec oficjalnie nie jest źle:D Jedynie teściunio się naprzeklinał ocieplając je styropianem;) ps. a radość z normalnego okna - bezcenna:):) ps2. no dobra, to się przyznam - teraz żałuję że nie zrobiliśmy sobie dachowego w sypialni... fajnie byłoby leżec sobie z P i patrzeć w gwiazdy... Pumpa widzisz - a Ty sobie na swoim tarasie leżec możesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 a to szelma! za karę na parapetówkę go nie zaprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.06.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 za karę na parapetówkę go nie zaprosimy My naszego też nie!! Ale on sobie na to mocno zapracował... A blisko mieszka więc chodzi z psem i zagląda przez płot;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Koszt lukarn niemal nieodczuwalny, balkonów jeszcze nie wiem, ale raczej też nic szokującego, a na tarasie "przyziemnym" zawsze można położyć niedrogi gres. Ja żałuję, że nie zrobiłam świetlika tunelowego nad klatką schodową, ciemno nie będzie zbyt, ale podoba mi się takie rozproszone światełko świetlików. Ewanz - zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts