Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak sobie dziś patrzyłam na blok naprzeciwko - jest pomalowany w pasy - 1 szaro-beżowy, 2 jasnoszary i 3 w złamanej bieli - coś niesamowitego jak kolory się zmieniają. Najbardziej kolorowa jest oczywiście biel;) potrafi być sino-zimna, przykurzona, śnieżna, śmietankowa, żółtawa a nawet beżowo-pomarańczowa w intensywnie zachodzącym słońcu, a o wschodzie jest różowa - czyli sposób na elewację dla niezdecydowanych:D:cool:

Wiesz Ardea, jak lubisz szorować to weź ten chropowaty (bo chyba bardziej Ci leży...). Ale jak bym miała uczciwie doradzić to gładki jest lepszy w utrzymaniu, musisz sobie postawić pytanie czy podziwiać blat który się szoruje czy oszczędzić sobie pracy przy sprzątaniu. Ja ostatnio w wyborach wszystko skracam do funkcjonalności i tym sposobem zmieniłam kolor desek podłogowych dzisiaj.

Jakby nie patrząc to blaty ciemne (które bardzo mi się podobają - i do naszej kuchni białej by super pasowały) nie są idealne w utrzymaniu, po prostu tak jak napisałaś wszystko na nich widać, ale gładki zawsze szybko przetrzesz i już:)

Czułam że ten szczotkowany bardziej Tobie podchodzi:) Do wnętrz które planujesz pewnie lepiej wyjdzie wizualnie. Ardea pojedziesz do tego kamieniarza, pooglądasz sobie próbki może coś nowego się trafi. Kieruj się tym co Tobie się bardziej podoba i z czego będziesz zadowolona, nawet jeśli się narobisz przy sprzątaniu;). My mamy tak z podłogą w wiatrołapie - wizualnie jestem bardzo z niej zadowolona i mam nadzieję że mimo częstego jej sprzątania to zawsze będę robiła to z uśmiechem:)

U nas deski, takie które by świetnie u Ciebie pasowały - czyli te jaśniejsze.

Masz rację to, co się bardziej podoba, przyjemniej się sprząta:)

Wpadłam jeszcze na pomysł, aby zrobić polerowany (będzie pasował do czarnego szkła okapu i sprzętów) a krawędź taką surową, łupaną... Co o tym myślisz? Muszę pogadać z kamieniarzem czy to będzie praktyczne

Za bardzo chcesz osiągnąć kompromis...na pewno będzie to ciekawe, ale fakt czy wygodne. Dobrze że masz dużo czasu na decyzję. Wydaje mi się że im mniej kombinowania i prościej tym zawsze lepiej. Zawsze będziesz patrzyła na te dwa wykończenia i w końcu stwierdzisz po jakimś czasie że zrobiłaś by tylko szczotkowany albo tylko polerowany, a jak postawisz na jeden to nie będziesz miała porównania i nie będzie ci żal:)

Chropowaty z pewnością wyglądał by oryginalniej ale wyobraź sobie wymywanie z tych porów tłuszczu który chlapnie z patelni, albo mąki która się rozsypie przy pieczeniu ciasta. Z polerowanego tylko myk i szmatką przetrzeć a myślę że jak bez tłuszczu by się nabrudziło to nie trzeba by całej połaci polerować

Fronty fornirowane naturalnym dębem i lakierowane półmatem, proste bezuchwytowe. taranto półpoler na podłodze na 1 ścianie scope i czarne sprzęty z szkła. Opisałam już chyba wszystko.

Pumpaluna, właśnie o tym myślę, ale te wgłębienia nie są wcale takie duże, biorąc jednak pod uwagę, ze dużo gotuję to chyba masz rację.