Ardea 20.06.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Prostopadle, a kombinowałam z czymś innym. Jaki tynk wybrałaś na cokół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Gościu od podbitki mówił że do równoległej to już krokwie muszą być wcześniej przygotowane. W ogóle tak do rzeczy mówił, że w duchu dziękowałam Bogu że na nikogo innego się nie zdecydowaliśmy Na cokół pójdzie tynk nr 118 z TEJ palety, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.06.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nasz szef ekipy nawet rysował, tłumacząc;) Co do tynku to miałam przykaz, że tylko kruszywo naturalne i niebarwione, więc wybór ograniczony, ale kolorek będę miała podobny, tylko szaro - szary. Mam nadzieję, że pokażesz fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.06.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 jak wszystko będzie skończone to się może i pochwalę w zaciszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.06.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Co do tynku to miałam przykaz, że tylko kruszywo naturalne i niebarwione, więc wybór ograniczony, ale kolorek będę miała podobny, tylko szaro - szary. Ardea, jaki to tynk? No i kiedy pokażesz nam Bławiego? Już nie mogę się doczekać Edytowane 20 Czerwca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.06.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Tynk europutz (mielony kwarc z żywicą czy coś takiego) nie pamiętam symbolu, jedyny szaro - szary w palecie. Bławiego nie pokażę, bo taki nieubrany;) Na razie nie ma co oglądać, bo jeszcze nie zaczęli tynkować, zresztą możesz podjechać i sama zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Bławiego nie pokażę, bo taki nieubrany Na razie nie ma co oglądać, bo jeszcze nie zaczęli tynkować, zresztą możesz podjechać i sama zobaczyć Oj, coś czuję, że znów mi szczęka opadnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Oj, coś czuję, że znów mi szczęka opadnie;) będzie bardzo zwyczajnie, mały biały domek, bez zaskoczenia. Przechwaliłam pogodę i dziś pada:( Ciągle na coś czekamy, jak nie na parapety to teraz na podbitkę. Ekipa też mnie irytuje, bo wyraża zdanie na temat domu, kolorystyki, materiałów:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Ja już sie przyzwyczaiłam, ze tylko górna łazienka się podoba, bo dolna "taka szara". No a wogle to beżowych płytek na podłoge nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2012 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 To nasza pierwsza ekipa, która zabiera głos w kwestiach urządzania domu. I zawsze kończą rozmowę zrezygnowani i ze słowami "...no ale nie my tu będziemy mieszkać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 a u nas to tylko rodzina komentarze rzuca ze smutno jest ale np pan od rolet to caly dom z lazienkami ogladal bo twierdzil ze jakby mu ktos powiedzial ze szaro moze byc ladnie to by wysmial a tu zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Jasnoszary nie będzie odbijał od bieli, na cokole to powinien być klinkier, parapet powinien być z klinkieru lub pod kolor okna, a kto zakrywa komin klinkierowy blachą - to już jest niezrozumiałe i po co płacić za aluminium jak pcv jest fajna drewnopodobna:cool: Jeszcze chyba nie słyszeli mojego głosu, bo kompletnie się do nich nie odzywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 W sobotę robimy ognisko sobótkowe i troche ludzi sie zjedzie. Już słyszę te komentarze, ze biały dom to się szybko pobrudzi a szary tynk to już wogle grobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 a to podbitke wzielas aluminiowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2012 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Parapety też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Parapety też. No to rzeczywiście zaszalałaś. Przecież pcv tańsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.06.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 O cenę im akurat nie chodziło, tylko o drewnopodobność powariowaliśmy z tymi RAL -ami:cool: Balustrada i brama zbliżone do dachu a parapety, komin, podbitka - ten sam odcień z tej samej palety - bardzo tego pilnowałam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 O cenę im akurat nie chodziło, tylko o drewnopodobność No to co ja mam powiedziec skoro mam kamienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.06.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Balustrada i brama zbliżone do dachu a parapety, komin, podbitka - ten sam odcień z tej samej palety - bardzo tego pilnowałam Nawet przez sekundę nie wątpiłam, ze będzie wszytsko idealnie dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.06.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 to ja ignorantka nawet nie wiedziałam, że podbitka może być aluminiowa :/ a kolor w końcu jaki bo przy grafitach to chyba drewnopodobność nie wchodzi w rachubę, chyba że się mylę... U nas podbitka i parapety w graficie, identyczne jak blacha na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts