Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja kuchnia też będzie na połysk wysoki a na podłogach gres z połyskiem:) jestem jednak odludkiem od Waszych szarych koncepcji wnętrz ale proszę nie skreślajcie mnie:)

To akurat Ardei wątek, ale myślę, że się ze mną zgodzi;) Nikogo nie będziemy skreślać:) Każdy ma swoją paletę barw, w której dobrze sie czuje.

To akurat Ardei wątek, ale myślę, że się ze mną zgodzi;) Nikogo nie będziemy skreślać:) Każdy ma swoją paletę barw, w której dobrze sie czuje.

Dzięki:) ja w sumie nie bardzo jeszcze wiem jak do końca będzie wyglądał mój domek ale postaram się zeby było nam w nim dobrze....ostatnio zakochałam się w pomarańczach

Pumpaluna, nie planuję dużych powierzchni w ciemnych kolorach, ale tapet też nie chcę, więc muszę się dopytac, bo malowac też będziemy sami.

Kim, mnie się podobają kolorowe wnętrza, beże też lubię - tylko lepiej się czuje w biało-szaro-czarnych:) Mowy nie ma o skreślaniu, fajnie, że ludzie się różnią i wnętrza też muszą byc różne, przecież nie ma jednego słusznego stylu, gustu, czy mody;)

My mamy łazienkę pomarańczowo-białą i kolory mi się znudziły po roku. Pokój też pomarańczowy. W domu na pewno nie zrobimy pomarańcza. Płytki do kuchni na podłogę, to byśmy chcieli te wielkie, chyba 50 x50 cm. Ostatnio widziałam w castoramie. Nie pamiętam nazwy ale tak ładnie się świeciły ha ha.

Też przeszłam fascynację, oranżami, czerwieniami itp. Moja mama uwielbia mocne kolory, więc w domu rodzinnym takie miałam. Teraz pozostała mi słabośc do wrzosów i lawendy, no może jeszcze turkusy:) Moja córeczka od miesięcy jest zdecydowana na niebieski pokój, a jak na czterolatkę to jest stała w uczuciach;)

Ja nasze pierwsze mieszkanie pokolorowałam i to zdrowo:) Wcześniej mieszkałam u mamy, w kawalerce i tam wszystko wydawało mi się bure, małe i ponure... Jak ja pragnęłam kolorów i przestrzeni...

Jak zdecydowaliśmy że zamieszkamy z P razem i nastal etap wyboru kolorów to padło na:

- duży pokój - 2 ściany słoneczny żółty, 2 ściany soczysta pomarańcza;)

- kuchnia - podłoga trawiasta zieleń, taka soczysta, sciany białe z wrzucona gdzieniegdzie zielona płytką, sciany pomalowane na jasno-zielony

- łazienka zóto-kremowa z kolorowa listwą dekorującą (na listwie był niemno-niebieski, pomarancz, zielony, tak, że raz na jakiś czas zmieniałam dodatki pod kolor)

- pokój córki najspokojniejszy: 2 ściany blado-żółte takie delikatne plus 2 ściany fiołkowe:)

Było baaaardzo kolorowo:):):)

Ale wiecie jak ja kochałam to mieszkanie??

Jak ja się tam dobrze czułam??

Teściowa powtarzała że zaraz mi się znudzi,a my tam mieszkaliśmy 6 lat i cały czas byłam zadowolona...

To było moje pierwsze samodzielnie urządzone mieszkanie i miało dla mnie magiczny klimat:)

Po zamianie mieszkań teściowa duzy pokój przemalowała na czekoladowo-kremowy, w kuchni sciany machnęła na jasniutki -prawie niewidoczny kremowy, mały pokój też bardzo rozjasniła... niby jest ładnie, bardziej elegancko ale to już nie to:)

Ale teraz albo "dorosłam" albo intensywne kolory mi zbrzydły i w domu planuję spokojne tło, ewentualne szaleństwo w dodatkach...