Ardea 22.08.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja mam fronty i mat (dolne) i połysk (góra) - z błyszczących zdecydowanie łatwiej się wszystko ściera. A w nowej kuchni nie planuję bieli. Aga będzie pięknie biały lakier odbijający światło z narożnego okna - rozmarzyłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Moja kuchnia też będzie na połysk wysoki a na podłogach gres z połyskiem:) jestem jednak odludkiem od Waszych szarych koncepcji wnętrz ale proszę nie skreślajcie mnie:) To akurat Ardei wątek, ale myślę, że się ze mną zgodzi;) Nikogo nie będziemy skreślać Każdy ma swoją paletę barw, w której dobrze sie czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 22.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To akurat Ardei wątek, ale myślę, że się ze mną zgodzi;) Nikogo nie będziemy skreślać Każdy ma swoją paletę barw, w której dobrze sie czuje. Dzięki:) ja w sumie nie bardzo jeszcze wiem jak do końca będzie wyglądał mój domek ale postaram się zeby było nam w nim dobrze....ostatnio zakochałam się w pomarańczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 biały lakier odbijający światło z narożnego okna No właśnie o to mi chodzi:) EDIT: Naprawdę jesteś moim alter ego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pumpaluna, nie planuję dużych powierzchni w ciemnych kolorach, ale tapet też nie chcę, więc muszę się dopytac, bo malowac też będziemy sami. Kim, mnie się podobają kolorowe wnętrza, beże też lubię - tylko lepiej się czuje w biało-szaro-czarnych:) Mowy nie ma o skreślaniu, fajnie, że ludzie się różnią i wnętrza też muszą byc różne, przecież nie ma jednego słusznego stylu, gustu, czy mody;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ardea, w jakich kolorach będzie kuchnia? Szarości czy czern? (mało kolorów Ci zostało do wyboru;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 E tam mało, cuda da się zrobic: taupe, greige, szarości gołębie, itp;) Kuchnia trochę szara, trochę czarna, trochę drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.08.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No ok, to było uproszczenie z mojej strony. Sorry:) Ale i tak trafiłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No mówiłam, że masz wyczucie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i stasiu 22.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 My mamy łazienkę pomarańczowo-białą i kolory mi się znudziły po roku. Pokój też pomarańczowy. W domu na pewno nie zrobimy pomarańcza. Płytki do kuchni na podłogę, to byśmy chcieli te wielkie, chyba 50 x50 cm. Ostatnio widziałam w castoramie. Nie pamiętam nazwy ale tak ładnie się świeciły ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 dobrze że się różnimy, przynajmniej nie jest nudno i można różne inspiracje obejrzeć a co do czerni to ja w sypialni chcę całą ścinę od garderoby i tą za łóżkiem czarną a reszta jasne także malowanie byłoby już problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i stasiu 22.08.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Może być ciekawie, jak się doda dodatki. Ja jednak zdecyduję się na jasny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.08.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Też przeszłam fascynację, oranżami, czerwieniami itp. Moja mama uwielbia mocne kolory, więc w domu rodzinnym takie miałam. Teraz pozostała mi słabośc do wrzosów i lawendy, no może jeszcze turkusy:) Moja córeczka od miesięcy jest zdecydowana na niebieski pokój, a jak na czterolatkę to jest stała w uczuciach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.08.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 sypialnia czerń z turkusem bądź czerwienią, łazienka dolna szarość z malinową wstawką, u dzieci lila i niebieski, same dzieciaki wybrały i niech mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.08.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja nasze pierwsze mieszkanie pokolorowałam i to zdrowo:) Wcześniej mieszkałam u mamy, w kawalerce i tam wszystko wydawało mi się bure, małe i ponure... Jak ja pragnęłam kolorów i przestrzeni... Jak zdecydowaliśmy że zamieszkamy z P razem i nastal etap wyboru kolorów to padło na: - duży pokój - 2 ściany słoneczny żółty, 2 ściany soczysta pomarańcza;) - kuchnia - podłoga trawiasta zieleń, taka soczysta, sciany białe z wrzucona gdzieniegdzie zielona płytką, sciany pomalowane na jasno-zielony - łazienka zóto-kremowa z kolorowa listwą dekorującą (na listwie był niemno-niebieski, pomarancz, zielony, tak, że raz na jakiś czas zmieniałam dodatki pod kolor) - pokój córki najspokojniejszy: 2 ściany blado-żółte takie delikatne plus 2 ściany fiołkowe:) Było baaaardzo kolorowo:):) Ale wiecie jak ja kochałam to mieszkanie?? Jak ja się tam dobrze czułam?? Teściowa powtarzała że zaraz mi się znudzi,a my tam mieszkaliśmy 6 lat i cały czas byłam zadowolona... To było moje pierwsze samodzielnie urządzone mieszkanie i miało dla mnie magiczny klimat:) Po zamianie mieszkań teściowa duzy pokój przemalowała na czekoladowo-kremowy, w kuchni sciany machnęła na jasniutki -prawie niewidoczny kremowy, mały pokój też bardzo rozjasniła... niby jest ładnie, bardziej elegancko ale to już nie to:) Ale teraz albo "dorosłam" albo intensywne kolory mi zbrzydły i w domu planuję spokojne tło, ewentualne szaleństwo w dodatkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 23.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Chciałbym już być na Waszym etapie, ale Panowie u mnie robią chyba za dokładnie Ciągle latają ze szlifierką i wszystko robią prościutko, wolniutko. Zero odpadu... Wszystko wykorzystują... W takim tempie to ja chyba do końca roku nie zrobię stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.08.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No przecież jest tak jak lubisz:) Co tam kolor łazienki ważne, żeby Maxy stały równo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.08.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Absolutnie się nie zgadzam z wycięciem kaszubskiego ornamentu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.08.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Wezmę Twoje zdanie pod uwagę, ale nie licz na wiele, bo zapewne z żalem sprzeciw zostanie odrzucony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.08.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Czy byłaby możliwość, żeby teść obejrzał pracę Panów od więźby? Chciałby spojrzeć swoim okiem na ich pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts