Ardea 22.06.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Na blat kuchenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tak sobie dziś patrzyłam na blok naprzeciwko - jest pomalowany w pasy - 1 szaro-beżowy, 2 jasnoszary i 3 w złamanej bieli - coś niesamowitego jak kolory się zmieniają. Najbardziej kolorowa jest oczywiście biel;) potrafi być sino-zimna, przykurzona, śnieżna, śmietankowa, żółtawa a nawet beżowo-pomarańczowa w intensywnie zachodzącym słońcu, a o wschodzie jest różowa - czyli sposób na elewację dla niezdecydowanych:D:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Wiesz Ardea, jak lubisz szorować to weź ten chropowaty (bo chyba bardziej Ci leży...). Ale jak bym miała uczciwie doradzić to gładki jest lepszy w utrzymaniu, musisz sobie postawić pytanie czy podziwiać blat który się szoruje czy oszczędzić sobie pracy przy sprzątaniu. Ja ostatnio w wyborach wszystko skracam do funkcjonalności i tym sposobem zmieniłam kolor desek podłogowych dzisiaj. Jakby nie patrząc to blaty ciemne (które bardzo mi się podobają - i do naszej kuchni białej by super pasowały) nie są idealne w utrzymaniu, po prostu tak jak napisałaś wszystko na nich widać, ale gładki zawsze szybko przetrzesz i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 To jaki kolor desek wybrałaś? Na czarnym polerze też widać, tylko inaczej - tu przecieram szorując, a tam polerując, bo mazy będzie widać. Każdy ma wady i zalety - wizualnie pasuje mi bardziej szczotkowany, ale kamieniarz gorąco poleca polerowany i stąd dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Czułam że ten szczotkowany bardziej Tobie podchodzi:) Do wnętrz które planujesz pewnie lepiej wyjdzie wizualnie. Ardea pojedziesz do tego kamieniarza, pooglądasz sobie próbki może coś nowego się trafi. Kieruj się tym co Tobie się bardziej podoba i z czego będziesz zadowolona, nawet jeśli się narobisz przy sprzątaniu;). My mamy tak z podłogą w wiatrołapie - wizualnie jestem bardzo z niej zadowolona i mam nadzieję że mimo częstego jej sprzątania to zawsze będę robiła to z uśmiechem:) U nas deski, takie które by świetnie u Ciebie pasowały - czyli te jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Masz rację to, co się bardziej podoba, przyjemniej się sprząta:) Wpadłam jeszcze na pomysł, aby zrobić polerowany (będzie pasował do czarnego szkła okapu i sprzętów) a krawędź taką surową, łupaną... Co o tym myślisz? Muszę pogadać z kamieniarzem czy to będzie praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 To jest zdecydowanie kompromis:) Tylko czy możliwy do osiągnięcia? A co do tego szczotkowanego to jak on wygląda, można się o niego "haczyć" czy jest to delikatne ale w wyglądzie bardziej surowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Już znalazłam w necie jak on wygląda. Myślałam że jest bardziej chropowaty...owszem trudniej się go będzie sprzątało, ale jest to możliwe. A ten granit to ma być jeszcze płomieniowany, tak jak tutajhttp://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Inspiracje/Kuchnia/blat_granit1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 W zasadzie myślałam o takim delikatnym szczotkowaniu tylko. A da się zrobić poler z obłupaną krawędzią (przynajmniej tak mi się wydaje) Tylko czy to będzie wygodne? kamień wybieram jutro, ale rodzaj wykończenia mogę dopiero pod koniec wakacji, czyli tuż przed wykonaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Za bardzo chcesz osiągnąć kompromis...na pewno będzie to ciekawe, ale fakt czy wygodne. Dobrze że masz dużo czasu na decyzję. Wydaje mi się że im mniej kombinowania i prościej tym zawsze lepiej. Zawsze będziesz patrzyła na te dwa wykończenia i w końcu stwierdzisz po jakimś czasie że zrobiłaś by tylko szczotkowany albo tylko polerowany, a jak postawisz na jeden to nie będziesz miała porównania i nie będzie ci żal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A jak Ci się widzi polerowany w towarzystwie Scope na ścianie? Prawie jestem gotowa brać poler i nie kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Scope - rozumiem że to płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Te które pokazywałaś V&B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Widzisz Ardea - ja już jestem myślami na porodówce:) No jasne że to V&B Scope. Wiesz ja ich w rzeczywistości nie widziałam i pytanie jaką mają powierzchnię - chyba nie gładką idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 O porodówce nie myśl, sama do Ciebie przyjdzie:D Maluch urodzi się już w kalendarzowym lecie, może w sobótkę. Scope są gładkie taka faktura natural (nie poler i nie półpoler), tylko wyglądają surowo i betonowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A fronty od szafek jakie mają być? Sorry że tak dopytuję ale muszę sobie to wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.06.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Chropowaty z pewnością wyglądał by oryginalniej ale wyobraź sobie wymywanie z tych porów tłuszczu który chlapnie z patelni, albo mąki która się rozsypie przy pieczeniu ciasta. Z polerowanego tylko myk i szmatką przetrzeć a myślę że jak bez tłuszczu by się nabrudziło to nie trzeba by całej połaci polerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Fronty fornirowane naturalnym dębem i lakierowane półmatem, proste bezuchwytowe. taranto półpoler na podłodze na 1 ścianie scope i czarne sprzęty z szkła. Opisałam już chyba wszystko. Pumpaluna, właśnie o tym myślę, ale te wgłębienia nie są wcale takie duże, biorąc jednak pod uwagę, ze dużo gotuję to chyba masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 To właściwie za dużo odbijających materiałów to ty nie masz, te blat polerowany byłby najbardziej wyraźny. Ale do dobrze bo przynajmniej przyciągnie uwagę i nie będzie się gryzł z płytkami. Choć szczotkowany też by nie źle wyglądał - i znowu Tobie namieszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.06.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Do samej kuchni fajnie pasowałby polerowany, ale do całości domu (nie będzie elegancko, raczej surowo) pasowałby szczotkowany. Jadalnia będzie takim łącznikiem elegancji z surowością. A co Ty byś wybrała dla siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts